Я пам'ятаю, як в далекому дитинстві мій бабуся зробив домашній мармелад, недавно випадково знайшов її рецепт.

На другий день я пройшов по поличках книжкової шафи і, поклавши на свій великогабаритний книжка, в розділі «Виробництво майбутнього» я походив на сторінку, написану гострим рукописом. Яблукова Мармолада (дослі мармелад) була названа її грандіозною, яка знала російську і українську мову відмінно і при цьому завжди писав тільки в польському - рідній мові. На злегка жовтеному листі з ноутбука до клітки, докладно про те, як зробити домашній мармелад з яблук.

Я пам'ятаю, як в далекому дитинстві мій бабуся зробив домашній мармелад, недавно випадково знайшов її рецепт.

Я кажу, що великогабарит Павлови прекрасно знає не тільки як зробити домашній мармелад. Вона приготувала дуже смачну, і відмінно виготовлялася, і майстерно під керівництвом дому і садиби.

Я можу сказати вам про це! Як ви, вона найкраща бабуся в світі. Але ми підготуємо домашній мармелад, щоб коли час настає щедрий урожай яблук, ви знаєте, як запастися на майбутні доступні і смачні начинки для випічки, як варити здорові цукерки в домашніх умовах.

Чи знаєте ви, чому рибки варені в домашніх умовах корисно? Оскільки береться фрукти і ягоди з високим вмістом пектину - речовина, яка харчується санітарною речовиною. Пектину сприяє ліквідації шкідливого холестерину, радіонуклідів та токсинів. Це яблука (і кращий Антонов), які ідеально підходять для мармеладу.

Також можна взяти абрикоси, чорної смородини, сливи, кізиль, барбарис, ожина, журавлину, обліпихи. Але в будь-якому випадку оптимальна основа для мармеладу буде пюре з яблук, де при бажанні можна додати до 8-10% пюре з інших фруктів або ягід.

Про рецепт бабуся для мармеладу розповість трохи пізніше, а зараз - найпростіший мармелад, який можна варити хоча б кілька разів на тиждень і так не купувати дорогі цукерки.

Вам потрібні ці інгредієнти:
  • 500г стиглі яблука
  • 180г цукру
  • 400 мл води
  • КСНУМКСг желатин

Це досить простий.
  1. Очистити змиті плоди від шкіри і насіння. У шкірі більшість пектину є відмінним загусником, тому ви не відкинути шкіру, але відварити воду і варити очищення протягом 15 хвилин. Швидко охолоджуйте відвар. Ви можете мати крижану воду.
  2. У сто мілілітрів охолодженого яблучного бульйону ви замочіть желатин - дайте його добре набрякати.
  3. Яблука очистіть яблуками і пришийте їх в бульйон до м'якого. Потім збити блендер на однорідну консистенцію. Я пам'ятаю, як в далекому дитинстві мій бабуся зробив домашній мармелад, недавно випадково знайшов її рецепт.

4. У пюре додайте цукор і пропаріть рідину в горщик з товстим дном. Це найбільш життєздатна частина всього процесу приготування, так як вам потрібно 40 хвилин безперервного перемішування так, щоб пюре не спали і випаровується більше рідини.
  5. Ви розтоплюєте гельлатину в мікрохвильовці і поєднайте його з пюре. Дуже добре перемішати.
  6. Ви чуєте силіконові прес-форми з харчовою плівкою, залийте їх пюре і залиште їх до замерзання.

Якщо немає форм, то залити гарячою пюре на деко, вирівняти і дочекатися, поки мармелад не замерзає. Потім ви нарізаєте його кубиками і опустіть її в цукор. Ось ідеальний ласощі!

Рецепт Бабця: як зробити домашній мармелад І в мій бабуся рецепт, кількість інгредієнтів і технології приготування відрізняються, тому що вона варила мармелад для збирання на зиму, не у вигляді цукерок. Після цього немає блендера або мікрохвильової печі.

Бабця варила мармелад в великій каульдрі в трьох прийомах. Без додавання желатину або агар-агару. Але з корицею і ваніллю.

Одну порцію вона взяла:
  • 3кг Антонов яблука
  • 2кг цукру
  • вода (покрити яблука)
  • 1-2 корицею палички
  • ванілі

Підготовка
  1. Промиті яблука звільняють від насіння, заливають гарячою водою і варять до м'якості. Відвар перекачувався в іншу страву, а яблука перетиралися дерев'яною шпателем через часте сито.
  2. Потім поєднується пюре з цукром, додаючи трохи відвару (так цукор швидше розтоплюється) і випаровується протягом 30 хвилин, постійно помішуючи. Зняття мармеладу з вогню, закривши прокладку мармеладом, щоб вода скидається з кришки не потрапила в фруктове пюре.
  3. На другий і третій день я повторю все. Але на початку другого кипіння я додала корицю. І в завершальному етапі після отримання кориці заливають трохи ванілі. І я тримав помішування. окропом до повної готовності.
  4. Визначено, якщо мармелад закипився досить, потопивши його на охолоджену пластину. Якщо краплина не поширилася, її заливають ароматним прозорим блаженним на стерильних банках і розкочували кришки.

8264989

Яблука була дуже багато, всі вересень були збираними мармеладами. Велика робота, але взимку часто розкішний аромат яблука і ніжний солодкий і кислий смак нагадували про генерозити літа. Намагайтеся, теж. Хоча реальний скарб, очевидно, не мармелад і не його рецепт, але дитинства в компанії наших бабусях!