Згідно з рецептами мого бабуся, я тримаю злаків протягом багатьох років, метелик не починає, мишей не дивиться в кухонні шафи.

У часи кризи, коли це незрозуміло, що відбудеться поруч, люди намагаються зібрати хоча б невеликі запаси їжі в домашніх умовах. Але часто виникають помилки при зберіганні таких запасів, через які все скоро погіршуються. Сьогодні редакція. "Сайт" розповість як зберігати крупиОтже, вони лежать довше, не змінюють смак і не стають укусом для шкідників.

Після того, як я мав залишити місто на 6-7 місяців. Звичайно, на кухні є багато гречки, рису та інших круп. Але так як все було закрито в пакетах, і дата закінчення не була закрита, я не хвилююся, Марія пише.

р.

«На моєму поверненні, звичайно, перше, що я вирішив зробити, щоб приготувати себе. Я пам'ятав про гречку, відкрив пакет і був захоплений - звідти, потім ще один. Я хотів з'їсти багато, тому я спробував гречку, промив її кілька разів і варив її.

У той же час дуже факт, що шкідники висаджували в закритих пакетах з крупами не дали мені миру. Незрозуміло, як метелик завершився в щільно запеченому мішку. Або це не погана упаковка.

Я вирішив запитати мого бабуся за порадами, бо я знав, що вона завжди мала великі запаси, які зберігалися протягом багатьох років. Крім того, термін зберігання круп на упаковці зазвичай вказується близько двох років, а бабуся управляється тримати все неприпустимо протягом 5 років і ще більше.

Виявилося, що в цьому випадку вона використовує довгий і добре перевірений трюк, який приніс від інших з Сибірського села. І це цікаво, що мій бабуся збирається всі її поставки взимку.

Вона готувала їжу в кіски. У холодну погоду залишилася сумка злаків у дворі на пару днів. За ці 3-4 дні в сумці не залишилося шкідників. А потім бабуся кладуть злаки в великі банки. До речі, вона мала банки і 5, і навіть 10 літрів.

А в нижній частині кожної банки вона обов'язково направляє лавровий лист. Самі контейнери були щільно закриті кришками. Потім великі банки кладуть в пансіонат, а менші банки (такі ж п'ять літрів) були тільки під ліжком.

Я ще не мав зберігати мішки злаків. Так я не зберігаю однакову гречку на вулиці, але в морозильній камері холодильника. Потім кладемо її в звичайний трилітровий баночок. Моти та інші шкідники не починаються. Я сподіваюся, що це життя хак буде корисний для когось, Марія пише.

31992

Редакційна колегія даного способу виглядає досить надійним. Хоча замість лаврового листа внизу ємності з крупами можна відправити кілька зубчиків очищеного часнику або навіть под червоного перцю. Моти, мишей та інші шкідники будуть обходити такі запаси.

Які хитрощі ви використовуєте при зберіганні зернових?