Чому гінеколог виграв Нобелівську премію миру

У різних частинах світу все ще війна. Погані безневинні люди страждають щодня через боротьбу. жертви Жінки і діти стають більш поширеними, тому що легко відторгувати слабкими. Потерпілі мухів жертвують десятки тисяч жінок. На жаль, є люди, які відновлюють віру в людства.

157556

І сьогодні видання. "Сайт" Він розповідає історію такого чоловіка. Д-р Денис Муквег, лікар-гінеколог, засновниця лікарні Панці та агітара проти злочинів проти жінок, допомагав більш ніж 50 000 жінок різного віку. Коли всі не подбали, він витягнув їх з реальної пастки.

Всім відомо, що Нобелівська премія є одним з найпрестижніших і значних нагород світу. З 1901 року нагородами були надані в категоріях фізики, хімії, фізіології або медицини, Нобелівської премії. Ця нагорода присуджується тим, хто зробив видатні внески до консолідації миру. У 2018 Премії Нобелівської премії миру Як стати активістом з прав людини Іраку Надія Мурад лікар Денис МуквежІсторія якого ми розповімо сьогодні.

Денис Муквег – лікар-конголезький гінеколог, який присвятив його життєдіяльності захисту та реабілітації жертв насильства. Тисячі жінок в Демократичній Республіці Конго орієнтуються на бойовиків. Доктор Мукваж неодноразово зіткнувся з страшними наслідками цієї трагедії, і тому вирішив допомогти цим жінкам. Він переконаний, що міжнародна спільнота повинна визнати, що насильство проти жінок не було зброї війни.

Муквеж вважає, що насильство як деструктивне використання ядерної, хімічної та біологічної зброї. Саме тому вона повинна бути заборонена і стирається.

Неприпустимо, що масове насильство проти жінок не проголошується, і уряд не робить достатньо, щоб змінити його. Крім того, лікар допомагає жінкам, надати їм медичну та психологічну допомогу.

Історія Муквежа розпочалася, коли він вперше побачив жінку в трудовій гині крові. Тоді він думав, що народження дитини не повинна бути переповнена грою втрати, вона повинна бути радою. Коли він вирішив стати акушером.

Тим не менш, його план не здавався бути реалізовано, тому що війна зробила свої жахливі налаштування. Замість того, щоб доглядати за вагітністю, він почав допомогти жертвам зловживань, які були фізично, емоційно і духовно пережили.

Нагадуємо: «Я просто взяв на себе роботу в лікарні Букаву, біля кордону з Руандою. Першим хворим я побачила, що не породжує або має C-розділ. Вона прийшла до нас, бо вона була жертвою масового ріпаку. Вона була ріпакована кількома людьми, які потім знімали її.

лікар думав, що це був унікальний випадок, але через три місяці, 45 більше жертв голодного насильства підійшов до нього. Імітанти були дійсно безглуздими до жінок: вони катували і пригнічують їх, ріпакували їх, а потім знімали їх. І з'являються такі дії насильства.

І це не просто випадкові інциденти, але реальні дії воєнної агресії. З 1998 р. з 1998 р. Країна знаходиться в руїнах, війна офіційно завершилася декадка тому, але окремі фракції все ще борються і борються триває. Жінки страждають в результаті. Між 2006 та 2007 р. поодинці, 400 тис. жінок були жертвами насильства. Понад 5 мільйонів жінок загинули під час війни.

Ці номери починаються і лякаються. Я не можу вірити людей, які здатні щось особливе, приниження і жорстокість. Доктор Муквеж намагається принести цю проблему до уваги світу і громадськості, щоб зупинити такі інциденти. Він шукає правосуддя для цих жінок.

Як ріпаку є стигма, що не легко позбутися від. Навіть якщо жінка вдається вижити і відновити психологічно після того, як сталося, це не те, що вона зможе повернутися до нормального життя. Багато з них бездомні і живуть окремо.

Я лікував 80-річну жінку, яка сказала: "Чому не ви просто не пустили мене?" Уявіть, що ріпак перед родиною, ваші діти, ваші сусіди. Як можна відновити? Вони шкодують, що вони збереглися.

Доктор Муквеж зберігає життя цих жінок, лікує їх фізичні травми, а потім допомагає боротися з емоційною та психологічною травмою. Це допомагає виживачам почати нове життя, якщо суспільство відхиляє їх. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

Лікар пішов далеко за загоєння ран. Тепер він надає не тільки медичні, але й юридичні допомогу жертвам. Багато хто з тих, хто врятував активістів і зараз бореться за права жінок.

Лікар каже, що я бачу ці жінки, які намагаються вийти з абісу. Взявши і поставляйте б найпростіше, але вони знаходять внутрішні ресурси, щоб тримати боротьбу. І вони вимагають правосуддя. Є за справедливість, що пан Муквег бореться. За століттями, насильством з жінками з'явились як невід'ємний супутник війни, але щоб зараз змінити.

Щиро дякую за відгук про Денис Mukwege, світ змінюється на краще. Щодня зміни стануть відчутними, а жінки більше не стануть інструментами, за допомогою яких реалізуються будь-які військові завдання. Невинність - це те, що минуле. Хочу вірити.

Історія людей, які змінюють світ, є дуже надихаючим, тому ми розповімо про них. Наприклад, ми нещодавно поділили історію Тома Катена, Південно-Суданського лікаря, який продовжує врятувати життя незважаючи на війну.

Кожен може допомогти і змінити світ принаймні локально. Як лікар з Челябінська, Євген Косовський, який допомагає безпритульним через тиждень до найкращої його здатності.

Чи подобається вам статтю? Поділитися з друзями