Аджики со спеки

Хто сказав, що ви можете зробити варення з сливу або запікати ароматним тортом? Не так давно я розповів і продемонстрував, як варити грузинський соус Ткемаль на основі слив. Я вирішив продовжити експеримент з сливами і зробити соус, але дивно смачний і надзвичайно багатогранний - пряний грузинський аджика з додаванням кислих слив. Приготуйте швидко, зберігайте довгий час, з'їсти з великою радістю! Що ще можна зробити?

ДепозитФотогалерея

Шукаю рецепту Айкі при відвідуванні хороших друзів, я відразу ж вирішив приготувати досить трохи, щоб спробувати його. Я зізнаю, що лікті були вкрадені в крові, які не варилися відразу! Аджика з додаванням слив виявилася незвичайно насиченою, пряною, але помірно гострою, дуже ароматичною і теплою, з особливою кислинкою. Вони говорять саморобні. аджикаПриготувати любов, покращує травлення, підвищує апетит і зміцнює імунітет.

Adjika з сливами Інгредієнти
  • 1кг слива
  • 1 кг болгарського перцю
  • 10–14 зубчики часнику
  • 3 под червоного гострого перцю
  • 1 ст. цукор
  • 2 ст.л. солі
  • 500мл томатна паста
  • 1 ч.л. оцту

Підготовка
  1. Очистити перець з насіння, нарізати невеликими кубиками і пропустити через м'ясорубку. Можна подрібнити перець блендером.

ДепозитФотогалерея
  2. З слив отримують насіння і подрібнювачі за аналогією з перцем.

ДепозитФотогалерея
  3. Очистити часник і пройти через м'ясорубку (або використовувати блендер), зробити те ж саме гарячим перцем.

ДепозитФотогалерея
  4. Складіть подрібнені овочі в глибоку каструлю, додайте томатну пасту, цукор і сіль. Варіть соус на невеликому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи. Якщо варити соус не раз, а на зиму, в кінці варіння додати 1 ч.л. оцту.

ДепозитФотогалерея
  5. Гаряча готова аджика поширюється на стерилізовані банки і скручуємо нові кришки. Поверніть на банки, загорніть його в ковдру і залиште його до повного охолодження.

ДепозитФотогалерея
  6. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 4-5 півлітрових банок апетитних айкіок, які є oh-oh дуже важко їсти відразу в одному сидячому стані. З картоплею, м'ясом, свіжопеченим домашнім хлібом, це godsend!

ДепозитФотогалерея

Рецепт Айкі з сливами Грузинський гострий соус ви хочете приготувати знову і знову, іноді солодкий, іноді гарячий, але завжди надзвичайно смачний! Adjika з додаванням кислих слив послужить відмінна підгодівля для м'яса і картоплі, прикрасить закуски і доповнить овочеві рагу - коротко, стане улюбленим ласощом і брендом скручування на зиму.

Чи можна це зробити? Знімаємо фотографії своїх кулінарних шедеврів у коментарях за статтю.