14
Випускники радянської школи розбереться, що обзолете слова
Порівняти слова в листя. Як і вони народжуються, вони тривають, вони вік, і вони проходять, щоб зробити кімнату для нових. Деякі стають застарілими, оскільки поняття, які називаються (гісторизмами) не існує; інші замінюються більш сучасними синонімами (архізмами). Наш тест визначає, наскільки добре ви знаєте застарілі слова та їх значення.
«Чи не краще забути всі ці арки і говорити про нормальну сучасну мову?» Ми не просимо вас використовувати застарілі слова в домашніх умовах. Але вони, звичайно, повинні бути відомі. Це дозволить вам краще зрозуміти нашу історію, буде корисним при прочитанні класики російської літератури, зробить виступ більш яскравим і виразним.
Оголошені слова та їх значення
У статті та попередній перегляд використовуються фотографії.
«Чи не краще забути всі ці арки і говорити про нормальну сучасну мову?» Ми не просимо вас використовувати застарілі слова в домашніх умовах. Але вони, звичайно, повинні бути відомі. Це дозволить вам краще зрозуміти нашу історію, буде корисним при прочитанні класики російської літератури, зробить виступ більш яскравим і виразним.
- свінгери
Ми всі однозначно навчились сердечком з Миколи Алексеєвського вірша Некрасова «Песантні діти».
«З лісу, новини;
Отець, ви почуєте його, пахне, і я віддаю його.
Питання: У якому сенсі використовується слово «vestimo»?
(а)пристойно
б)
в
р.
Поза «Ложки» - Сюки
"Я Колобок, Колобок,
Я скажу,
По перехрещуванню метану
Що таке кальмари, і де вони розташовані?
(a) підлога біля плити
(b) огороджений в брусі
(c) Вітровий підвіконня
- Алькота
Що означає Старе слово «алькота»?
(а)
б) п'яний
(c) Мисливець
темниця - христина
Що означає слово «хандал», яке Nekrasov використовує в вірші «Хто в Росії добре живе»?
"Спальня під сходами, ліжко і праска духовка, шандаль і самовар."
(а) чайник
(b) свічник
стіл
д) вішалка - Пробити
Що таке значення застарілого слова «солоди»?
а) зафіксувати
(б) ordain
лаціна
д)
- збан
Чи знаєте ви, що «пого»?
(a) високий заголовок
(b) привід
(c) блок
(г) вівчарка - Приват
Що можна пряжити з цього списку?
(а) молоко
(б) мережива
кінь
(d) м'ясо та овочі - чавунний
(a) чавунна сковорода
(б) залізниця
вага - Красивий.
Які літери Олексій Толстий виклик «красивий»?
«Я ходив в полотні кафтана, гострий меч на бочку, красиві листи в шапці» (А. Н. Толстого, Петро перший).
(a) красиві
(b) збуджувати повстання
c) до серця - Вдова
Що робить гіпсову дівчину в поемі «Сонце російської поезії»?
«І гіпсова дівчина танцююча, б’є барабани, хвилі з синьою широтою, заливає і співає: «Я танцюрист, я співак, я майстер-майстер» (А. С. Пушкін «Беллс кільце ...»)
(a) trouser деталь
свінгери
вболівальник
спідниця
- Я впевнений, що «від лісових новин» – це «лідий ліс». Учитель російської літератури не пояснив нам, або, можливо, не знаю. Але тепер, мабуть, є Google, що говорить про те, що застаріле слово "vestimo" має значення звичайного, відомо, не говориться.
- Сусек використовується для того, щоб бути названою частиною бруса або цистерни, де заливається борошно або зерно.
- Спирт є таким же, як голод. Звідси, «Гургер» – відчуття голодності. У дивовижному сенсі пристрасний до бажання чогось.
- Слово хандал є персидського походження. Складається з двох частин: sam - "свічка" і dan - "рецептор". Раніше це називали масивними свічниками для декількох свічок.
й Фреш - Для купання - бути мереживним, мереживним, диким, блукаючим, блукаючим. - Де ви йдете? Я піти, дідусь, де я ходжу. Ви намагаєтеся робити речі або ви намагаєтеся робити речі? (М. Пришвін, «Бехенд магія Колобока».
- Жбань - баночка з мускою. Що таке голова.
- Для хребта означає обсмажити в великій кількості перегріваної олії. Як правило, для цього використовуються товсті килимки, наприклад, казань.
- У 1788 р. у Петрозаводську було названо чавунну колісну лінію. Пізніше чавун був названий будь-яким залізничним. Тепер чавунні люди тисячі тричі щасливі і, як птах, летить.
р.
Поза «Ложки» - Тепер вони називають чарівною людиною чарівною, і раніше вони назвали одержувачем і одержувачем. По аналогії, чарівні листи були призначені для зачаття, заплутування, випікання людини в погані знаряддя. Таким чином, повстанці Степана Разіна та Ємельян Пугачова відправили «красиві листи» закликаючи селян приєднатися до повстання.
- Ширина походить від слова "width". Первинне значення - це шматок полотна, відрізаного по ширині, рушнику, ручника. У Білорусі, Литві, Польщі, Україні та південній Росії традиційною жіночою головкою була названа так.
У статті та попередній перегляд використовуються фотографії.
Мій чоловік не знає, як зробити достатню кількість грошей, які я збираюся перетворитися на ворожий казник.
Жінки більше 50 часто роблять французи з квітковими мотивами, щоб зробити своїми руками виглядати молодше