Iatrogenia: психологічний мертвий кінець

Цікава психосоматична річ - iatrogeny (Greek iatros - лікар + гени - генерується, виникає). Це розлад, викликаний лікарем, або медичною літературою, або поп-медициною, або медичними експертами людей.

Простіше кажучи, iatrogenia є коли людина неперемагає безтурботних слів лікаря або читання, робить фантастичну діагноз, а його стан погіршується. І психічний, і часто фізичні. Про те, що це люди гіпохондріак характер, підозрілий, передбачуваний і гіпер-вісти.

Що я говорю про?

У щоденній психології ми можемо говорити про схоже явище - психологічна іатрогенія (кондиціональне ім'я, адже медична іатрогенія також психологічна справа походження).

Психологічна іастрогенія до Це погіршення психологічного стану, спровокованого психологом, психотерапевтом, психологічною літературою, психоблогами та друзями, які добре суперечать психології.

Що таке погіршення? Підвищена тривожність, підозрілі фантазії про їх розгортання психічного стану.

Інтенсифікація самокритика - людина починає використовувати психологічні поняття, щоб пробити себе. Порада себе як об'єкт. Підвищена пасивність і бездоповідність - Я, кажуть, пацієнт-проблем, нічого не може нічого робити. Вимкнення з величезної кількості знайдених у своїй «займаній». Не кажучи вже про те, що час і зусилля витрачаються на боротьбу з далекими психологічними проблемами. А тепер він має нові інструменти.

Як це відбувається найчастіше? Дуже просто – людина навчає чогось психологічного, намагається його на себе, робить діагноз. Психологічна мова нейтральна. Він описує і пояснює. Побутова мова в першу чергу висловлює емоційне ставлення до чогось, оцінюється. І уявіть, що відбувається, коли людина починає використовувати дуже вражаючі психологічні умови, як спосіб оцінити себе і поставити емоції в них? По-перше, ці ж емоції були закладені в повсякденних словах - виснаження, наприклад. І він просто звучав агресивно-розглянуті. І ось, замість слова, невротичні звуки – не тільки агресивно і оціночно, але і в тому випадку, якщо науково, з різновидом більших знань і об’єктивності. Незважаючи на те, що сенс людини кладе те ж саме.

У зв'язку з тим, що людина реформує свою самооцінку як нібито об'єктивну психологічну проблему. І починає боротися з цією проблемою з різними методами, переважно сумістичними, виснажуючи його психіку.Проблема полягає в тому, що в цей час він ігнорує і пригнічує себе живим. Після того, щоб зробити психологічну діагностику, щоб лікувати себе як об'єкт корекції. Відчувається від себе. Переглянути внутрішні процеси як проблема, не частина вашого життя.

р.

Шлях до психологічної доброчесності є рівно протилежним.

Найдивовижніше, що така психологічна грамотність допомагає і завдає шкоди людині одночасно. Точно, в свою чергу - спочатку допомагає, потім болить. З одного боку визнання психологічних умов, явищ, механізмів приносить полегшення емоційного стану. У нас з’явилася думка про те, що у нас з’являлися неприпустимі почуття. Але ми читаємо, що у нас є висока тривожність, роздратовані потреби та емоційна депривація. А що в такій неспроможності це справа – це навіть нормально. І стало простіше, тому що невизначеність була замінена відносною певненістю - людина виявила і назвала його стан, окреслив свою проблему, і вона стала менш страшною. І була надія, що так як ці проблеми відомі фахівцям, вони охочі. Однак, людина навряд чи піде до психолога, але швидше за все, буде «треть» через книги.

Але потім є дивний фліппер. Допомагаючи цим знанням стає атака і перекручування. Вони блокують внутрішній розвиток, тому що людина ігнорує свій реальний внутрішній життя, замінюючи його анотаціями. Діагностика підтримує роботу захисних механізмів - раціоналізація, заперечення, проекція.

Важливо уточнити, що психологічна астрогенія може бути безпосередньо викликана словами психолога, який не дуже обережний в тому, що він говорить про клієнта. Але частіше, ніж ні, є закон, який говорить, "Особливості, що може бути неправдивим, буде неправильно." Найчастіше клієнт інтерпретує нейтральні слова психолога, щоб він виглядав негативні висновки про себе. Діагностика - невротичний, прикордонний охоронець, з комплексом нижньості, наркозом, гістероїдом і ін. Цей психолог повинен уважно стежити і працювати з дуже схильністю клієнта зробити такі висновки. Власне, проблема з астрогенією, що надходить безпосередньо від психолога, не найгостріше, на мій погляд. Більш гострий є те, що йде від поп-психологів, книг, блогів і особливо психологічно розвинених аматорів. Це де всі ці божевільні діагнози і негативні прогнози, сумнівні визначення норми / не норма надходять. З іншого боку, часто закон «Одіння, що може бути непорушним» Навіть серйозні і венозні автори, класика психології, люди лікують сумно для себе і інших.

Що це таке? Виявляється, що ці психологи виступають психологічною грамотністю, а потім їх дискурують. Як психолог, я для психологічної грамотності. Але свідомо, з розумінням того, що ви використовуєте цю літературу. Як це? Я пропоную, що ви використовуєте цю літературу за допомогою тестових питань:

1,1 км Чи допомагаєте мені, чи це турбує мене?

2,2 км Чи є це заохочення або перекручування, коли я застосовую, що я читаю до себе? Чи дає вам відчуття майбутнього або мертвого кінця?

3. У Чи можу я критикувати себе або допомогти собі, намагаючись психологічних теорій?

Звісно, запитуючи, що кожен раз складно. Але ви можете хоча б тримати в розумі, принаймні, намагатися зрозуміти, що я робити для себе, коли я зробив щось.Психологія призначена для допомоги, полегшення, дати перспективу і не навпаки. Навпаки ви не користуєтеся ним, як це призначено.

Автор: Данила Гуляєв

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

English, Українська, Français...