Математична проблема, яка заточуватиме вашу думку

Щоб перекачувати логіку, розв'язуючи невеликі проблеми, є відмінним тренуванням для мозку і можливістю самостійно знайти правильне рішення. Сьогодні ми обрали завдання, пов’язані з визначенням віку. Як старий мій брат, якщо я ... Але це деталі. Детальніше про них в статті.

Коли я був 4 роки, мій брат був половиною мого віку. Я 18 тепер. Як старий брат?

Здавалося б, нічого ускладненого, але це розм'якшення, що вік змінний і змінює весь час. У той же час легко помітити, що показник «як багато разів» змінюється з віком. Деякі люди ігнорують цей факт і дають неправдиву відповідь «невинний».

Ми не робимо такої елементарної помилки і починаємо визначати вік старшого брата, коли він був 4. Вечеря молодша, розділяємо 2. 4:2 = 2 роки.

р.

Давайте подивимося, скільки років пройшли. 18 - 4 = 14 років. Якщо молодше 2 роки і 14 років, тепер він 16 років. Войла, проблема вирішена. Мій старший брат 18, тому мій молодший брат 16.

Як довго мій бабуся буде двічі як старий? Щоб зміцнити майстерність, ми спробуємо вирішити ще одну схожу проблему. Але це трохи складніше.

Ось ми йдемо. Kate є 14 і її дід Kola є 56. Як довго мій бабуся буде двічі як старий? Як старий дідусь і дідусь?

Хмм. Я не знаю, що робити. Але ви повинні почати десь. Ми можемо дізнатися, як старий бабуся. 56 - 14 = 42 роки. Що подарувати нам? Щось не відомо.

, Україна

Знайте, дайте іншим чином. Давайте спробуємо зробити рівняння. Давайте скажемо, що ваш дідусь буде двічі старим у X років. Тоді наступний вираз буде вірним.

(56 + x): (14 + x) = 2;
56 + х = 28 + 2х;
х = 28;

Це означає, що це займе ще 28 років. Перевірка. У 28 років буде 42 роки, і дід Коль - 84. 84:2 = 2. Це те, що було доведено.

Ми сподіваємося, що ваші відповіді відповідають нашим. Але це не обов'язково означає, що алгоритм рішення повинен бути таким же. Якщо ви можете знайти простіше рішення, поділитися ним в коментарях. Ми розробляємо логіку разом.