20
У пекарні біля будинку дізнався легкий рецепт для вірменського хліба Matnakash, випікають на третій день поспіль
аромат Вірменський хліб Кожен повинен спробувати це! Це те, що я дізнався, коли я готував цю страву один раз. Перш за все, домашня випічка завжди гарна ідея. З магазином хлібобулочних виробів, це не поруч. По-друге, завдяки таким автентичним рецептам, можна доторкнутися до культури інших людей. І це дорого. Так сьогодні я раджу запропонувати вам ніжний хліб з хрусткою скоринкою матнакаш.
@brooklyn_steak_brn Вірменський хліб Для приготування вірменського хліба ми використовуємо 2 групи інгредієнтів. Перше, головне, готують на сухих дріжджах. Другий необхідний для приготування борошняного борошна для матнакаш. Ви можете замінити сухі дріжджі з живими дріжджами. Пропорції стандартні: 1 чайна ложка сухого продукту еквівалентна 10 грам сирих дріжджів.
Тест інгредієнти
Інгредієнти для варіння борошна
Підготовка
Підготовка борошна
Для приготування вірменського хліба не потрібно використовувати борошно пивоваріння. Ви можете просто пропустити цей етап. Процес займає довгий час, але результат обов'язково варто.
Якщо ви любите експериментувати з домашнім хлібом, я дуже рекомендую читати статтю мій колегою Єкатеріна Вороніна. У ній вона розповіла, як зробити неймовірний хліб з вершковим сиром начинкою. Пальці добре!
Якщо ви готуєте Matnakash, обов'язково додайте результат в коментарях!
@brooklyn_steak_brn Вірменський хліб Для приготування вірменського хліба ми використовуємо 2 групи інгредієнтів. Перше, головне, готують на сухих дріжджах. Другий необхідний для приготування борошняного борошна для матнакаш. Ви можете замінити сухі дріжджі з живими дріжджами. Пропорції стандартні: 1 чайна ложка сухого продукту еквівалентна 10 грам сирих дріжджів.
Тест інгредієнти
- 320 мл теплої води
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- 400–430г сіяне борошно пшениці
- 2-3 ст.л. л рослинної олії
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. цукру
Інгредієнти для варіння борошна
- 1 ч.л. пшеничного борошна
- 0,5 столи води
- 1 щіпка солі і цукру
Підготовка
- Спочатку приготуйте опару для основної частини тесту. Для цього змішайте теплу воду, дріжджі і 1 чайну ложку цукру в глибокій мисці. Потім додайте трохи борошна до очей. Консистенція непрозорого повинна бути схожа на рідке сметану.
- Покрийте чашу пари харчовою плівкою і рушником і відправте на тепле місце протягом 20 хвилин. Ви можете зберегти опару в злегка прогрітій духовці або біля акумулятора. Також чаша дріжджової суміші можна розмістити в іншій чаші, наповненій злегка гарячою водою.
- Додайте сіль на решту борошна. Коли опара готова, залити борошно в неї і замісити тісто безпосередньо в чашу. Дуже зручно це зробити з особливим шпателем, так як тісто приклеїться досить сильно до рук. Варто.
- Далі щедро змащують робочу поверхню рослинною олією. Також оливаємо руки. Поставте тісто на стіл і перемішайте руками ще 5 хвилин. Якщо у вас є міксер з спеціальними насадками для тесту, його можна зробити за допомогою. Результат повинен бути дуже м'яким і еластичним тісто.
- Перемішайте тісто в чашу добре змащують рослинною олією. Покрийте його харчовою плівкою і рушником, а потім відправте його на тепле місце ще 1 годину.
- Коли тісто добре вписується, загортаємо його, утворюючи кульку з неї. Помістіть його на аркуші пергаменту змащують рослинною олією. Покрийте тісто харчовою плівкою і додайте ще 15 хвилин на відпочинок. Р
На цьому етапі поверніть на духовку. Вірменський хліб потребує температури 230 градусів. Випічка повинна бути нагрітою. А також покласти на нижню частину духовки глибоку форму, яку потім потрібно залити водою для водяної бані.
Підготовка борошна
- Перед випіканням майбутнього хліба необхідно змащувати спеціальним борошном. Для його приготування змішайте воду, борошно, цукор і сіль. Подивитися все акуратно, не повинно бути грудочок.
- Потім варіть суміш в сотейнику так, щоб він трохи загущився. Як правило, всього за 1-2 хвилини досить.
- Реставрований на пергаментному тісті ретельно простягається з усіх боків, щоб отримати великий торт. Потім змащуємо тісто борошном. Завдяки їй хлібна скоринка стане більш хрусткою.
- Потім, з пальцями, роблять малюнок характерним для Mattnakash на хлібі. Це овальні і 2 паралельні смуги всередині нього. Покрийте тісто харчовою плівкою і додайте ще 10 хвилин для останнього кріплення.
- Помістіть готове тісто на гарячій сковороді. У вигляді водяної бані залити 150 мл окропу. Поставте тісто в духовку. Для перших 5-7 хвилин випікайте хліб на 230 градусах. Потім знизіть температуру до 200 градусів і випікайте Mattnakash ще 10-15 хвилин. Очікуйте себе в духовці.
Для приготування вірменського хліба не потрібно використовувати борошно пивоваріння. Ви можете просто пропустити цей етап. Процес займає довгий час, але результат обов'язково варто.
Якщо ви любите експериментувати з домашнім хлібом, я дуже рекомендую читати статтю мій колегою Єкатеріна Вороніна. У ній вона розповіла, як зробити неймовірний хліб з вершковим сиром начинкою. Пальці добре!
Якщо ви готуєте Matnakash, обов'язково додайте результат в коментарях!
Вона попросила безробітного друга, як вона буде жити, якщо вона і її чоловік розлучився.
Scorpios потрібно дізнатися, щоб дати більше інших, ніж вимагати повернення.