Де приходять нещастяні і ненарядні дорослі?

Ви коли-небудь дивилися, де нещасливі і ненарядні дорослі приходять? Вони приходять з нещасливих дітей. Ці діти не завжди збиті (або, можливо, не збиті на всіх), зафіксовані в темному застібці, і, можливо, навіть погрожують їхати до офіцера поліції. Вони лікувалися в менш кровоносному вигляді - один, в якому багато сімей нічого страшного. Я можу навіть побачити деякі мами, які розгортають очі, як вони читають, «Такі психологи божевільні, вони не будуть. й

Це хронічна нездатність почуттів.

Цей вираз відноситься до Марша Лінн, фахівець з прикордонного розладу особистості. Нездатність відхилення. Коли ми знецінюємо чужі почуття, ми скажемо, що нещастя, не робимо великої угоди з горою. Звичайно, ми не маємо права вимірювати значення інших почуттів, але це не просто.

З інвалідністю, яка побачила психіку дитини, почуття дитини, думки, бажання та потреби, як неадекватні. Якщо ця практика є постійною в сім'ї, маленька людина не має шанс виростити без почуття, що щось неправильно з ним.

Як це відбувається? Давайте розглянемо приклади.

- Чому ти сидить так нудно? Не хочете залишитися з Бабця?
Я.
- Цікаво, чому. Він ваш чоловік, до речі, і ви повинні любити його. Не дайте мені бачити, що сметана обличчя знову!

до Що день народження ви хочете?
- Лялька A.
до Немає, це те, що океї? Ти вже тридцять з них. Чи є все, що ви можете зробити?

- Чому ви не граєте з Мері?
- Я набридла з нею.
- Боротьба її! І Павловина, це не нудно? Не можна навіть сказати hello. Так грати з Мері або ви будете залишатися вдома.

- Мама, Я похилий, щоб перейти до тестової зали.
- Що таке неспроможність. Хлопці не бояться. І не скаржаться.

- Я не хочу сидіти з сестрою. Вона вже поцікавила мене.
до А що я чую від вирощеної дівчини? Баша на маленьких!

Здавалося б, що звичайні діалоги є одним з тих, які заповнюють майже кожен дитинства. Але давайте подивимося, що це дійсно про.

Перш за все, в кожній дитині щиро спілкується, що відбувається до нього.
По-друге, він отримує у відповідь на пряму індикацію неприпустимості його досвіду.
По-третє, вони повідомляють про те, що вони повинні мати досвід або бажання.

Іншими словами, авторитетна доросла транслюється до дитини, що його рухи душі неадекватні і не можуть бути довірені. Більш того, його психічне життя має бути принципово різним, якщо він хоче залишатися хорошим для своїх батьків. І це повідомлення так Єзуїт, що його неможливо викликати. Дитина може загиближувати сором'язливі, розпади, або перемир'я, але він не зможе сказати “Зберегти свої почуття самостійно”. Крім того, він подарує все своє, щоб не втратити користь дорослого.

Насправді, тепер є час, щоб повідомити недосвідченого читача, який кожна людина має право відчувати себе, бажання, потреби і мрії про те, що він мріє, відчуває, хоче і потребує.
Це закон здорового функціонування.

Не погані почуття, не неправильні бажання, ні ідиотичних фантазій. Кожен з них – це відображення нашої неповторної природи. Щоразу ми наклеюємо його «підробкою», «прошуємо», «канцель», відрізаємо і відкидаємо шматочок себе.

День за днем, рік за рік.
А тепер питання, скільки ви залишили після викидання «неприпустимо»?

Одна з найпоширеніших запитів до психолога полягає в тому, щоб навчити мене, як любити себе. Дійсно, важко любити те, що не (і що це – все погано, просто не зійшло. Але в терапії, коли справа прослухати те, що пережили чудесно, запит починає звучати різні. Хто я? Що я хочу? Чи є щось гідне про мене? Як ви навчитеся відчувати себе? Чи можна ми покладатися на себе?

Але ніхто не з цих питань виникло, якщо діти не були відключені. Уміння почути себе і довірити себе будувати з народження. Якщо він не забивається з турботою батьківського шлаггемера, він не буде йти в будь-яку сторону - він буде розвиватися і рости сильніше. Природа мудра.

Як завжди батьки хочуть краще. Не довіряючи себе, вони з однаковим невірним бити на душу дитини.

Жінки, які страждали від хронічної депресії, згадують один день під час сімейної вечері, вона отримала виклик від хлопчика, який закликав його чекати. Вона стрибала з-за столу, не в змозі зберегти її радість, і почула повідомлення батька в спині: "Це те, що ви повинні бути щасливими, коли я кажу вам зробити щось. й

Як ви відчуваєте? Не можна навіть «виконувати свої вимоги – безумовно і відразу», але заспокійити у відповідь на щастя.

Вона почула це дивне повідомлення більше ніж раз або двічі. Вона сказала, що вона відчувала, як батько її намагається інфільтрувати мозок і допитувати його. Він був нестерпним, практично фізично. І в певній точці, ближче до опуклості, вона зробила для себе несвідомий, але значно рішучий висновок: не бути щасливими. Якщо вони намагаються контролювати свою радість, то нехай це буде більше.

Друзі, коли ми намагаємось покласти речі для того, щоб у кого-небудь була душа, ми подивимося як зло радянські очищувачі. Не можна доторкнутися інші почуття та потреби людей. Діти. В іншому випадку можна перетворити звичайний сценарій майбутнього життя з ними. Ми можемо сердитися в наших діях, ми можемо бути, щоб бути по-різному, але наші почуття неприпустимо.

- Чому ви так нудні? Бажаєте зупинитися у Бабусі?
Я.
до О, я отримую його. Поганий настрій іноді, і ви боляче. Приходьте, ви будете хворі, і я спробую швидко підібрати.

до Що день народження ви хочете?
- гіроскоп і новий телефон.
Я знаю, що ви мріяли про них довго. І я бачу Да і я не можу дати вам все. Підберіть один.

- Чому ви не граєте з Мері?
- Я набридла з нею.
- Хто вам подобається грати? З Pauline? Що вам подобається?

- Мама, я злякаю на тест.
до Що можна зробити зараз, щоб зменшити страх?

- Я не хочу сидіти з сестрою. Вона вже поцікавила мене.
- Я вірю малюків нестерпним. Але будь ласка, протримайте трохи довше. Я буду закінчити статтю і прийти на допомогу.

У цих версіях батько не вимагає права дитини на свій особистий досвід, хоча не всюди він відповідає йому. Збереження права відчувати і згинати - речі абсолютно різні. Наші бажання не завжди виконуються, і це не катастрофа. Якщо ви живете з почуттям глобальної неадекватності.

Повага іншим почуттям людей вимагає зрілості. Це простіше, ніж доторкнутися до чогось, що не належить тобі прямо зараз. Не хочете залишитися з вашим незадоволеним бабусям? Він трамвайний! Стійкість вашої маленької сестри? Ну, вона невелика, і нічого не відступає. Амфід падіння дупа в темряві? Шаме, сім років. Спокуса чудово не тільки для того, щоб вам було зручно, але й лякати за надійність – «як ви навіть можете відчути це!» Ви бачите, наступного разу, коли ви приїдете до ваших почуттів...

Ось список особливостей, характерних для тих, хто «засвідчений» в дитинстві:

- Величезні труднощі з прийняттям рішень, необхідність постійно шукати консультації, питання, уточнення;
- Розумієте, чи ви добре або погано, особливо в галузі відносин
- З'ясуйте свої почуття, які можуть бути приховані або за маскою вічної позивності або за відмовою від явного ("не, я не сердився, це здавалося вам" затертий зубами і з заглушеними фістами);
- Про те, що мені потрібно;
- Фрейкент самодобрат, підозра, що це аномальна, неправильна;
до Звичаї підстановки рефлексій для негайного життя емоцій («Я повинен, ймовірно, радію зараз»)
- Відчуття внутрішньої смтості, складності відповіді на питання «Чому я?», «Чому я?»;
- З'ясування впливу (якщо інші дивляться те, що я, вони відключаються від мене)
- Ready для заміщення (Ви хочете бути коханими – ви шукаєте секс на одну ніч, мрії дітей, але легко погоджуєтесь з вашим хлопцем, який варто жити для себе);
- Відмінності з плануванням і налаштуванням цілей.

Однак, якщо ви перевищите сорок і ви перевіряєте коробку на кожен пункт, це не вирок. Після того, як всі почуття можуть бути відталені і доречні. Це нормальна психотерапевтична робота, під час якої психолог створює можливість зв'язатися з його внутрішнім досвідом без сором'язливості та загрози покарання. Іншими словами, він, як хороший достатній батько, повертає почуттям їх значення, потребує їх право бути, і ви – самі.
Оксана Федеєва (Оксана Федеєва)