Чому важливо дихати ніс і не рот?

Оральний дихання Це серйозна проблема, що дорослі і діти часто стикаються. Причини, чому люди починають дихати ротом. Дуже важливо, що це не стане звичкою. Що відбувається, якщо ви починаєте дихання через рот, читайте сьогодні.

Наше тіло виконує так багато функцій, які ми не думаємо про багато з них. Одним з найбільш поширених і природних процесів є дихання. Людина може дихати через ніс і через рот. Однак для того, щоб правильно функціонувати, необхідно подихати виключно за допомогою носа.

По-перше, ніс діє як імунний захисник організму. По-друге, завдяки нісовому диханню, що кисень повністю поглинається. Також необхідно підтримувати оптимальну температуру тіла. Крім того, коли ми дихаємо через ніс, наш мозок починає працювати ефективніше. За допомогою належного дихання можна зменшити стрес.

Те ж не можна сказати про дихання рота, що в собі стресовий. Проблема полягає в тому, що цей тип дихання схильний до фізичного і психічного здоров'я. Плюс, це може призвести до зміни зовнішнього вигляду. Все для замовлення.

Коли людина дихає через рот, вуглекислий газ звільняється від тіла занадто швидко. Це означає, що легені поглинають киснем в недостатній кількості. В результаті знижується інтенсивність мозку і рефлексів. Якщо ви не вирішуєте цю проблему, поява постійної запаморочення не далеко.

Чим довше ви дихати ротом, тим серйозні проблеми чекають вас. Наприклад, це може призвести до хронічного хропіння або апное. Це порушення дихання уві сні, під час якого людина дихає між собою. Крім того, хропіння забороняється заважати сну і тим, хто хропить і тим, хто спить.

Оральний дихання робить людину більш схильними до недуг, які передаються повітряно-десантними крапельками. Він несприятливо впливає на роботу легких і інших органів. Крім того, він може посилити вже існуючі недуги людини.

Є багато рецепторів в носі. Коли ми дихаємо через наш рот, запах втрачений. І це посилює психічний стан людини, тому що завдяки запахам ми відчуваємо багато приємних відчуттів.

Рот дихання призводить до зміни зовнішнього вигляду людини. Наприклад, особа може змінити форму. Черевики і щелепи звужуються, що призводить до деформації носа. Такі зміни особливо помітні, якщо дитина дихає через рот. Тому батьки повинні звертати особливу увагу на здоров'я своїх дітей.

Якщо ви не дихаючи через рот під час сну, ваша голова буде незрівнянно згинатися вперед. І плечі ходять вниз. В результаті розвивається гасіння. Крім того, цей тип дихання негативно впливає на положення зубів. Їх викривлення і неправильне прикусу, а також прикрокове положення губ - наслідок усного дихання. Це може запобігти людині від носіння брекетів.

Щоб позбутися від шкідливої звички, спочатку потрібно зрозуміти, що у вас є. Потім починайте навчатися дихати нісом. Потім уві сні буде легше перебудувати. Якщо рішення для задачі непросто для вас, то час звернутися до фахівця. За відсутності обставин це може бути розпочато.

Про те, як працює назальний і оральний дихання з наукової точки зору, я пропоную читати тут. Я сподіваюсь, що вам потрібна ця стаття. Про нас