Існує три основні способи вирішення складних задач:1,1 км миттєве рішення, Взяти без мислення.
2,2 км Розумне рішення, В результаті логічного аналізу.
3. У Несвідоме рішення, На підставі розуміння, про почуття правди.
В управлінні ці три типи рішень називаються, відповідно:- "Я перший,"
- "Я думаю, перший,"
- "Я бачу це першим."
Назви були запропоновані сучасними класичними науками управління Генрі Мінцберг.
Я це перший.Згідно з древніми, прийняття рішення повинно бути зроблено в семи диханнях і видихах. « » » » » » » » » » » » » » »
Ямамото Цуентом
Миттєві рішення добре в двох ситуаціях: коли немає часу думати і коли нічого не думають про. Японці samurai і сучасні команди навчаються приймати рішення миттєво. А де вони знаходять себе, немає часу думати. Але як показує практика,
Кращий спосіб прийняття рішення миттєво, щоб зробити його заздалегідь.й
У екстремальних водних школах ви навчаєте себе в незвичайних ситуаціях на дорозі. Вони роблять це, перетворюючи нестандартні ситуації в стандартні. Ви піддаєте багато екстремальних (безпечних) ситуацій, і ви заздалегідь продемонстрували, як впоратися з такими ситуаціями, використовуючи десятки водійської мудрості. Домін накопичується в книгах, головах і м'язах чоловіків. Ви вже знаєте, як поводитися.
Другий варіант, коли у вас немає інформації. Ви не можете думати про те, що робити, оскільки ви не маєте підстави для думки. А потім ви просто робите щось. У сучасному управлінні цей метод називається «Гет готовий, вогонь, мета!», тобто першим «багатим» і тільки тоді «анім». Коли ви робите щось, ви отримаєте зворотний зв'язок. Це інформація, яку можна розглянути.
Я думаю перший.Багато книг написано про цей метод, я не опублікувати на ньому детально. Це традиційний західний спосіб прийняття рішень. Ми думаємо.
На Сході, сказав, що якщо мислити довге, розчин не буде добре.«Не думаю багато, думають двічі, і достатньо». На Сході, візуально-логічні методи мислення ніколи не були популярними.
Якщо ви не пишете або малюйте свої думки, то вони дійсно поширені в різних напрямках. І тоді рішення дійсно погані.
Але великий винахід Західної цивілізації є винахідником.
логічний аналізй Ні, ми не просто думаємо. Ми беремо доступні дані і починаємо викладати на полицях, виводимо діаграми, графіки, робимо SWOT аналіз, порівнюємо варіанти з бажаним результатом. Я особисто схожий на цей метод і використовувати його постійно. У мене є біла дошка і фарбувальні маркери в домашніх умовах. Цей метод добре працює при наявності інформації та часу. Лоти часу.
Я бачу його першим.Це найбільш містичний спосіб прийняття рішень трьох описаних. Зателефонуйте нам Інсайт, інсайт, інтуїція, бачення, несвідомість, шосте почуття, друга увага.
Для ілюстрації яблука потрапляє на голову нещастяної Ньютона, яка в цей момент відкриває закон універсальної гравітації. Відомий, що яблуко не падає на голову, але яка різниця робить це?
Вони зображують лампу світла – значення або Едісон (який не завадить його), або просто висвітлення англійського слова, що означає як освітлення і освітлення.
Іноді зображується медитація буддійських монахів – очевидно завдяки знаменитому Зені «методу асорі», «інстанційне освітлення».
Що таке спосіб? У гінекології Гестальта (повнена філософією Шпенгауера, а звідти в східному містицизмі) називають
Існує чотири етапи інтуїтивно зрозумілого прийняття рішень: - підготовка
- інкубація,
- Ілюмінація,
- перевірка.
Підготовка Це збір інформації.
Інкубація Це точно сидячи в медитації, що чернець робить на малюнку.
Головна Це лампочка світла, яка метафорично висвітлює над головою, і нарешті...
Тести Як мислитий спосіб, він працює тільки при наявності інформації і часу. Медитація займає багато часу. Я думаю, що є багато його публікації.
П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!
Джерело: www.newcode.ru/doku.php/tactics/3-ways