2 вихлопних ролей жінки - "кінцева господиня" або "дівчина"

Фрективні жіночі запити на терапія – перебування у виснажливій ролі «кінцевої господині» або «заслуженої дружини». Як правило, здавалося б, різні ролі, але однаково смертельно впливають на психіку і якість життя жінок. У спробі вивчити походження цих проблем, я пропоную рухатися від конкретного до загального, і спекулювати про різні види жінок, і як формуються ці «типи».

Спостерігаючи, що відбувається в інформаційному просторі (і-но, соцмережах, телевізорі, велика кількість книг на тему і т.д.), і враховуючи цей інформаційний потік як різновид зрізу колективного розуму нашого часу, ми можемо зробити дуже розчарівний висновок: ми всі заручники щільних стереотипів!

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Стереотипи відіграють важливу роль – вони розвантажують мозок, класифікують, заспокійливі, узагальнюючі і полегшують інформацію, прокочуючи його з деякими звичними візерунками.

Дійсно, ніхто не може обійтися без певних аутоматизмів у своєму житті, так як ніхто не з нас буде мати сили або часу, щоб знову подумати кожну ситуацію. Після всього, кожен раз зіткнувся з феноменом, мозок доведеться відтворити ідею його (хороший, поганий, корисний, шкідливий і т.д.) – і це величезна робота, особливо коли ви вважаєте, що ми постійно оточують сотні і тисячі різних явищ і ситуацій. Але є негативна риса в них - вони обмежують наше мислення і не дозволяють нам вийти за звичний світогляд.

Наприклад, згідно з чинними стереотипами, жінка має бути: емоційна, слабка, залежна – і тому жіночна.

На основі візерунків і стереотипів суспільство створює спрощену типологію жінок: «матої жінки», «жіночий жирний розпродаж», «баба грун», «предактор» та ін. У той же час голий око може побачити функціональний задачі кожного: «гарячий вогнищ», «визначення вітальні», «промісний секс».

Але якщо ми знову походимо по шляху узагальнення і спрощення, то в такому різноманітності ми можемо побачити два основних, що працюють з червоним рядком, жіночими якостями:зрілість і сексуальність.

Жінка для «сім'я» і жінка для «поклоніння» є двома різними жінками! Чому в масовій свідомості (факт!) ці два не дуже сумісні характеристики? У розумінні цього явища ми можемо звернутися до логіки архівного мислення, а також розглянути два дуже знайомі полярні архетипи: Ліліт і Єва.

У Біблії вірять джерело Лілітського міфу: У перші два розділи генезу, два різних оповідання створення людини виводяться один після іншого. Перший, Бог створює чоловіка і жінку від пилу. Про створення Адама з пилу, про житло в рай, про створення жінки з ребра.

Після створення першої людської істоти Адам сказав: «Це не добре, що Адам повинен бути єдиним» (Генеез 2:18). Він створив жінку, а також від пилу, і назвав її лілітою. Вони боролися відразу. Вона сказала: "Я ніколи не лежаю тебе!" Він сказав: Я не буду лежати під вами, але зверху ви. Ви повинні бути в курсі мене і мене над вами. Вона відповіла, «Ми обидва рівні, тому що ми обидва від пилу». Ні з них слухали інші. Коли Ліліт усвідомив, що сталося, вона витерла Неефективне ім'я Бога і злетіла. І Адам проповідував Критора, кажучи, Господь Всесвіту. Жінки, які ви подарували мені, Відразу Бог, Його ім'я послав три ангели після неї. Він сказав Адаму, якщо вона повертається, все добре. Якщо вона відмовляється, вона повинна приймати, що сто її дітей загинуть щодня. (Повернення до Лілії Михайла Дорфмана)

І був перший чоловік Адама. Вона була зроблена, як Адам, з глини і пилу, і відразу почала сперечатися з чоловіком про рівність. Ми обидва рівні, вона сказала, тому що ми робимо з того ж матеріалу. Ні з них слухали інші. Більшість людей мають міфи про жіноче повстання. Є багато причин цього повстання. У зв'язку з тим, що міф Ліліту є унікальним. Важко пам'ятати будь-який інший міф, коли жінка ошатна виключно в ім'я рівності. У творчості незліченної класики, прекрасну неземну ліліту контрастують з простою звичайною Євою, наприклад, в цьому поемі Микола Гумільов:

«Лиліт, недоступні сузір’ї, має корону,

Алмазні сонце цвітуть в своїх країнах.

У івенту є діти і розблокування овець, картопля в саду і комфорт в будинку. ...

Неважливо, наскільки щасливий Адам був, добре в'ялений, змащений Євою, вночі він все ще глухий рік для одного - знебочений, ім'я якого він да не навіть ім'я.

Процит, взяті з статті LiveJournal, дуже добре описано процес розщеплення фемінності у суспільній свідомості: «Так хто Ліліт?» Демон, який завжди має зло, або найкрасивіші жінки? Легко і разом. Саме тому кожна людина прагне до обраного не тільки майбутнього «повна дружина і віртуозна мати», але і щось... що відрізняє дочок Ліліту з дочок Єви. Якими божевільними і поетами називають «некарнатність». й

І це не життєздатність, що безсмертні дочки Ліліту – вічно спокусливі, вічно непристойні – не здатні любити: але вони люблять спосіб, що жінки, дружини, повністю позбавлені цієї чудової якості – ділігент, присвячуються, всі

На щастя, чоловіки, які хочуть подарувати своїм життям на момент блаженства в руках дочок Ліліта, можуть також розумітися. Людина, що живе в вимірюваному житті, іноді потребує міцних ударів, які ми зіткнемося до «стапівності», «крихти», «реазон», «промен».

Є два види жінок перед нами: Єва є слухняною дружиною її чоловіка, яка погоджується з ним в усьому, не торкнувшись його, знає своє місце поруч з ним, враховуючи історію її походження (частина тіла Адама – «п'яття його м'якоть»), не дане і не має права вимагати рівності – ротом Алмежного, зниженого до підлеглого положення (для «чоловічого – голова дружин!»), «Що боїться твого чоловіка», і «не плідно і множиться. й

Єва є символом підтримки свого чоловіка, невід'ємною частиною його, потенційною матір'ю своїх дітей, і, отже, ця модель жіночої поведінки в суспільстві протягом століть не тільки схвалена, але і визнана тільки правильна.

Ліліт активний, активний, маючи сили і ресурси, щоб побороти себе чоловікові, відповідаючи на себе, не розпізнаючи образ людини над собою. Знаючи її сильні сторони, чуттєвий, вміло використовувати її сексуальність. Вона вимагає від чоловіка сексуального задоволення. У той же час Ліліт не дає чоловіка виконати основну роль в житті жінки - стати батьком своєї дитини. Почуття робить її вразливою і залежною від чоловіка, тому Ліліт позбавлений радості материнства.

Найяскравіша характеристика Ліліту – прагнення до повної, необмеженої свободи. Вона може відмовити чоловіка, який несе більшу загрозу для існування патриархального суспільства, а отже, ця жіноча гіпостаз була засуджена протягом століть, не прийнята суспільством, засуджується і вважається негативним.

Що ми маємо?

Жіночий образ розщеплюється, поділяється на дві частини. Одна частина, відповідальна за характерні якості Ліліту, виходить дуже привабливою для чоловіків, одночасно їх відлякування: така жінка непередбачувана, конкурує з чоловіком, і за її контроль. Чоловіки бувають спрагою і одночасно боїться ліліту.

Друга частина жіночого себе – це якості, властиві Єві. Мати, дружина, війна подруга, господиня і надійна задня, розуміння, прийняття, самопочуття заради сім'ї. Це надійний, залежні і тому керований і керований. Це комфортний і знайомий, як домашні тапочки! Це стабільність, передбачуваність і безпека. Він завжди був, і завжди буде! Головні цінності Єви є благополуччя сім'ї!

Чоловіки, (до їх незрілих психологічних характеристик, захистів) розщеплюють образ жінки, не в змозі інтегрувати різні гіпотези жінки на одне зображення в їх сприйнятті, віддають перевагу діджикам для себе в Ліліт і Єва, підбираючи на боці, що відсутній з основним партнером, наприклад, утворюючи класичний «ловий трикутник», тому вичерпуючи всіх, і не доводячи задоволення нікому!

Жінки (за всі однакові причини) також, в процесі розщеплення ігнорують одну частину свого себе, виявляючи з іншим, більш прийнятним (Eva-дружина, ліліт – коханка), тим самим втратити можливість бути однією гармонійною цілістю.

При позбавленні енергії Єви, жінка позбавлена можливості знати щастя повного шлюбу. По ігноруванні енергії Ліліту жінка блокує енергію сексуальності та здорової агресії, необхідну для особистого розвитку.

конфлікт між Лілітом і Євою є конфліктом між абсолютною свободою (прочитане самотність) проти абсолютної зв'язки з чоловіком (податкова залежність). У той же час невизнана частина відчувається як втрата себе, його бажання, ігнорування своїх почуттів і потреб. Фіксація тільки однієї з ролей також заохочує жінку брати участь в «любовному трикутнику» виконує функцію, що пара не вистачає.

Прохід терапії дозволяє розглянути, як формується процес розщеплення на індивідуальному рівні, що впливає на цей процес, як він реалізується в житті жінки, а також дозволяє інтегрувати розщеплені частини себе в одну цілу.Прийняття всіх аспектів вашого себе в рівних пропорціях є можливість стати самостійно. Видання

Автор: Юлія Радіонова

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.b17.ru/article/46858/