У Норвегії за рік я можу сказати, що наша освіта все ще далеко від цього рівня.

Одним з основних завдань будь-якого суспільства є вирощування гідної заміни. Таким чином, у високорозвинених країнах багато зусиль витрачаються на належне виховання дітей і дають їм якісну освіту. Кожен підхід має свої особливості.

1338066

І сьогодні видання. "Сайт" Поговоримо про Норвегія і шкільна освіта там. Є багато відмінностей від того, що ми звикли. Однак, всі різновиди «одності» не перешкоджають норвезькій системі освіти від зайнятості високих місць у світі з точки зору ефективності.

Так сталося, що ми переїхали в Норвегію і поїхали до школи тут. І це середні класи, які здаються особливо цікавими для мене. Цікаво, що хочу розповісти про них, пише Ірина.

«Уважаю, що майбутнє належить тим людям, які знають, як працювати в команді. Тому кожна дитина навчається бути частиною команди, отримати разом з однолітками (і не тільки однолітками), працювати на загальний результат. й

р.

«Все, щоб відчути себе лідером. Не головний задняк, але лідер у бізнесі, який він любить краще, до якого він найбільш схильний.

«У цьому навчальному всесвіті немає рейтингів і почесних рад, адже кожен тут хороший, але кожен по-своєму. Дитина знає, що всі двері відкриті до нього, і він може піти будь-яким чином, якщо він готовий працювати з педагогом і самостійно.

Сорти не даються тут до 8 класу. І не вони. Викладач визначає рівень знань конкретної дитини. І він адаптує навчальну програму до здібностей і потреб студента. У центрі не є школа, колектив, звіти, але дитина. й

р.

З 5 по 8-го класу діти проводять навчання тільки дев'ять дисциплін: англійська, норвезька, математика, технологія, мистецтво, біологія, соціологія, фізична освіта, харчування і здоров'я. Хоча в пострадянському просторі, восьмий клас має одночасно навчатися під двома десятками дисциплін. Так багато! Це величезна різниця.

«Всі наші батьки мають маленьку домашню роботу в Норвегії. Якщо дитина може попросити текст, який потрібно перекласти на тиждень. Іноді вони дають можливість вирішити проблему, яка також займає кілька днів для вирішення. й

«Наші батьки неодмінно запрошують цей підхід. Але які наші викладачі та інші педагоги говорять? Випадкові? Як навчати дитину? Не потрібно хвилюватися так багато, адже в міжнародних рейтингах освіта в Норвегії займає найвищі місця з року до року. й

Основна особливість навчального процесу полягає в тому, що всі дисципліни в програмі з'єднуються. Дитина дізнається не одну тему, але весь випадок, що дозволяє дізнатися багато про фізику, хімію, алгебри, геометрію, а також взаємозв'язки одного з іншого. й

«В матеріалі представлений легкий і часто навіть грайливий спосіб. Студент не перевантажується з матеріалом, не змушений поспішати запам’ятати абзаци та записувати блокноти. Якщо дитина малює десятки контурних карт, але ніколи не навчається з'єднання історії та географії? ?

Наприклад, в норвезькій школі, навчаючи соціології, студентка «невідомо» для себе навчає курс політичних процесів, географії, історії світу, патріотичної освіти та громадянської освіти. Кожна справа кладе ціле шар знань, що дитина компренувала і проаналізувала. Так не забуває він. й

«Це теж цікаво, що незважаючи на технологічну природу Норвегії, немає предмету, що буде аналогом нашої комп’ютерної науки. Але в процесі технології навчання використовується постійно. Наприклад, діти можуть вирішити задачу математики, а потім перенести дані до Ecel і PowerPoint, будувати діаграми та графіки, зробити презентації. І все це під керівництвом одного вчителя.

Предмет харчування і здоров'я не так просто. Мій син зробив шоколадну випічку в інший день. Три уроки поспіль викладач розповів їм про шоколад: де і як він росте, як виглядає, як він збирається, як і де його експортують, що виробляється з неї, які мікроелементи містяться тут і як вони впливають на наше тіло.

Як бачимо, географія, хімія, економіка, біологія, анатомія. Таким чином, діти в ігровому порядку не тільки користуються навчанням, але і отримувати знання в різних предметах. А з яким захопленням сина описав весь процес — словно дивитися і слухати, — говорить Ірина.

Такий комплексний метод дослідження, разом з відсутністю домашньої роботи, виглядає досить привабливо. З цієї причини норвезькі студенти rush до школи. Не важливо, щоб ваша дитина насолоджувалася навчанням щодня?

...