Провіть, що ви смартуєте, ніж другий сортувальник, розтріскуючи на прикладі Cunning

Це буває, що найважчіша несподівано. І ми не говоримо про рецепта людського щастя і секрети атомних ядер. Прийміть порядок дії на прикладах. У початковій школі необхідно пам'ятати про життя.

Але незважаючи на те, що мільйони людей в Інтернеті надійдуть і знову розбивають сходи навколо досить простих математичних виразів. І дивовижна різноманітність відповідей викликає на запитання дуже статус математики як королеву точну науку. Ми пропонуємо вам можливість перевірити себе, ім'я правильної відповіді та освіжити пам'ять забутих знань з старих навчальних посібників.

Побачивши запропонований приклад на Facebook, я чесно плутався. Близько 8 мільйонів коментарів по триактній задачі? Що таке? Це математика!

Однак реальність часто перевершує навіть найдикіші фантазії. І відповідей користувачів соціальної мережі просто кладуть на мертвий кінець. Розглянемо найбільш поширені, зберігаючи логіку і написання їх авторів.

Я думаю, що кожен коментар принаймні отримав до 4-го класу. Ім'я * * * 10 хв?

"Добра відповідь - 10", - сказав він. У нумерології 10 є хорошим числом, яке обіцяє удачі і щастя. Але 10 правильну відповідь?

Прокрутка стрічки далі. «Це дуже просто. Для вирішення проблеми ми робимо (10 – 10) × (10 + 10) = 0 × 20 = 0, тоді як будь-яке число × 0 = 0. Результат 0 р.! ?

«Запис до правил, в першу чергу 10 × 10 = 100. 10 – 100, оскільки 100 більше = 90 і 90 + 10 = 100 р.? Хм. Важко не погоджуватися з першою частиною, але потім логічні хвилі її ручки до нас і повністю втрачений погляд. І ми продовжуємо.

У роботі взяли участь спеціальні шляхи та запропоновані поради від Google Калькулятора. Розумна програма відразу закриває 10 × 10 в дужках і дав відповідь "-80".

Що кажуть правила? Порядок розрахунку виразів визначається двома простими правилами. По-перше, при відсутності кронштейнів, дії виконуються для того, щоб зліва направо. По-друге, багатозастосування і поділ виконуються спочатку, а потім додавання і відступ.

Габаритний зображення

Якщо є дужки в виразі, то перші дії виконуються в дужках, то в призначеному порядку - багатостосувань і поділі, то додавання і відступ. У цьому прикладі немає брекетів, але є відступ, багатозастосування і додавання. Зберігайте увагу на пріоритетність застосування, почнемо з ним.

10 - 10 * 10 = 10 - 100 + 10

Тепер все, що зліва є доповненням і відступом, що ми робимо зліва направо. Відшкодування йде спочатку, коли ми подивимося на рівняння зліва направо, тому ми спочатку віднімаємо.

10 - 10 × 10 + 10 - 100 + 10 = -90 + 10

Нарешті, завершальний крок доповнення.

10 - 10 * 10 * 10 - 100 + 10 = -90 + 10 = -80

Відповідь: -80й Який результат? Можливо, ми розглянули десь і зробили помилку? Подаруйте мені свою думку.

Нагадаємо, що не так довго, реальний турмойл в Інтернеті викликало інший приклад: 8/2 (2 + 2) =? Деякі користувачі стверджують, що в кінці він повинен бути шістнадцяти. Інші вважають правильну відповідь. Вони обидва роблять їх справу. Але що справа?