Вартість фрази бізнесмена в мільярди доларів!

Всім не менше одного разу в їх житті ловило те, що вони сказали. Але кілька безтурботних слів робили більше шкоди, ніж Джеральд Ратнер.

499.00 Р

й Пошта на сонціВеб-сайт Розповідь про те, як неперевершена фраза знищила успішний бізнес.

У 1984 році Геральд Ратнер отримав від батька ювелірну компанію Ратнерс, яка налічує 150 магазинів у Великобританії. Компанія стала досить успішним завдяки низьким цінам своєї продукції, призначеним для середнього класу споживачів. Тим не менш, багато журналістів та ювелерів вважалися продуктами «Ратнери» безсмачні та негрудні.

Але Геральд Ратнер вдалося зробити неможливим. За кілька років вдалося збільшити кількість своїх магазинів на дві тисячі. Це було досягнуто шляхом належного маркетингу та реклами. Починався приваблювати покупців яскравими помаранчевими ознаками, видимими від дистанції і реклами спеціальними пропозиціями. Професіонали неба.

На висоті своєї популярності Ратнер запрошував виступ журналістів та великих бізнесменів Інституту директорів. Зроблено найбільшу помилку свого життя. Відповіді на запитання журналіста, «Чи можна дозволити собі продати товари так дешево?»

«Як я можу продати ювелірні вироби за низькою ціною?» Я кажу, «Так, бо це все дешево. Р

Ратнер сам пізніше сказав, що він був жартом і він не очікував свою відповідь, щоб бути відомий загальному публіці, оскільки він брав участь у закритому заході, але наступного дня його інтерв'ю було в усіх газетах.

Прибуток «Ратнери» впав практично миттєво, всього за одну ніч вартість акцій впало п'ять сотень мільйонів фунтів, які з точки зору поточного курсу обміну становить 1,6 млрд доларів. Припинилося приходити до своїх магазинів, а на англійській мові була нова фраза «Ратнер», яка міцно увійшла до лексикону, як синонім за фразу «попереднє закручування».

Протягом року, в рамках якого було закрито сотні магазинів Ратнерів та тисячі людей, які втратили свою роботу. Ґеральд Ратнер не страждав від своєї помилки, він продала свої акції в той же день і пішов за кордоном. Тільки хороша новина - це не тільки мільярди фунтів, але моя компанія.

Сьогодні, Ratner продовжує працювати в ювелірному бізнесі, і, звичайно, говориться на ділових конференціях. Якщо ви не змогли, будьте це захворювання, розлучення або банкрутство, не думаю, що це кінець. Коли я роблю людей сміятися, я досягаю нові висоти і розумію, що я більше не був arrogant snob я був в минулому.

Веб-камера