Карнітин: про переваги і шкоду чесності

Спортивне харчування, тонка фігура, сильні м'язи є одним з улюблених тем для обговорення в сучасних журналах, телевізійних шоу та інтернет-просторі. Можливо, кожен з нас принаймні один раз припинив в магазині або аптекі перед красивими коробками з написом «Л-карнітин». Ваше «ідеальне тіло» або не чув, від відвідування фітнес-клубів друзів, розповіді про незвично ефективний, революційний інструмент для схуднення. Так що таємничий карнітин дійсно працює чудеса?

Що це таке?

Карнітин, отриманий з амінокислоти, міститься практично в усіх клітинах нашого тіла. Назва походить від з латинського слова карнуси, що означає м'ясо (Це було зроблено з м'яса.) Карнітин зазвичай називають рядом хімічних сполук, включаючи L-карнітин, ацетил-L-карнітин і пропіоіл-L-карнітин.

Роль карнітину в тілі людини складно недооцінювати. Карнітин перевозить жирні кислоти в мітохондрію («енергетична станція» клітинки), де вони розбиваються з випуском енергії, в результаті чого згортається зайвий жир і при цьому утворюється додаткова енергія.необхідно підтримувати високу життєдіяльність. Він також видаляє токсичні сполуки з організму, тим самим запобігаючи їх накопиченняй карнітин В основному в скелетних і серцевих м'язах.Вони використовують жирні кислоти як їх первинне паливо.

Сама людина виробляє карнітин в кількості, достатній для підтримки нормального функціонування. Іноді для певних генетичних або медичних причин, в деяких людей (наприклад, передчасних малюків), цей процес виробництва може бути порушений, в результаті чого карнітин є умовно важливим поживним речовиною для них.

У здорових дітей і дорослих немає необхідності приймати карнітин у вигляді спеціальних дієтичних добавок, оскільки печінка і нирки виробляють достатню кількість цієї речовини з амінокислот для життєдіяльності.

дефіцит карнітину

В організмі синтезується карнітин за участю вітамінів С і групи В (особливо B3, B6, B9, B12), праскаіМінокислізин і метіонін і ряд ферментівй Відсутність принаймні одного з цих речовин може призвести до дефіцит карнітину.

Найчастіше дефіцит цієї речовини міститься в вегетаріанських, спортсменів, з підвищеним фізичним навантаженням і небалансованим харчуванням.

Симптоми дефіциту карнітинуЯк правило, вони швидка втома, зниження імунітету, поява зайвої ваги і серцево-судинної хвороби.

Як з найбільш натуральними речовинами, молекула карнітину має дві форми, які є дзеркальними зображеннями один одного.

Щоб виділити ці форми, вчені використовують літери L і D. У людському тілі, форма «L» функції, тому в журналі статті та переліки інгредієнтів харчових добавок, карнітин зазвичай означають L-карнітин, який недавно став найбільш рекламодавцем і популярним речовиною, що забезпечує гарантовану і швидку втрату ваги.

Якщо це правда і чи буде ефект L-карнітину на тілі обмежений втратою ваги, ми будемо говорити пізніше.

Що може бути корисним для

Для здоров'я серця.Корисне вплив карнітину на серцево-судинне здоров’я повинно бути інтересу до всіх, особливо тим, що при ризику ішемічної хвороби серця. В результаті виявлених медичних досліджень Зв'язок між низькими концентраціями карнітину в м'язі серця і серцевою недостатністюй карнітин Підвищує потік крові до серця і підвищує рівень «добрих» холестерину, при цьому зменшуючи концентрацію «поганого» холестеринуй В результаті знижується ризик ішемічної хвороби серця.

Лікування синдрому хронічної втомиСимптоми яких включають біль у м'язах і суглобах, депресії, хвилювання, дратівливість, головні болі, проблеми кишечника і втрати апетиту.

Для захворювань нирок і печінки,до Ці органи синтезують карнітин в організміПри їх захворюваннях необхідно різке зниження його кількості і зовнішньої компенсації.

При різних інфекційних захворюваннях при підвищенні температури,високі температура збільшує частоту серцевих скорочень, що призводить до збільшення енергетичних витратКарнітин може звільнити цю додаткову енергію.

25009.

Розум є запорукою здоров'я, або Карнітин не “смугувати”!

Мільйони людей сниться знайти тонке тіло, бажаючі не тільки знайти гарну фігуру, але і поліпшити своє здоров'я. Сьогодні, завдяки розвитку так званої фітнес-індустрії, яка сприяє особливому спортивному харчуванню разом з активним життям, L-carnitine стала широко відома як харчова добавка, яка сьогодні хтось може купити в аптеці, спортивному клубі і навіть в звичайному торговому центрі.

Красиві барвисті наклейки на пляшках і пакетах з таблетками просто не можуть допомогти, але привертають увагу, перспективні (часто в іноземній мові без перекладу в російську) зробити ваше тіло ідеально. Однак ніде з'являється, що необхідний стан отримання цього чудового результату відповідає грамотному раціону, призначеному досвідченим дієтином, а також наявності достатнього фізичного навантаження.

Таким чином, один відвідувач до інтернет-форуму, присвячений темі здорового харчування, був дійсно дивний і вирощений нею вагою тіла. Як виявилося, дієта цієї людини складається з придбаних в швидко-сервісних ресторанах страв, які змивають з високими дозами напоїв L-каратину.

Іноді люди, які відвідують фітнес-центри, буквально «збиті» на лікарських речовинах з L-каратином. Дійсно, після початку регулярного використання цієї дієтичної добавки, здається, що ефективність покращує, фізичне витривалість збільшується, зниження втоми, зростання м'язової маси збільшується і біль знижується після тренувань.

Натхнений таким фантастичним ефектом, аматорські спортсмени є заручниками сучасних препаратів з L-каратином, що містять не тільки корисні, але і шкідливі речовини, які часто знищують печінку.

«Мій знайомий з Л-карінітином пройшов два роки тому», - сказав він. З понеділка по п'ятницю, два класи в день, і перед кожним тренуванням я випив L-карнітин на півгодини. Я втратив нещастя 8 кілограмів. Номер не був відкритий в суботу і неділю. Але це був час для відпочинку, я дав навчання і улюблену кислу рідину протягом трьох місяців. Ацетит подвоєний або потрійний, і була сильною втомою. Коли я нарешті вирішив, що у мене немає додаткових фунтів, я припинив пити L-carnitine altogether, але в цей час я був так втомився, що я не можу принести себе, щоб вийти з дивана. Результат: скинули кілограми повернуті в повному обсязі, додали хронічну втому, не проходячи в цей час. Я не знаю, що лікар, щоб піти або куди піти. й

«Ви лежите! L-карнітин - дивовижна річ, м'язи не забиті, сила моря. Я консультую всіх, ще один фітнес-аматор пише на одному сайті.

З усіх вищевказаних ми можемо зробити наступний висновок: карнітин не так страшний, але і не так корисний і нешкідливий, як можна подумати.й Якщо ви плануєте піти в спорті або вже займаються ним, ви хочете знайти тонку посадку тіла і в той же час підтримувати своє здоров'я, не підштовхуватися до пересувності менеджерів фітнесу, зацікавлених у продажу так званих «спортивних препаратів» і не звертайте увагу на рекомендації з категорії «Я рекомендую всім».

Пройдіть до компетентного дієтолога і лікаря-спорту, зробіть тести, дізнайся про протипоказання. ТвитнутьТільки досвідчений фахівець зможе підібрати оптимальну фізичну активність для Вас і призначити необхідні харчові добавки в потрібному обсязі.

Kazuki reikos простий кінчання на обличчя модель техніка: getting younger!

4 хвилини замість години навчання. Результат приголомшливий.

Нарешті, ще кілька статистика. Вчені, які досліджували харчові добавки протягом двадцяти років, ще не можуть знайти докази, які доповнюють L-карнітин на дозах 2-6 грам (тобто скільки карнітину міститься в вільно проданих лікарських препаратів) в день може поліпшити витривалість і фізичне працездатність у здорових людей. І пам'ятайте: Всі харчові добавки є одним з допоміжних інструментів на шляху до вашого здоров'я і краси.

Автор: Світлана Певцова

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.km.ru/zdorove/2014/01/24/zdorove/730687-karnitin-o-polze-i-vrede-nachistotu