Молодий батько сказав, коли краще випікати кулічі - на Чистому четвер або хорошій п'ятницю

Свята тиждень - дуже важлива сім днів до Великодня. До Чистого четвера вірні змушені відновити порядок в будинку, очищати тіло і з чистими думками, щоб зустріти найбільш трагійний день в житті кожного християна – Добра п'ятниця. За легендою, на п'ятий день тижня Ісус Христос був скоригований на Калварі, який жертвував себе за гріхами людини.

р.

Цього тижня запечена головна атрибутика Воскресіння Христового – Великодня кулич. І кожен раз виникає спір серед господині, пов'язаних з визначенням найкращого дня для такої відповідальної дії. Для того, щоб не бути завданими, ми вирішили звернутися до молодого батька і попросити, Кульич Чи є ви на чистому четвері або хорошій п'ятницю?

Коли випікають тістечка, священик пояснив все чітко. Храмові канони не містять заборони на випікання тортів на Добру п'ятницю, яка потрапляє 14 квітня в 2023 році. Але в першому місці священики виховали важливість церковних послуг. Це день миття, тому хлібні коржі не рекомендується.



У Добрій п'ятницю віруючі дотримуються строгого застібки, приїжджають до церкви і молитися, бо в цей день вони проводять Шроуд Сина Божого. Для запікання тортів на чистому четвер або суботу, 13 квітня або 15 квітня відповідно.

Якщо ви не маєте можливості випікати ці дні і зосередитися на п'ятницю, краще випікати торти в середу (в 12-му). Після того, як випікають тістечка є урочистим і сублімним процесом, і Добра п'ятниця - день заливання. Приготувати в п'ятницю не гріх, просто піти в храм першим і молитися. І перед змішуванням тіста читайте наш батько.



Ранок починається з чистого четверга ввечері і триває до ранку. У білого дня в середині храму кладуть велично зроблені Шруд. Щоб дарувати божественний аромат, його змащують з оманою і квітами використовуються як прикраси. Під час наступної служби парафіяни молилися свічками, а священики з Шрудом в руках урочисто обходять храм.

На Добрій п'ятницю віруючі повністю відволікаються від потреб світу і повністю приділяють молитві. Свічки, які спалювалися в храмі під час служби, парафіяни не відкидають, але приносять додому. Християни дотримуються строгого кріплення і не приймають будь-яку їжу протягом дня до прийняття Шроуд. Тільки тоді можна їсти хліб і пити воду.

Добра п'ятниця: Залучення та заборони на Добру п'ятницю дотримуються заборон. Забороняється залучати до важкої фізичної праці і рукоділля. Не можна копати в саду і деревах рослин. Одягнена Жінка Голий чоловік Ви також можете не зловживати гарячими напоями і весело провести час. Не поголені і вирізати волосся. Заборонено вгадати і виконувати чарівні обряди.

доб.

Цікаво і цікаві факти про доброї п'ятниці. У храмі були запалені свічки, які принесли з храму. Люди вважали, що ви можете викликати труднощі, якщо ви кладете залізо в землі на Добру п'ятницю.



Так що нічого поганого сталося, в цей день навіть хліб не зрізався ножем, але зламався вручну. Якщо ви напоїте напій зі ступенем на Добру п'ятницю, ви станете звикли до життя. Хмарний день подає поганий урожай зернових культур. Чиста ніч прогнозувала урожай влітку.



Якщо ви відмовляєтеся від води до субота, то не можете завдати шкоди здоров'ю. У цей день легше і простіше копати малюків з грудей.

Спостереження за заборонами, хвилюватися про душу, сповідатися в храмі - і життя стане простіше!

Категории

Смотрите также

Новое и интересное