Ви завжди будете мати дитину!

Примітити багато і часто писати про поділ від батьків, але було б приємно бачити, що відбувається «в іншому кінці дроту». Процес взаємопов’язаний. Труднощі поділу, а іноді неможливості її завершення, лежачи очікування батьків. У статті я не буду обговорювати труднощі, які виникають у батьків, чиї діти підліткові. Виділяється від сім'ї в фазі активного проживання.

Я хочу поговорити про батьків дорослих дітей. У той же час припустимо, що значна частина дистанції пішли діти. На психологічному рівні вони мають більш-менш зрілу особистість з добре розвиненою, але досить гнучкі межі. У соціальних умовах це незалежне життя, тобто будинок, робота і, можливо, сім'я. Різні недоліки з наркоманією, антисоціальна поведінка і не будуть враховані тут.

Ескізи з життя

Побачимо, що незбиране батьківство виглядає як в нормальному житті.

Картина 1.Мати відвідають дорослого сина/Дочка. Він приходить в гості з повним асортиментом продукції. І це не те, що для чаю, як притоки до традиції. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Немає, сумка буде мати все для виготовлення борщу, постачання круп протягом декількох років і щось інше корисно. Підготовка відразу почнеться, обходячи стадію пиття чаю. У деяких випадках можна приїхати з готовим борщом. Далі відразу приступаємо до наступного етапу відновлення замовлення як в квартирі, так і в голові завіски. «Я намагаюся тебе».

Картина 2.Мама викликає багато разів на день, цікавиться здоров'ям, обіднім меню, онуки, якщо будь-які, і інші побутові члени. Негайно видається цінні рекомендації з усіх точок, озвучених разом з тим, як дізнатися інші деталі з життя. Якщо дитина намагається зменшити частоту і тривалість допитів, негайно відреставрувати: «Я турбує тебе. й

Картина 3.Що відбувається з матір'ю, і це вимагає негайного втручання її дорослої дитини. Випадки включають в себе що-небудь з витоку або має копати картоплю до інфаркту. Якщо запит не завжди задоволений, варто або погрожувати «Ви не відчуваєте себе шкода для вашої матері?» чи життєздатність: «Хто допоможе мені, але ти? й

Картина 4.Об'єкт найближчої уваги і контролю матері стає чоловіком (а) її улюбленої дитини. Не має сенс описати відносини в цьому трикутнику - фольклористика зробила для мене. Я лише зауважив, що кількість жартів і анематів про Мат-в-право багато разів перевищує кількість оповідань про Мат-в-право. І є непогана причина: жартувати про перше, однозначно кохану жінку в житті чоловіка дорожче.

Картина 5.Поговоримо про тату. Ідеологічні відмінності по футбольних командах і політичних партіях, крім того, подаються поради щодо того, як працювати. Порівняти успіхи з кар’єрними та іншими досягненнями життя в той же період. Про те, як досягти наступного Олімпу, під девізом: "Я знаю краще."

Паранти зазвичай мають кілька улюблених стратегій, які поєднують деякі з перерахованих вище, і багато інших способів впливу. Апотеоз часто є фразою: «Я мати/шкіра!», яка повинна бути завершена до будь-яких дебатів.

Так, нагадуючи про те, як старий вона, як довго вона була жити окремо і з її розумом, часто загиблими фразами, такими як «До мене ви завжди будете моєї маленької дитини. й

Що насправді за цими фотографіями?

Маніпуляція.Всі вищевказані вирази такі. Нагадуємо, що маніпуляція є специфічним способом отримання бажаного з предмету. Особливість полягає в тому, що маніпулятивне повідомлення містить якусь правдиву частину, завдяки якій вона проникає в свідомість, і помилкову частину, яка, поєднану з правдією, вводить мозок в ступзор.

Так, правда, сторони тісно пов'язані, можуть піклуватися, хвилюватися, допомогти один одному. І правда,

• Це дочірні відносини, які також характеризуються вертикальною організацією і способом спілкування. Дитино-парентні відносини завершилися, коли дитина стала дорослою принаймні формально. далі, взаємодія повинна бути побудована в площині «дозволити», тобто на рівних умовах, які не виключають до старших людей;
  • Мати / жінка може порушувати межі своєї дитини тільки тому, що вона є однією. За межами особи виконують однакову функцію як стан. Немає кордонів, немає держави, не зрілої людини.Ви можете перехрестити кордони інших осіб тільки з дозволу приймальної партії і відповідно до встановлених ним правил;
  • Батьки знають краще, що робити і як це зробити, оскільки вони старші і мають більший досвід. Але ніхто не має права визначати те, що краще або якісь інша людина потребує, якщо останній офіційно ненасичений. Навіть якщо доросла дитина помилиться, він має право зробити це – це його життя.
  • Для того, щоб вони народилися, піднялися і далі в списку. Це, мабуть, найскладніша точка. «Дути» на подарунок життя надається самому життя. Народження дітей, творча діяльність. Запобігання уваги, догляд та допомога батькам, набагато складніше визначити. В залежності від наявних відносин, від багатьох зовнішніх обставин, а також від культурних звичаїв і традицій. Що можна сказати: якщо це борг, відділення ще не відбулося.
Бездоганний.Повернутися до наших ескізів. Не складно помітити, що третя картина описує ситуацію, в якій сам батько бере на себе погану позицію, намагаючись, що інша сторона займе позицію опікуни щодо нього. Але ця безпорадність також маніпулятивна.

І є ще одна безпорадність батька - перед власним життям. Це називається «синдром небесного гнізда». По закінченні ролі батька дитини, а також ролі жінки / чоловіка, дружини, різних соціальних інкарнацій приїжджає до нас знову і в новій ємності. Не всі психологічно готові боротися з ними. Таким чином, витяжує курча назад до гнізда у всіх напрямках, щоб висихнути свою тривогу перед завданнями та викликами змінених реалій.

Потужність і контроль.Це фліп сторона безпорадності. Ускладнюється батькам, щоб контролювати його змінне життя, і процес контролінгу дитини було побудовано і приготовано протягом багатьох років. І той факт, що він, який виріс, намагається в будь-який спосіб уникнути нагляду очей, може навіть зігріти хвилювання.

Що стосується влади в негативному розумінні слова, коли дорослий стверджує себе за рахунок дитини, це спочатку спотворення і дисфункція.Відповідний погляд і відповідний тон говорити дорослим – це прямий агресія. Такі повідомлення звучать як порядок від майстра похилого. Я думаю, що це порівняння, що є відповідним, і не бос-підпорядкування відносин. Зв'язок між достатнім босом і підлеглою відбувається в злегка різних площинах. Такий топовий зв'язок, незалежно від наміру, є грубим порушенням особистих кордонів і автоматично викликає бажання їх захистити – тобто відступну агресію. Він може бути виражений в пасивній формі: у відповідь вони мовчазлися або погодилися для зовнішнього вигляду, але всередині є подразнення і гнів, які потім підірвати і зіпсувати відносини.

Недовіра.Тут я повернеться до концепції Еріксона, в якому, зокрема, є такі поняття, як «басічна довіра у світі», «конкурентність», «генеративність». Останній відноситься до віку 25-60 років і означає здатність виробляти в широкому сенсі слова. Але це недостатньо, необхідно, щоб створювався внесок у потік життя. Це повернення «дити» життя, так як раніше людина займає ресурси з світу.

Отже, умови, зазначені у зв'язку з нашою проблемою, можуть бути сформовані в наступних комбінаціях:

• Не відчуйте себе в питанні виховання дитини. В результаті його створення недостатньо, і перед тим, як відпустити його в світ, необхідно зробити щось інше, додати і далі освіченість;

• Якщо батько має утруднення довіри до світу, то світ недостатньо для його роботи. І тоді буде несвідоме бажання не дати дитині в доросле страшне життя.

• Комбінація двох попередніх візерунків - це ратизована суміш. Якщо дитина зуміла якось відокремити від батьків, то це, швидше за все, супроводжувалося розбиттям.

Неповторна з'єднання.Я згадую їх в одному рядку - ця проблема була написана, і багато було видалено. Пам'ятайте фільм «Чорний лебідь». Намагатися зобов'язати дитину жити, що життя і розуміти, що батьки не змогли вчасно. Не дуже добре виходить з нього.

І чим більше батьків намагається бути присутнім за допомогою цих стратегій в житті дорослого сина або дочки, тим більш активно він нав'язує застарілі поведінки і ролі, чим більший натяг у взаємодії і тим сильніше бажання відступати себе у дітей. Що таке ефект протилежний бажаний. Під час спілкування дорослих, побудованих на взаємодопомозі на світ фотографії кожного, на дбайливому лікуванні кордонів інших, тільки зміцнює сімейні відносини.

Якщо у вас є якісь з зазначених вище відносин з батьками, не поспішайте показати їх статтю. Це, швидше за все, бажання «редагувати» їх, щоб отримати, якщо не ідеальні, то досить хороші батьки. Так ваше відділення далеко від повної.

Таким чином, поїзд нейтральності, вивчення та навчання, щоб захистити ваші межі екологічно чистими, неагресивними способами. А потім батьки також матимуть можливість приєднатися до гри за допомогою правил для дорослих.Видання

Автор: Ольга Мітягіна

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.matrony.ru/dlya-menya-tyi-vsegda-budesh-rebenkom/