Чому закохані сауеркра не знають, що старий вік

Я люблю сауеркра. Ця закуска я їсть з кашу, картоплею, макаронами і просто виделкою цілий рік. Я один раз дізнався, що продукти, які ми перемішуємо протягом певного періоду часу, багаті вітамінами і речовинами, наші тіла не вистачає. І дійсно, sauerkraut незамінний для імунітету. Це одна причина, щоб запастися на відро домашнього квашена капуста на зиму. Сьогодні Я покажу вам, як залишити капусту в домашніх умовах, і, звичайно, не забудьте згадати про цінні властивості цього продукту.

Як гасити капусту в домашніх умовах О, як це тільки не туш. Найпростіший спосіб подрібнити 5 кг капусти, потерти її 50 г солі і залити 100 мл води. Далі покрийте відро кришкою, поставте навантаження і залиште капусту кислу на 3 дні при кімнатній температурі. Потім заготовку необхідно перенести на прохолодне місце.

Щоб надати капусту незабутній смак, господині додати журавлину, яблука, кмин, кислі огірки до заготовки. Але найчастіше тільки додають рубцеву моркву. Я розповім вам про безпрограшний рецепт капусти на зиму в кінці статті. І тепер будемо говорити про те, що sauerkraut корисний і яким він протипоказаний.

р.

Властивості sauerkraut Sauerkraut набагато корисніше, ніж свіжі. Коли відбувається бродіння, капуста таємниця молочної кислоти. Ця речовина «консервує» вітаміни і мікроелементи в капусти. 1 ст. l sauerkraut містить вітамін C - броня для імунітету, добова норма вітамінів К та В, які благотворно впливають на нервову систему людини.

Хороші новини для всіх, хто піклується про фігуру - sauerkraut дієтологи рекомендують їсти при втраті ваги. При цьому не потрібно обмежити звичну дієту в будь-якому випадку. 100 г sauerkraut містить 20 кілкалорій, що означає, що продукт має негативний вміст калорій. Це, тіло витрачає більше енергії, що засвоюється капусти, ніж він отримує. Для того, щоб втратити пару зайвих кілограмів, потрібно лише їсти 50 грам квашеної капусти перед кожним прийомом їжі. В результаті не буде довга.

Тактична кислота також допомагає запобігти процес старіння, стимулює обмін речовин. Від цього шкіра стає більш еластичною і свіжою. Крім того, sauerkraut містить магній, калій, залізо і цинк. Капуста капуста має пробіотики, що означає, що вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту.

Як приготувати хрусткі sauerkraut

інгредієнти
  • 10кг капуста
  • 1кг морква
  • 200г сіль

Підготовка
  1. П'яти і натирати моркву на великій тертці.
  2. Подрібнити капусту, зважити 200г солі.

3. Невелика капуста з морквою і сіллю. Не втирайте овочі своїми руками, ретельно перемішайте все, інакше капуста не забивається.
  4. Покрийте дно відро з листям капусти і забивайте капусту морквою в ємність. Можна додати кілька горох чорного перцю і два лаврові листя. Рекомендується використовувати емальовані страви для бродіння.

5. Накриваємо відро з кришкою або плитою, встановлюємо навантаження зверху. Це може бути велика пляшка води.
  6. Залиште капусту залишити при кімнатній температурі 3 дні. Щодня потрібно прополоскати капусту в декількох місцях з дерев'яною паличкою, щоб капуста не запекла.
  7. Після 3 днів можна перенести капусту на три літрові банки і зберігати їх в прохолодному місці.

Незважаючи на вищезазначені корисні властивості закуски, кисла капуста не рекомендується вживати, якщо виникають проблеми шлунка. Краще відмовитися від кислої капусти гіпертонічних людей, людей з нирковою недостатністю, вагітних і маленьких дітей. Якщо немає протипоказань, нічого не заперечує. Вам подобається сауеркра?