р.
«Коли громадянин Удобніков збирався на своєму персональному бізнесі в пабі, пальто з собакним коміром знизився на вершині його.
Зручності дивляться на пальто, потім на небо, і, нарешті, його альтанки припинили на великому будинку, пунктировані великою кількістю вікон і балконів.
- Тільки в якості пальто впав підлога, – цілком правильно розуміли громадянина Конвеніорів.
Але з якого підлоги, з якого підлога впала пальня, не вдалося зрозуміти. . й
І почав закруглювати квартири. й
«Пардон», - сказав він в квартирі 3. - Чи не те, що пальцем? Чи не твої? Про нас
- Тут громадяни, які він утримував номер квартири 12. - Я змогла перевозити шубою. Не вдалося. Чому? Хонсти!
Справедливість Я не дам себе, і я не буду брати когось іншого. . .
А чим вище він троянда, тим тепліше він став у душі. Він торкнувся власної самовіддачності.
І, нарешті, прийшов урочистий момент. У квартирі No 29 пальто виявлено. Власник пальто, як можна побачити, застрягти цілісність Удобнікова, за хвилину була мовчазною, а потім застигти щастям.
"Лорд", - сказав він через сльози. - Наскільки ще чесні люди!
- Не без нього, є, сказав Удобніков скромно. - Звісно, я можу перевозити своє пальто. Але він не був! Чому? Хонтисті стринги. Що таке хутро пальто! Якщо ви пустили діамант або гроші, нехай я приніс його? Я б!
Діти в оточенні Удобніков, проголошуючи:
до Яскрава дупа тут!
І співає в хору:
На вас наш чесний дядько,
Ми навчимося шукати.
Тоді господиня вийшов і соромно запрошував Удобніков до столу.
- У нас є напій, який сказав власник.
- «Я бачу, не користуюсь ним», - сказав Удобніков. - Я не люблю чай.
І поговорив він про свою чесність і насолодився власними справами. . й
Так що це буде, якщо громадянин Удобніков дійсно дав пальто, що опинився на ньому.
Але він здійснив свою шубу, проданий її, і п'яний в пивній кімнаті і зробив всю дотик історію.
І сльози розкочували його обличчя, які могли б бути чесною.Видання
©Ilya Ilf, Євген Петров, 1930
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Джерело: izbrannoe.com/news/iskusstvo/klassika-yumora-chestnost-ilf-i-petrov/