Таємниці дитинства Ви повинні бути підключені до щось приємне і радісне. На жаль, діти з України позбавлені цього, адже тільки одна основна пам'ять дитинства залишаться в пам'яті назавжди - війна.
Щоденне лікування психологічної травми, яка виростає глибше, щодня непросто для дітей і дорослих. Ми повинні говорити про це, ці емоції повинні бути живими. 12-річний Харків Єва Скалетська знайшла спосіб зробити це. А знаменита актриса Keira Knightley допомогла їй. Що це про і чому так важливо, читайте далі в статті.
«І раптом я прокинувся від вибухів, наші вікна виглядали на кордоні з Росією і на перший день ми побачили перші ракети, що літають і автомобілі почали нудьгувати, вичавити», - 12-річний Єва пишеться в її щоденному режимі. З Харкова, місто з мільйонами осіб, які російські окупанти почали «обороти» один з перших.
Дитина кладуть все на папері. Насправді, це чудовий спосіб жити емоції і хоча б якось контролювати ваш психоемоційний стан. Для Єви особистий щоденник був сальвації. Але, писати її ноти, дівчина не могла уявити, що в якийсь день вони будуть зроблені громадськими.
140965
За тиждень після повної інвазії, родина Єви втратила свої будинки. Дитина нагадує: Ми проживали в гарному мікрорайоні, у нас була велика квартира і в день 6 ми навчимося, щоб наша квартира була бомбардована кластерною бомбою. Я дуже багато. А що ж вечір, літаки почали літати, великий літак почав скидати бомби і ми кладемо на землю і ми просто променували.
У Єви бабуся, з ким живе після розлучення батьків, почали заспокоїти її. Побачивши ракету в небі, дівчина змащена. Бабця і дідусь починалися до підвалу. З тих пір Єва зберегла свій щоденник. вона мала порожній блокнот довго тому, що вона не використовує. Написати все, що відбувається в ньому, необхідно для дитини, адже це просто лякає, щоб обговорити його гучно.
Дуже скоро, З Харкова великодня визнала великодню. У цьому місті немає сейфу для дитини. Майже без будь-якого, сім'я переїхала до Дніпра. Жінка захотіла повернутися до квартири і взяти більше речей, але Єва протестувала і не хочу, щоб дати їй піти самостійно: "Я буду з вами." Якщо вмирати, це буде два. й
На Заході України звернулися бабуся і бабуся. В Ужгороді, де сім’я притулилася в школі разом з іншими внутрішньо переміщеними особами. У той час вона знала дівчину з утриманням щоденника. Увечері Eva читати ноти від неї до її бабусі. Послухати їх без сліз неможливим.
До центра біженця прийшов один день журналісти з Англії. Оцінив їх про щоденник, і вони стали дуже цікавими для дітей. Вони були захоплені щирістю і емоційністю дитячих спогадів війни.
Журналісти запропонували Єву публікувати свій щоденник за кордоном, і дівчина з братом взяти в Ірландії, де люди готові притулити українців. Жінка розуміла, що школа не зможе підтримувати переселенців назавжди, і вона не мала грошей на житло в Ужгороді. Так сім'я приймала пропозицію іноземних гостей і скоро знайшла себе в Дубліні.
"Ви не знаєте, що війна." Після зарубіжжя Єва занурилася в світ літератури і журналістики. У неї був власний літературний агент, який допоміг з вибором щоденного видавничого будинку. Кілька претендентів боролися за її публікацію. Але в результаті щоденника дівчинки була опублікована видавничою палатою, яка опублікувала книги Гаррі Поттера.
Веб-сайт: www.charity_true_russia
"Ви не знаєте, що війна." - Дана назва була надана до щоденника молодої харківської жінки. У книзі є аудіо версія, озвучена відомим актором Keira Knightley. Не зустрілася з дівчиною, але це було дуже ніжним для неї, щоб доторкнути таку важливу роботу.
Книга може бути придбана в книжкових магазинах у Великобританії та інших країнах світу. У 18 видавців пропонували співпрацю у Єві. Книга була перекладена на різні мови, щоб якомога більше людей могли дізнатися про історію дівчини. У перекладі українською мовою з’явиться книгу.
Instagram / @yadispicc Сама Єва, хоча сейф зараз, мрії про повернення в її батьківщину. Вона пропускає Харків і сподівається, що небо над улюбленим містом стане мирним. Нехай це буде так!
Ця історія доторкнулася нас. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу! Як сумувати, що ми не можемо змінити це.