Я розмножую дріжджі в домашніх умовах, від 1 пакету легко зробити море дріжджів

Дріжджі сухі і свіжі - це неважливо, до тих пір, поки вони є. Навіть якщо 1 упаковка дріжджів залишається, її породний! Я знаю два відмінних способи, які допоможуть, коли дріжджі дуже дрібні. Без хліба не залишаться!

Сьогодні видання. "Сайт" Він розповість, як один дріжджі-пак зробити 100 пакетів. Методи роботи дріжджового розмноження!

Дріжджі сухі і свіжі

Перше, що потрібно знати, що вони сухі і дрова - змінний. 1 частина сухих дріжджів дорівнює 3 частинам пресованої. Тобто 10 грам сухих дріжджів можна замінити на 30 грам пресованих дріжджів і навпаки.

Крім того, пресовані дріжджі можуть бути заморожені. Для цього шматки дріжджів необхідно загорнути в фольгу. Краще розморожувати їх у фользі в холодильнику, після чого відлиті дріжджі можна сміливо використовувати для його призначеного призначення.

Інгредієнти першого способу
  • 1 ч.л. пресованих дріжджів
  • 1 ч.л. води
  • 1 ч.л. борошна

Підготовка
  1. У зручному контейнері покласти дріжджі і розсипати руками. Залийте трохи теплою водою і перемішайте.
  2. Додайте борошно і перемішайте до однорідності.
  3. Покрийте масу харчовою плівкою і залиште в теплому місці за 3 години.
  4. Після 3 годин ця маса повністю відповідатиме звичайним пресованим дріжджам. Якщо ви використовуєте деякі з цих дріжджів, то дефіцит можна замінити водою і борошном (один до одного). Ця маса може бути відтворена знову в співвідношенні 1: 1 (маси, вода, борошно).
  5. Зберігайте це дрова в скляному посуді під закритою кришкою.
  6. Важливо завжди тримати третину загальної маси. До основної маси потрібно будувати борошно і воду кожні 5 днів. , Україна

Цей рецепт наші бабусі в селах зробили їх дріжджі побутовізалишивши шматочок тесту на наступну випічку.

інгредієнти
  • 11g сухі дріжджі
  • 150 мл злегка теплої води
  • 10 ст.л. борошна

р.

Підготовка
  1. Залити сухі дріжджі в чашу і залити їх злегка теплою водою. Стирайте вінок так, щоб дріжджі розчинилися в воді.
  2. Посипаємо борошно і замішуємо товсте тісто руками.
  3. Поставте тісто в чашу кришкою. Залиште його в теплому місці протягом години.
  4. Через 60 хвилин перемішати тісто ложкою і покласти в холодильник на добу. Зверніть увагу, що чим довше це тісто в холодильнику, дріжджі стають міцніше і краще.
  5. Після дня таке тісто можна додавати до випікання як дріжджів. Однак зазначимо, що в якості посилки потрібно приймати 3 рази більше зазначених пропорцій пресованих дріжджів в рецептурі хліба або пирога. Наприклад, якщо рецепт говорить, що потрібно взяти 30 грам пресованих дріжджів, то потрібно використовувати 90 грам такого тесту.
  6. Таке тісто можна пропагувати, додаючи борошно і воду в 2:1 співвідношення (2 частини борошна і однієї частини води).
  7. У такому старті потрібно кожні 5 днів, щоб додати 65 грам борошна і 35 грам води. Стирайте масу і залиште знову на 5 днів. Цей процес може бути безперервним!

Я також рекомендую, як випікати хліб на домашніх дріжджах, так як наші діди колись робили. Покроковий рецепт!

12427661

Сухі і свіжі дріжджі можуть бути пропаговані будь-яким з вищезазначених способів, підлягають пропорції. Нагадуємо, що 1 частина сухих дріжджів дорівнює 3 частинам пресованих дріжджів.

Від себе я можу сказати, що хліб з таких дріжджів набагато смачніше, ніж магазин! Вони говорять про перший млинець, але не перший хліб.

Я спробував його один раз. породи дріжджів? Чи є у вас хороший рецепт для домашнього хліба? Я хотів би почути про це в коментарях!