Чи можна захистити дитину від поганого впливу друзів без псування відносин з ним?

Батьки – найважливіші люди у житті дитини. Мита мами і тато, щоб забезпечити вашій дитині все необхідне для здоров'я, повного розвитку і безпеки. Догляд за дитиною від негативного впливу ззовні. У міру зростання дитини цей вплив підвищується. Друзі в житті дитини, колеги, знайомства якихось чином впливають на свою самооцінку, розвиток, мислення.

Коли дитина виростає і знаходить друзів, він довіряє їх більш ніж батькам. І батьки починають хвилюватися, оскільки вони не зможуть захистити дитину від потенційної небезпеки за межами будинку. Що ми будемо говорити про сьогодні.

р.

Нейрофізіолог, фахівець у галузі прикладної психології Кирило Хмарський каже, що заборони батьків не захищають дитину від усього поганого. Поведінка дитини формується до того, як він або її перші друзі за межами сім'ї. Це сім'я, яка формує стереотипи дитини, пріоритети та світогляд, звички, вирази обличчя, поведінка. Дитина, як губка поглинає все, що оточує його і пристосовується до навколишнього середовища, в якому він є.

Дослідження в нейрофізіології та нейронауки припускає, що людська поведінка визначається на генетичному рівні. Це означає, що якщо друзі дитини неприпустимо, вони побачили цю поведінку в сім'ї і скопіювати її. Як друзі, діти вибирають свій власний вид. Таким чином, єдиний спосіб захистити дитину від усього поганого, щоб підняти його особою, яка буде відступати погану поведінку. Цей варіант можливо в одному стані: батьки зобов'язані аналізувати свою поведінку і, не закриваючи їх серця, виконуючи свої недоліки в поведінці.

74990Р

У підлітковому віці друзі для дитини важливіше батьків. Через цей період зростання дитини шукає себе і подібного кола спілкування. Відшкодування поведінки дитини, уподобань та зовнішнього вигляду підмінює довіру батьків. Особливо коли батьки намагаються захистити підлітків від поганого впливу друзів, це додатково спровокує дитину спілкуватися з ними.

Перше, що робити – це припинення критики. Навіть якщо дитина погоджується з батьками, які їх друзі поважають, вони все ще будуть захищати своїх друзів. Він повинен розуміти, що якщо батько критикує друзів, то він критикує свою дитину, і це тільки посилює ситуацію.

Для дитини, щоб почати довіряти вам, потрібно навчитися спілкуватися з ним, і не заборонити все. Іноді батьки забороняють повністю безглузді речі. Ви завжди повинні пояснити причину вашої поведінки. Ви не можете сказати, що "Я не схожий на ваш друг, не говорю з ним." Необхідно пояснити конкретні дії підозрілого друга, що викликає занепокоєння: «Я не хочу, щоб ви могли потрапити в неприємності, як ваш друг, тому що я хвилююся про вас», «Ви є надійними друзями, але вони мають труднощі з законом, хочу захистити вас».

619983р.

П'яти батьків мають право на захист дитини. Прогулянка з друзями в кінці або перебування з друзями повинна бути заслужена. Якщо дитина підірвала довіру батьків, він повинен бути покараний. Не фізично або кричуща. Покарання у вигляді заборони на прогулянку пізнім, зануренням телефону і так далі. Дитина повинна бути відповідальною за свої дії і розуміти, що негативні дії призводять до негативних наслідків. Це краще для батьків, щоб зробити це, ніж чекати дитини, щоб розбити закон.

Зацікавившись життям дитини, запитайте про те, як виїхали і чи потрібна допомога дитини. Дуже просто і складно будувати непрохідний міст між батьками і дітьми. Ви повинні витрачати час на ваш час, всі ваші любов і терпіння. Якщо ви не можете знайти спільну мову з підлітками, зв'яжіться з психологом, який допоможе викорінити ненадійність у спілкуванні.