Відносні принесені литовські зеппелліни до тесту, закопують рецептом на її ляпас

Я недавно прийшов по одному. УкраїнськаНагадуємо мені багато картоплі (в Україні вони ще називають ліжками). Я почався в Google, і виявилося, що сам Зразас також з Литви. У своїй оригінальній формі блюдо готують не з картоплі, а з м'яса. Литовська картопля називається заппеллінами. Їх можна зробити різними способами. Сьогодні Я буду ділитися один з найпростіших способів приготування цього смачного страви.

Відносні принесені литовські зеппелліни до тесту, закопують рецептом на її ляпас

Класичні зебелини готують з суміші сирої та вареної картоплі. Ми пропонуємо трохи спрощену версію цієї страви. Саме тому нагадував мене про ліжка. У цьому рецепті картопля повинна бути варена повністю. І покласти начинку всередині не сирої, але готової. Що відбудеться, читайте далі в статті.

інгредієнти
  • 1 кг картоплі
  • 2 яйця
  • 400г фаршу вибрати з
  • 1 пакет кропу
  • 1 цибулина
  • 400г пшеничного борошна
  • 0,5 ч.л. солі
  • рослинно-масляний

Підготовка
  1. Спочатку почистити картоплю і відварити їх до готовності. Не забудьте посолити воду першим. Зріжте готову картоплю в пюре, додайте яйця і перемішайте. Потім подрібніть кріп і додайте зелень до картоплі. Відносні принесені литовські зеппелліни до тесту, закопують рецептом на її ляпас

2. Поступово вводимо борошно в суміш, помішуючи тісто після кожного доповнення. Борошно може знадобитися більше або менше. Зосередьтеся на стан вашого тесту. Варто бути таким, що він може легко ліпити зеппелліни.
  3. З готового тіста формують ковбасу. Зріжте його на ідентичні шматочки. Зробіть розмір так, щоб отримані зеппелини знаходяться навпіл долоні. Але це справа смаку: хтось любить трохи більший формат, хтось, навпаки, менший.
  4. Очистити і подрібнити цибулю. Нагріваємо рослинне масло в сковороді і обсмажуємо цибулю до золотистого. Потім додайте фарш і обсмажте його до готовності. Відносні принесені литовські зеппелліни до тесту, закопують рецептом на її ляпас

5. Зробіть торти з картопляних заготовок. Поставте м'ясо начинку в середині кожного і приклейте тісто, як це варення. Потім зробіть їх в коржі. Це зеппелини.
  6. Заварити воду в сковороді і додати запельці. Приготуйте їх протягом декількох хвилин при їх поверхні. Подаємо страву з домашньою сметаною і обсмаженими кваками. Бон придаток! Відносні принесені литовські зеппелліни до тесту, закопують рецептом на її ляпас

РусскийУкраїнськаБеларускаяOʻzbek tiliEnglish Якщо ви хочете, щоб страви вийшли дуже смачно, використовуйте хороші сорти картоплі. Довгий лежачи в картоплі в цьому випадку, безумовно, не підходить. Спробуйте експериментувати з запеліновою начинкою. Це не тільки м'ясо, але і гриби або сир з зеленню.

Якщо ви вирішили зробити зеппелини за класичним рецептом, зловити рецепт від головної господині нашого редакційного офісу Анастасія Чубар. Вона радить працювати з картопляним тістом швидко, щоб він не повертався сірим в процесі. Естетика є важливою як смак!

Відносні принесені литовські зеппелліни до тесту, закопують рецептом на її ляпас (Рівне)

Настя також розповіла, як зробити традиційні гальки з м'ясною начинкою. Це всі варіації тієї ж литовської страви. Тільки технології приготування тесту і начинки відрізняються.

Якщо ви приготуєте страву за одним з наших рецептів, обов'язково поділіться враженнями в коментарях. Бон привіт!