Я бажав травневі огірки, доведений літній жилет приніс насіння, я почав посадку за місячним календарем.

Як отримати великий урожай огірків в середині травня? Хтось скаже фантастичні. По суті, знання, досвід та точний розрахунок. Ми ділимося покроковими інструкціями від досвідчених садівників. Вибір гібрида, термінів посіву і тонкості вирощування розсади для тих, хто хоче раннього врожаю хрустких зеленню.

Я бажав травневі огірки, доведений літній жилет приніс насіння, я почав посадку за місячним календарем. р.

Вибираючи гібрид з глянцевої кількості сортів найбільш підходящим є не така проста задача, як вона може здаватися на перший погляд.

Я бажав травневі огірки, доведений літній жилет приніс насіння, я почав посадку за місячним календарем.

Потрібно враховувати ряд факторів: кількість сонячних днів в травні, можливість вирощування розсади в будинку і багато іншого. Але в будь-якому випадку він повинен бути ранньою і самозапиленою гібридом.

Наприклад, «Квітень F1», «F1 Zozule» або «F1 Shosha», що здає 38-й день. Слід пам'ятати, що ранні сорти більш схильні до захворювань. І самозапилення дещо поступається традиційним смаком.

Визначення вибору гібрида, можна визначити дату посіву. Як правило, пагони з'являються на 5-7 день. Тому додайте 5 днів до періоду зрілості. Наприклад, для гібрида «золот F1», термін дозрівання становить 45 днів. Посів необхідно зробити 50 днів до необхідної дати збирання першого врожаю.

Нехай це прямо. Оптимальний час посіву наприкінці березня або на початку квітня. Ті, хто висаджував насіння в перші дні квітня, отримають урожай від 20 до 25 травня.

Спочатку помістіть насіння в пластикові стаканчики 200 мл. Так що пагони не розтягують, кладуть їх під фітолом.

Після появи першого реального листка розсада переїхала в оселі більш просторо. Ємність близько 500 мл. І краще прозоро, зручніше стежити за розвитком кореневої системи. Як тільки коріння з'являються з землі кома, пересаджують огірки знову. Цього разу в пластиковому пакеті, наповненому грунтом.

Можна вставити в пляшку 5-літрової без верху. Коли настає час розщеплення в теплиці, акуратно зрізаємо дно упаковки і опускаємо ручки в отвір.

Дуже зручно. Пляшка може бути використана, а коренева система не пошкоджена, і зігріється швидше всередині пакету.

Поки огірки виростають в домашніх умовах, вони повинні забезпечити комфортну кількість світла. В ідеалі це не менше 14 годин на добу. Перед посадкою в теплиці кущі потрібно звикати до нових умов. Для цього візьміть їх до теплиці щодня. Спочатку за годину, потім за 2-3, в самому кінці можна і вночі.

Як бачите, отримати великий урожай огірків в травні досить реальний. Головне - вибрати успішний гібрид, вирішувати на терміни посадки і правильно доглядати за розсадою. Ми хочемо, щоб ви успішно провели садові експерименти та щедрий урожай!