Михайло Литвик: Покажіть мені, що ви користуєтеся, і я скажу вам, хто ви.

Задоволення і задоволення: Що таке різниця?

Я маю на увазі приємне почуття задоволення біологічних потреб. Задоволення – це почуття, що об’єднує нас з вищими тваринами. Відчуття задоволення супроводжується дією їжі, пиття та сексуального спілкування, а також актом дихання. А акт дефекації і сечовипускання приносить нам велике задоволення. Якщо ми хочемо зміцнити її дещо, нам просто потрібно відхиляти від негайного задоволення цієї потреби. Тоді ми можемо випробувати радість, в деяких варіантах, що нагадують задоволення.

Стародавці сказали, що найкращий сезон для їжі є голодом.

Зважаючи на те, що у мене немає потреби в біологічному житті. Якщо я дуже голодний, я їсть швидко. Якщо я не був з жінкою протягом тривалого часу, то всі мої дії мають сором'язливість, і я не можу відчувати задоволення.

Задоволення відбувається після біологічної потреби. Наприклад, я маю повну, але раптом я пропоную свою улюблену страву. Я віддаю його, в цілому, насолоджуватися їжею.

Відчуття насолоди є в деяких випадках штучним і своєрідним тільки для людини, тобто, щоб насолодитися їжею, необхідно вчитися. Те ж можна сказати для сексу. Тільки навчена людина може насолоджуватися нею, непідготовлений отримує тільки задоволення. Всі насолоди, які ми просто сказали, є тілесними і обмеженими фізичними можливостями. Але є також духовні насолоди. У мене немає духовного задоволення. Я не можу насолоджуватися прослуховуванням класичної музики. Є тільки два варіанти: або я насолоджуюсь ним, або я вмираю боредом. Таким чином, духовне задоволення також повинно бути вивчене. Спектр духовних насолод значно ширше задоволення тіла.

Я досвід духовної насолоди в процесі інтелектуальної діяльності (порожнення та лекція, робота з пацієнтами та клієнтами, написання книжки). Я не менш задоволена, можливо більше, коли я почав розуміти глибину думки відомих письменників, поетів, філософів. Я знайомий з задоволенням музики (але не з власної гри, як я граю погано). Я насолоджуюсь театром, менш живописом.

Ви можете помітити, що я дав собі опис. Дійсно, рівень задоволення можна судити про розвиток людини, його здібності. Я не маю, я не розвивався. Уміння насолоджуватися розширенням наших можливостей. Якщо я насолоджуюся плаванням в грубому морі, то погода не зіпсує відпустку. Якщо я не можу ходити в гори, я не можу насолоджуватися видом з вершини гори.

Ступінь задоволення залежить від ступеня майстерності. А якщо я знаю, як зробити щось, але я це погано, то замість того, щоб насолоджуватися ним, я буду отримувати тільки крути. Щоб парафрасувати відомий диктат може бути виражений наступним чином: «Осіть, що ви користуєтеся, і я розповім вам, хто ви. й

Де знайти задоволення?

Зручно і краще в професійній діяльності. Але для цього потрібно стати професіоналом високого класу. Якщо викладач каже, що він відчуває багато хвилювання перед кожним лекціям, що вона займає багато енергії з нього, я почав сумніватися на рівні його кваліфікації. Лікар не вмирає з кожним пацієнтом. Він тільки повинен робити з чіткою совістю все, що можливо для пацієнта, а потім його робота перетвориться на задоволення.

Для мене зараз критерій ефективної роботи приємно. Якщо я втомився після роботи і не користуюся ним, це означає, що я також повинен шукати шляхи підвищення його ефективності.

Є кілька суттєвих відмінностей між фізичними та духовними насолодами. Фізичні насолоди розділяють нас, а не духовні насолоди. Якщо я насолоджуюсь червоною ікрою, а кількість її на столі обмежена, інший коханець червоної ікрою в цій точці не стане другом. Немає бажання поділитися сексуальним партнером.

Найголовніший знак духовних насолод полягає в тому, що це не життєздатність поділитися ними, навпаки, тому що ви поділяєте їх, ви отримуєте додаткове джерело задоволення. Це добре ілюстрований східним парком.

«Я маю одну яблуню і у вас є одне яблуко. Якщо ви і обміняєте їх, ви будете мати одне яблуко, і я буду мати один. Але якщо у мене є одна ідея і у вас є одна ідея, то після того, як ми обміняємо ідеї, кожен з нас буде мати два ідеї.

І, нарешті, задоволення зміцнює здоров’я і продовжує життя людини. Після того, як насолоджуватися в людській крові рівень ендорфінів і спирту підвищується, що покращує процеси адаптації. Людина, яка користується часто зупиняє пиття і не має схильності до застосування лікарських засобів. Але тільки як людина звикла до дози морфину або спирту, тому ми звикли до об'єкту задоволення.

Так само, після повторного повторення, перестає бути індукованими самими об'єктами. Повідомляйте, як швидко пісні виходять з моди, як швидко ви зупинитеся насолоджуватися новоремонтною квартирою. У вас є щось нове. По суті, прагнення задоволення є джерелом людського розвитку.

Але є ще одне джерело задоволення, яке не вимагає додаткових матеріальних інвестицій і зміни об'єкта задоволення, особливо духовних.

Це джерело є нашим духовним розвитком. Потім один починає бачити більше в одному об'єкті і в одній особі. Ви можете повернутися багато разів до тієї ж книги. Після читання ви знайдете щось нове в ньому. Ви станете більш цікавими тими ж людьми, адже ви побачите щось в них, що ви не помітили раніше. А потім джерела насолоди стануть непристойними і завжди будуть біля нас.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу! Видання

Автор: Михайло Литвик

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: litvak.me/statyi/article_post/naslazhdenie-i-udovolstvie