Що таке небезпечне злакове каша: як неправильно я був!

Виноградуйте майже половину нашого меню. Але деякі з них дуже небезпечні для фігури і для здоров'я. Чи правда, що ячмінь небажаний для чоловіків, і маноліна викликає цекети у малюків? Так корисно? злаки? Давайте спробуємо розібратися.

Поширеним недоліком всіх злаків є високий вміст крохмалю, який в травній системі перетворюється в солодку глюкозу. Для розділення всіх продуктів в залежності від того, як вони підвищують цукор, лікарі придумали спеціальний показник - GI (глікологічний індекс). Самий шкідливий продукт за цим показником є сиропом глюкози, він має індекс 100.

Що таке небезпечне злакове каша: як неправильно я був! Р

Всі їстівні, в залежності від GI, діляться на три групи: в шкідливих продуктах індекс вище 70 (потрібно використовувати їх якомога рідше), в помірних GI продуктах - від 56 до 69, а в хороших - менше 55. Навіть найкраща каша - вівсяна, гречана і рисова з довгих зернових - по суті, на межі здорових і помірних продуктів. Який засіб не варто їсти їх.

Чи корисний каштан Корисно.й Oatmeal - рекордний тримач серед каштанів в вмісті алюмінію, бору, заліза. Містить вітаміни В, біотин, клітковина. Вміст білка другий тільки до пшениці і гречки. З глікемічним індексом 55 приблизно в середині зернового рейтингу.

ДепозитФотогалерея

Oatmeal містить натуральні антиоксиданти, які підвищують стійкість організму до негативних наслідків навколишнього середовища. Кальцій і фосфор у вівса необхідний для розвитку кісткової системи людини, а велика кількість заліза робить вівсяне корисною їжею для профілактики анемії.

Останні дослідження показали, що вівсяне клітковина містить дуже важливий елемент для зменшення рівня шкідливого холестерину - бета-глюкан. Сприяє зменшенню холестерину на 8-23%. Дуже хороший вівсяний і для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту.

ДепозитФотогалерея

Гарм.й Oatmeal містить фітичну кислоту - речовину, яка затримує поглинання кальцію в кишечнику. Крім того, фітальна кислота не тільки не дозволяє кальцій поглинати в організмі, але і промиває необхідний мікроелемент від наших кісток. Тому, якщо планується дотримуватися вівсяної дієти, необхідно звернутися до лікаря.

фрези Корисно.й У разі наявності магнію та вітамінів групи В. Пшено вважається одним з найменших алергенних зернових культур. Дуже легко вбирається тілом, тому підійде навіть людям з чутливими кишечниками.

З точки зору вмісту протеїну, пшениця перевершує рис і ячмінь, і з точки зору вмісту жиру другий тільки до вівсяного. Глікемічний індекс, як вівсяний, середній. Пшенична каша вигідно впливає на організм в атеросклерозі, цукровому діабеті та захворюваннях печінки. Нездатний для людей, які хочуть позбутися зайвої ваги, оскільки це запобігає відкладення жирів в організмі і успішно видаляє вже накопичений жир.

ДепозитФотогалерея Гарм.й Млинець містить речовини, які підвищують газоутворення, тому краще людям з проблемними кишечниками, щоб виключити м'ясо з раціону. У борошні також частіше, ніж в інших крупах, вводять клопи і метелики.

манка Корисно.й Можливо, найбільш неоднозначні злаки. Манка - двотретя крохмалю, а її GI відключає масштаб. Погано в плані вітамінів і мікроелементів. Має досить високий вміст протеїну, проте білок клейковини, що міститься в ньому, шкідливий при захворюваннях келак - сильної спадкової хвороби.

ДепозитФотогалерея

Семпле зерно швидко засвоюється, добре вбирається, містить мінімальну кількість волокон (0.2%). Рідка селена включають в раціони, призначені для захворювань шлунково-кишкового тракту і після операцій на шлунку і кишечнику.

Гарм.й Неоднозначне ставлення дієтологів до манки пов'язане з присутністю ляліну і фітину в ньому. Gliadin - це клейковина, яка може викликати глюлі, щоб загинути і уповільнити поглинання поживних речовин. Саме тому semolina не підходить як додаткова їжа для маленьких дітей, так і не рекомендується використовувати дітям до 3 років.

ДепозитФотогалерея

Затриманий в симоліній фітин зв'язує кальційські солі і не дає їм вводити кров. Виявляється, що манка позбавляє кістки кальцію. Тому діти, які інтенсивно подаються манна каша, часто хворіють з цекетами. Інші зернові також зв'язують кальцію, але меншою мірою.

Ризик Корисно.й Більше трьох і пів мільярдів людей на планеті з'їдають рис щодня, незважаючи на те, що найнижчий вміст білка всіх злаків і один з найвищих GIs. Рис є важливим джерелом вітаміну РР, каротину, вітаміну Е, який допомагає зміцнити нервову систему і благотворно впливає на стан шкіри, волосся і нігтів.

Що таке небезпечне злакове каша: як неправильно я був! Р

Слід зазначити, що чим обробляється зерна рису, тим менше вітамінів і мінералів в ньому. Найкориснішим вважається нешліфований або коричневий (коричневий) рис.

ДепозитФотогалерея Гарм.й Білий, або полірований, рис містить майже не мінерали і вітаміни, особливо важливі вітаміни групи В. Крім того, він має високий глікомічний індекс. Рис гальмує кишкову моторику, тому люди з схильністю до ожиріння або запору небажані.

Перловка Корисно.й Має найнижчий глікемічний індекс серед всіх зернових - 20-30 одиниць. Дуже багатий амінокислотами. Містить багато лізину, який бере участь у виробництві колагену, сприяє уповільненню зовнішнього вигляду зморшок і допомагає довше тримати шкіру гладкою і міцною.

ДепозитФотогалерея

Перлове зерно багате складними вуглеводами, які повільно зламані, і це дає довгого почуття ситості. Містить багато калію, заліза і кальцію. Набір вітамінів в ячменю може «здобити» будь-який інший злаковий.

Гарм.й Небезпечні властивості ячменю асоціюються з вмістом клейковини в ній, як в манка. Глютен є особливою небезпекою для людей з генетичною непереносимістю цього білка. Згідно з статистикою, деякі ознаки непереносимості клейковини виявляються в кожній третині байдужості нашої планети.

ДепозитФотогалерея Також перловий каша викликає підвищену газоутворення, тому не варто зловживати людьми з захворюваннями шлунково-кишкового тракту і схильністю до запору. У зв'язку з змістом фітоестрогенів, часте використання ячменю може викликати зниження лібідо у чоловіків.

Кошик Корисно.й Має найвищий глікомічний індекс серед всіх злаків, тому його надмірне використання може призвести до ожиріння. Вміст білка поступається всім злакам, крім рису.

ДепозитФотогалерея

Гарм.й Кукурудзяна крупа, як кукурудза, протипоказана при загостренні виразок шлунка і дванадцятипалої кишки, а також при індивідуальній непереносимості.

Що таке небезпечне злакове каша: як неправильно я був! 789р.

ДепозитФотогалерея

Пшениця. Корисно.й Невідомий лідер серед зернових культур в білковому вмісті. Має хороший глікемічний індекс. Рекомендований для дієтичної дієти завдяки своїй властивості, щоб зберегти глюкозу і холестерин під контролем.

Гречка є однією з найбільш корисних зернових, адже вона містить в собі вісімнадцять незамінних амінокислот, залізо, кальцій, калій, фосфор, мідь, йод, цинк, бор, фтор, молібден, кобальт, а також вітаміни B1, B2, B9, PP, вітамін Е.

ДепозитФотогалерея

Гречка має багато фолієвої кислоти, що стимулює гемопоез, підвищує витривалість і стійкість організму до багатьох захворювань. З точки зору жиру, гречана гречана друге тільки до вівсяного і млинця.

Гарм.й Має майже серйозні протипоказання. До недоліків відносять те, що залізо, що міститься в гречці, погано поглинається організмом.

Злаки – унікальний продукт, який ми звикли до них з дитинства та їсти без мислення. В результаті ми споживаємо небезпечні злаки і нехтуємо тими, які дійсно необхідні для організму. Щоб не зробити таких помилок в майбутньому, проведіть час і з'ясуйте, Який каштан є більш здоровим?Що можна відмовитися.

Очевидно, що не існує ідеального кашу. Але зараз магазини пропонують неймовірні сорти зернових, бобових та інших культур. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.