Р. Мирзаєв (чорний тигр)

Атлет Расул Мирзаєв, який був відповідальний за смерть московського студента, повертається з-за барів.
Вся група депутатів і спортсменів зверталася до суду. В результаті Мірзаєв був випущений на заставі 5 мільйонів рублів.
Тим не менш, він буде залишатися в суді, поки весь розмір йде на рахунок суду.

«Ми хочемо додавати до справи клопотання низки депутатів Державної Думи, членів Федерації «Самбо» та «Ніх бойових дій», які обирають Мирзаєв, профілактичний захід, не пов’язаний з позбавленням волі», – коментує Олексій Грибенський, юрист Мирзаєва.

Крім того, на сайті Запорізького суду, який розглядає справу, отримав аналогічний клопотання від депутатів Народної Асамблеї Дагестану.
Суд прикріпив ці матеріали до справи.

Юристи відповідачу також просять звільнити його на підставі 3 млн рублів, які готові зробити друзів і родичів. «Якщо він вийшов, він буде змінюватися, він внесе зміни морально і фінансово», - переконаний у його виступі захисник Мирзаєв.

Пізніше Замоскворецький суд Москви вирішив звільнити Расул Мирзаєв на підвалі, але не три, але 5 мільйонів рублів.
Атлет буде залишатися в суді, поки весь розмір вноситься в судний рахунок до 25 серпня 18:00.

За словами «Московський комсомолець», справа Мирзаєв може бути перекласифікована до більш легкої статті – 109 Кримінального кодексу РФ («Смерла за недбалістю»). У тюрмі стикається з максимальною кількістю двох років. В даний час він заряджається за ч. 4 ст. 111 ("Непереважна інфлікція тяжкої шкоди бодібності"), максимальний штраф за який становить 15 років.

Увечері 13 серпня відбувся трагедія. Студент Іван Агафонов разом з друзями, відпочивають в Гаражному клубі і виїхали з-за кордону, де він почав кататися на машині. За словами друзів покійного, він поїхав її до дівчини Мирзаєв. Подальші варіанти потерпілої партії та обвинувачених.

Мірзаєв розповів суд, що Агафонов здав її. "Моя подруга не є жертвою, щоб запропонувати її фільм", - сказав він.
Це було підтверджено другом Алли.

«Для мене був прямий образ від Івана. Хлопець п'яний, прийшов і сказав, що він просто хотів, щоб кіно мене. На місці Расула, будь-яка інша людина, навіть одна з моїх друзів, відреагувала тим же чином до образу. Але ніхто не хотів вбити! Коли Расул зрозумілий, що дівчина була з ним і попросила, «Чи не можна кіно мене тоді?» Він сказав: «Дуже, я збираю тебе», - сказав він.

Друзі та сім'я Івана говорять, що це було різним. Згідно з їх версією, Agafonov просто jokingly пропонують дівчину їздити на машині іграшка. Мирзаєв відповів на неї. Він звернувся до Івана та попросив: «Що ти хочеш?» Він сказав: «Я хочу взяти дівчину для їзди». Для чого Расул сказав: "Ви приводите мене!" "Знизу!" студент відповів.

Один спосіб або інший, Мірзаєв потрапив Агафонов, і він впав, чуй голову на асфальті. Потерпілий був прийнятий до лікарні, де він загинув на ніч 18 серпня, не відновивши свідомість. Під час провадження юристи Мірзаєва вказали, що це ще не встановлено, чому помер Агафонов. Крім того, сам спортсмен прийшов винним, і в суді він сказав, що він пошкодив інцидент, і просить прощення від родичів покійного.

Відносини Агафонова, в свою чергу, підкреслюють, що Мирзаєв мав пересуватися. «Хай вбивця – професійний спортсмен, знає свої здібності і силу, чому він не контролює себе? Він загинув хлопчика з одним ударом, травмував наше життя, Тетяна Агафонова, матір покійного, розповіла МК.