Ми любимо любов. І вступаючи в відносини з людиною, переживаючи деякі сильні почуття до нього, ми думаємо, що ми любимо. Якщо ці стосунки часто болять нас, ми отримуємо ідею, що любов - це крутіння, практично хвороба.
Може бути, ваші стосунки дійсно хворі. Тільки, швидше за все, їх правильне ім'я не “любило”, але “залежність”.
Залежність у відносинах
Досягнення у відносинах є постійним концентрацією думок від «словленої» особи та залежності від цієї особи. Залежність відносин значною мірою визначає емоційний, фізичний стан людини, його працездатність та стосунки з іншими людьми. Тобто, власне, весь життя залежної людини визначається цими відносинами. І ці стосунки не впливають на життя найкращим чином. Вони роблять людину щасливою, а не щасливою.
Але, не будучи повністю щасливим у спокої, це з цими відносинами, які пов'язують свою надію на щастя! Він сподівався, що всі його психічні страждання, самодобрат, всі його комплекси будуть вилікуватися любов'ю. В першу чергу це може здатися, що це зробив. Але відчуття не тривало. Конфлікти, непорозуміння, незадоволення об’єктом «любля» і себе почали. Не шкодуючи цього, людина страждає навіть більше, ніж він постраждав окремо, і неминуче відділення і нові великі болі йдуть попереду.
Чому це відбувається з певною особою, з історією, що повторює себе у всіх відносинах?
Це тому, що ця людина звикла на цьому етапі життя.
Зустрілися у старшій школі, мріяли про одруження. Після школи вони почали жити «справжньої шлюбу». Тексти пісень, а це означає: Він був все для неї. Вона любила фарбувати і зробив її добре, хотів бути дизайнером. Але вона не ходила в будь-якому місці – вона повинна зосередити і готувати, що відволікає її від нього. Його мета і мета її життя, вона живе для нього. Я пішов працювати, тому що вони повинні жити. Він пішов на престижний університет. Так вони жили за сім років - вона працювала, навчалася в університеті, потім кудись ще. Вона подбала про нього, забезпечила йому максимально комфорт і побачила сенс її життя. Він дізнався, знайшов хорошу, високу роботу, і кинути місяць пізніше. Це був відбійник в прозорому небі, бо це було так добре! Після цього була спроба самогубства, не вдалося. Вона була збережена. Після виписки з лікарні життя став сірим, непотрібним, невагомим, бо це не було. Він закінчився добре, але не відразу. Він був довгий шлях, але після втрати його, вона в кінцевому підсумку виявила віру і себе.
Суть відносин залежності полягає в тому, що залежна людина відчуває себе неповноцінним, йому потрібно заповнювати себе іншими, для нього це питання життя і смерті. Він готовий перенести будь-яке ставлення до себе, щоб не бути відхилений, щоб не бути самотніми. Любов в залежних відносинах - це спосіб компенсувати власну неправдивість, а дружина - це об'єкт, який покликаний доповнювати цю недостатність в цілісне само.
«Я не відчуваю себе, коли я не люблю його. й
Я не відчуваю себе повною людиною без нього. Що кажуть наркомани.
Але цей метод ніколи не досягає мети, оскільки він не може його досягти в принципі. Залежні відносини не насичені. Завдання заповнення себе за допомогою іншої особи неможливо, так як внутрішня цілісність, повноту можна досягти тільки в результаті розвитку внутрішньоособистісних ресурсів. Подаючи ще одну точку самозабезпечення не усуненню власної невідповідності. Він каже: «Не робіть себе ідолом». Додаток надає на себе.