Контроверсія не припиняється

Мій син у третій класі. Я допомагав йому з математики і зіткнувся з дуже цікавим питанням. Метод виконання послідовних операцій на прикладах з різними ознаками відрізняється від того, як я навчався. І сучасні. Діти думають Такі приклади навіть не розглядаються.

Коли мій син звернувся до мене за допомогу у вирішенні прикладу, я впевнений, що ми будемо швидко впоратися з ним. В результаті наші аргументи перетягуються до кінця ввечері. А потім я знайшов цікава стаття і відео на YouTube з докладним поясненням цього методу. Виявляється, що рішення математичних прикладів необхідно не тільки в школі, але і в дорослому віці. Я повинен знати про те, що математичні методи обчислення зараз прирівнюються економічними методами.

З того моменту я був у молодшій школі, я чітко пам'ятаю, як ми навчали послідовності дій. По-перше, після цього був поділ, а потім доповнення і відступ. Привабливість багатозастосувань була надана тільки до виразу в дужках, незалежно від якого вивіска тут. Тепер, як мій син пояснив мені, вони навчають PEMDAS. Що таке метод і як його застосувати в розв'язанні математичних прикладів, я почав розуміти.

р.

Вперше в алгебрагових підручниках для військових інженерів застосовано правило ПЕМДАС. Саме слово — аббревіатура перших літер слів, що позначають порядок виконання дій в математичних прикладах. P є батьківськимезом, E є доцільним, M є багатозастосуванням, D є поділ, A доповнення, S є відступом. Друга умова розв’язання прикладів даного методу – лівостороннє рішення. Тепер розглянемо конкретний приклад, щоб зробити його більш чітким.

Ось приклад Я попросив сина допомогти вирішити: 6/2(1 + 2). Використання правила PEMDAS, щоб мати на увазі, що перша дія полягає в тому, щоб додавати в дужках, оскільки вони передаються. Ми отримуємо суму 1 + 2 = 3. А потім другий стан правила – рішення зліва направо. 6/2 = 3. І в останню дію ми розмножуємо 3 на 3 і отримуємо 9. У додатку другого стану правила ПЕДМДА, що незгода виникла. Після всього, навіть у аббревіатурі, багатозастосування є першим, і після цього є поділ.

Р

Згідно з правилом ПЕМДАС, багатозастосувань та доповненням/додатком мають однаковий пріоритет. Тому застосовано другий стан правила - рішення зліва направо. Але якщо ми вирішуємо цей приклад за допомогою класичного методу, відповідь буде однією. У науковому співтоваристві та в інтернеті серйозні дебати про те, як правильно вирішувати такі приклади. Тим не менш, вчені віддають перевагу правилам ПЕМДА.

Це правило стало поширеним завдяки розвитку програмування та комп’ютерної техніки. Для програмістів, які вперше почали використовувати цей метод в алгоритмах написання програм. Тому цей метод широко використовується в повсякденному житті, оскільки наше життя сьогодні повністю залежить від технології комп'ютеру. Цей метод також використовується в економіці. І так, щоб діти адаптувалися до сучасних умов життя, було запропоновано застосувати правило ПЕМДА в елементарній школі математики.

Тепер з цим правилом це набагато простіше, щоб допомогти сина встановити приклади. Ми готуємо дітей до життя в суспільстві і в умовах, які існують в цьому суспільстві. У вас є правила? Пишіть коментаря, як застосувати правила ПЕМДА в щоденному житті.