Перевірте, чи можна вирішити приклад дитини без калькулятора

Як ви навчитеся розраховувати на вашу думку? І чому ви робите, коли ви майже завжди маєте калькулятор на руці? Справа в тому, що словесне підрахунку розвивається мислення. Крім того, коли ви підраховуєте без засобів на руці, ви відчуваєте дуже різний рівень контролю реальності.

Ви заздалегідь знаєте, скільки змін ви будете давати в магазині і чи варто начинити всіх в ліфт, якщо його вантажопідйомність 400 кг. Використання калькулятора, навпаки, вчить нас на сліпу довіру до техніки, принцип яких ми не робимо навіть розуміння. Звертаємо вашу увагу на те, що ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Раніше ми поділилися математичними секретами і хитрощами, які допомагають множити і ділити на розумі. Сьогодні ми пропонуємо вам деякі тестові приклади. Згадайте шкільну програму? Намагайтеся завершити завдання за 15 секунд!

1. Кількість без калькулятора.
    Додати 1000 і 40. Додати ще 1000. Тепер 30. 1,000 знову. Потім додайте 20. 1,000 знову. 10 більше. Вирішуючи цю проблему, намагайтеся зробити всі розрахунки швидко і в розумі. Не писати або використовувати калькулятор. Я впевнений результат вас здивує.
    р.

2. Скільки коштує?
    У школі ми натискаємо приклади, як горіхи. Але з часом забули багато. Наприклад, будь-який запам'ятовує, як розділити на дроби?

3. Ускладнений приклад і 15 секунд часу
    Тверді дроби, і навіть підняті за ступенем ... Приклад дуже складний. Але як зауважила математика, будь-який вираз може бути спрощений.
    324990 Р

4. Будьте обережні.
    Довгий, негативний! Я даю. Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що я був хворий, коли ми пішли через це.

Відповідей.
  1. Здавалося б просто. Але коментарі в іншому випадку. З яких причин більшість користувачів Інтернету мають 5,000. І є ті, хто рахував 5100, 4910 і навіть 2060. У той же час юристи запрошують до останнього варіанту відповіді: вони говорять, якщо слово немає «додати» до числа, то не потрібно його розглянути.

Пілінги

Власне, Правильна відповідь 4100.. 1000 + 40 = 1040; 1040 + 1000 = 2040; 2040 + 30 = 2070; 2070 + 1000 = 3070; 3070 + 1000 = 4090; 4090 + 10 = 4100.й Але після 4090, коли люди додають 10, багато хто отримує 5000. Здається, що в деяких випадках ми психологічно намагаємося налаштувати відповідь на більш круглий номер. В інших, замість 90, ми пам'ятаємо 900. В короткий час це завдання, яке ми так часто не вистачає.

2. Розмежування кількості за дробом полягає в тому, що перемноження його такою ж дробою, попередньо змінивши чисельність і деномінаторні місця. Будь-який номер багатопліфікований 0 все ще 0. Далі наш приклад отримує більш зрозумілу форму: 15 x 10: 3 - 144 = 50 - 144 = -94й
  3. Ми відрізали дроби вже трохи. Багатозастосування дробом в нумері якого блок замінюється поділом деномінатором тієї ж фракції. Дайвінг по одному другу є таким же, як розмноження двома. В результаті: 32:16 + 61 x 2 = 124 р.
  4. Здається, що нам доведеться випивати забутий порядок математичних дій. Ми навчаємо в початковій школі: дужки, ступінь, багатозастосування, поділ, додавання, відступ. Ми наносимо правило і в першу чергу надягаємо в негативний стан. Для цього потрібно просто змінити нумер і деномінатор і виводити отриманий номер в квадрат. Що робить 25. Далі ми ділимося, потім множимо і додаємо. 25:25 + 12:2 x 3 = 1 + 6 x 3 = 1 + 18 = 19. Правильна відповідь: 19й

Ми часто відреагуємо те, що школа не вчить на все, що корисно в житті. Так, наша система освіти занадто застаріла і продовжує оболювати щодня. Але доброосвічена людина ніколи не загубиться в складній ситуації і зможе знайти вихід з неї.