Ось чому епідемія дифтерії буде гірше, ніж це було в 90-х роках! Читати далі. Я розповім тебе.

Не зважаючи на те, що у бібліотечній епідемії меаслеса, ніж вони вже почали говорити про епідемію дифтерії. Люди в паніці, бо це страшне захворювання і його наслідки страшні. Навіть лікарі не жартують, бо багато ще пам'ятають епідемію 90-х років. Тоді в Україні хворіли близько 20 тис. осіб, з яких загинув 700.

Багато лікарів пам'ятають ті часи з сумою і болем, бо вони втратили життя людини. Серед цих лікарів - Андрій Снікар, фахівець з інфекційного захворювання, точка зору якого ми хочемо поділитися з вами. Кілька спогадів, кілька слів про сучасну медицину, нову епідемію та вакцинацію. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!

З’ясуйте те, що дифтерія і чому вона ще гірше, ніж вона фарбована. Дифтерія. інфекціївикликаний дифтерією бацилою. Захворювання може виникати в різних формах, багато в чому залежить від віку, а також чи щеплюється людина. Захворювання при щепленні людей дуже рідко і проходить в м'якій формі, а в невикорених людей закінчується в серйозних ускладненнях.

Від серцево-судинної та нервової системи спостерігаються найбільш поширені ускладнення. Андрій Снікара каже: Перші можливі причини смерті хворого дифтерії від токсичного удару, задушення або гострої ниркової недостатності. Це в перші дні і іноді години хвороби. Якщо ви розтягуєте, ви можете відмерти від раннього міокардиту (перший тиждень).

Якщо вона поширилася тут - від пізнього міокардита, ранній параліч і знову з ниркової недостатності - це вже місяць з початку захворювання. І найпристойніший: смерть в два-три місяці - від пізнього паралічу діафрагми і респіраторного арешту, коли ви покрили їх щодня, знімний через пробіжку (не ковтати, ні перемістити такі хворі не можна) і вони стають вашими родичами. І загинув рік пізніше (так звані сліди мортальності) від найважчих пошкоджень серця, тому зловив. І закінчився.

Це вічне дебатство: деякі кажуть, щоб зробити, інші вважають, що вакцинації є всі кришки і віспи, і все одно говорять, що це небезпечно. Що я можу сказати... Ти знаєш, шановний читач, всі мої сумніви були розбиті наступною історією, яку розповів лікар Андрій Сніцар. Якщо ви ще сумніваєтеся, прочитайте його!

ДепозитФотогалерея Snikar коментує: Я не пам'ятаю всіх тих, хто залишив, але я пам'ятаю п'ять найбільш, які я думав, що я б витягнув. І Мітка. Найзвичайніша ромська дитина. Неприємні люки з яскравими кальмарами будуть майстерність, небажані чорні волосся, темні, смарт обличчя. П'ять років. Єдина дитина, до речі, відпочинок дорослі. Я думаю, що це дуже складно з дітьми.

Він прибув пізно з початку захворювання, як зробив більшість померлих. Токсин має час зв'язатися з тканинами і ви не зможете навіть витягнути з нього з сироватки. Так чим раніше сироватка краще. Це тільки токсин, який циркулює в крові, зв'язує. Якщо вона вже потрапила в серце, нирки, нерви - безкінечні, почнуться дуже ускладнення.

Звичайно, ми вводимо сироватка в будь-який час, тому що паличка сидить в мигдалях і продовжуємо випускати нові порції токсину в кров. Принаймні ми зв'яжемо їх, щоб вони не додали. Інтродукований і Мітке, хоча ми добре знаємо, сьомий день хвороби, всі ускладнення - бути. Ми врятували Мітка від ударної і ниркової недостатності. І почався міокардит...

Щодня на ЕКГ новий знак, нова хвиля, подовження інтервалу, аритмії. Ми занурюємо, кардіологи навколо всього часу, реаніматори. Три дні. Загальний блокада. П'ять днів, немає тиску, ні сечі, titrate dopamine, зупинки, непрямий масаж, прослуховування ... Кнокінг? Почати! Не збиваючи... Почати!

Три рази Серце Mitke перетворилася в два безперервні нескінченні дні. Я ніколи не був, що знову. Діти Ром. Життя – тварини. Він чіпає життя, до нас, до бога цього байдужого.

Повільно, в'язкість, неминуче висихає - як від пальців, коли ви тримаєте над абісом і не можете тримати ... На четвертому не збивався.

Якщо це було зроблено вчасно. дифтеріяНе сталося. І дитина буде жити довго, і він буде мати можливість рости і бути щасливим, але ні. Багато хто тепер скажуть, що вакциновані люди хворіють, що якість вакцини бідна, але ця вакцина рятує. Вакциновані діти хворіють, але ризик ускладнень багато разів менше.

І судді за себе, 40 років, коли щеплення проводилося без питання, не було дифтерії. За 40 років наша країна проживала без дифтерії - два покоління лікарів вдалося виростити без його огляду. Відразу після введення масової щеплення тими старими радянськими вакцинами, реагенними і недосконалими, з бідними рівнями очищення. Але з'явилася система і люди. й

Р

Чи можливо, що епідемія дифтерії повернеться, або це просто ірмор? На жаль, не порожній. Рівень вакцинації в Україні сьогодні є найнижчим в Європі і одним з найнижчих в історії країни. Тільки 47% дітей вакцинували проти дифтерії і навіть менше дорослих. Ця картина спостерігала за кілька років.

р.

Збірний імунітет вже зараз впав на критичний рівень, і тому спалах дифтерії просто неминучий. І багато хто вважає, що це спалах буде ще гірше, ніж в 90-х роках. І є кілька хороших причин для цього.

Здавалося б, що важко – давати ліки пацієнта і все буде дрібним. Це єдине. Не можна плутати з вакциною. Сироватка використовується безпосередньо для лікування вже хворої особи. Насправді це готові іноземні антитіла, які борються за допомогою інфекції. Є ще одна різниця між сироваткою і вакциною - перша вже 4 роки, а другий ще тут.

Сподіваємося на ранньому госпіталізації, але є мало надії. Дифтерія дуже проста у використанні з ангіною або гострими респіраторними інфекціями, і це найчастіше лікується в домашніх умовах. Золотий годинник легко пропустити. Навіть якщо ви йдете в лікарню відразу, це не те, що дифтерія визнається відразу. Після всього, знову це захворювання не існувало протягом 20 років і ціле покоління лікарів виросло, хто про нього читає тільки в книгах.

У зв'язку з цим епідемія стане значно більшою, ніж попередній. Але все ще не пізно йти до лікаря і отримати вакцинацію, щоб захистити себе. І зараз немає необхідності для злакових фармакологів, які потребують продажу ліків - вони безкоштовні для людей. Ми просто повинні зробити це. Пам'ятайте історію Мітка, подивіться на вашу дитину і подумайте, що ви можете зберегти його. Зважити себе знову і зробити правильне рішення.

Ви щепили себе і ваших дітей? Поділитися з нами в коментарях!