Людмила Петрановська: Секрет сімейного щастя дивно простий.

Секрет сімейного щастя дивно простий.

Як встановити стосунки в сім'ї – з батьками, дітьми та дружинами – якщо вони вже погано пошкоджені? Психолог Людмила Петрановська розповіла про це на лекції «Дитячі цінності: чи є шанс створити вже зіпсовані стосунки?» ?

Темно-світлові кулі

Сім'я життя складається з комунікацій – слів, посмішок, запитів, претензій, подарунків та ін. Уявіть цей обмін повідомленнями, якщо ви кидали кульки один на одного, світло або темний. Світло - посмішка, чохла з ковдрою, хваллю, скажіть «Я люблю тебе», комфорт. І темні – розкачати очі, застібати двері, порізати, кинути речі, критикувати, оголити, сколдувати, зробити претензії.

Відповімо темний світлом.

На тему чого визначає задоволення сімейного життя. Виявилося, що сімейне щастя не залежить від віку подружжя, ні на освіту, ні від грошей, ні від наявності дітей. В залежності від типу зв'язку в сім'ї – «темне» або «світло».й Більше того, щаслива сім'я, де «темно» відповідь на зв'язок «світа» частіше, ніж «світло» «темно».

Оздоровчі та дисфункційні сім'їДивитися в дисфункційні сім'ї і ви побачите, що більшість повітряних кульок, які літають в цю сім'ю темно. Якщо є якийсь світлий, то в відповідь на нього часто йде темний, і якщо з'являється темний, то він відразу три темний у відповідь. Неперевершено, в процвітаючих сім'ях, більшість кульок світло.

І якщо хтось виходить в поганий настрій і видає темний м'яч, сім'я збирає свій ресурс і кидає його легкими кульками.

Приклад 1. Чоловік каже своїй дружині: «Як красиво ви сьогодні, і в відповідь на нього: «Одно, хочу, щоб ви заробили гроші. й

Приклад 2. Чоловік пішов з роботи, роздратований, але у відповідь на нього сказав щось заспокійливе.

Будівельні відносини в сім'ї - стратегіяЦе, варто спробувати відповісти на негативне спілкування з яскравими, позитивними. Відповіді на світло і особливо темний не складно. Ви повільно, довго і наполегливо стежте за темним спілкуванням з світлом. Поступово, але на загальний бал був на користь світла.

Що таке, рецепт дуже простий - починайте кидати білу «блячки»У відповідь на темні сили. Зробіть чоловіка гарним, захопивши його. Подбайте про це Не завжди працює. Але рано чи пізно це призведе до позитивних змін. Після того, як ви поглянете, і життя стало краще! У будь-який момент ви помітили, що ваші рідні відповідають у вигляді. Це зараз.

Ви можете поговорити з дітьми 4-5 років.Розкажіть ваші діти, які ми вибираємо, які відносини у нас є, чи ми маємо світлі кульки, що літають або темні. Діти дуже легко забрати цю гру і почати контролювати себе, змінити лінії. Це метафор, що діти можуть зрозуміти. Навіть у підлітковому віці дитина, яка б'є все більше, якщо ви послідовно в цьому, після того, як деякий час стане не менше темних «басейнів». І з часом світло буде літати у вашому напрямку.

Працює з старшим поколінням.Не забудьте дати батькам позитивне з'єднання, не втрачайте все, що вони роблять для вас. Незважаючи на те, що наша дитяча гравіровка не допускає нас.

Якщо ви повинні сказати щось неприємне, зробіть коментар.

Переконайтеся, що є три позитивні повідомлення для одного негативного. Не обов'язково дієслово, це може бути просто посмішка або дотик.

Що робити, якщо ви є «загартованими» або ізольованими?Темні «Бланці» – інформація про нас та інформацію про людину. Якщо хтось говорить про образи, то це, ймовірно, не про вас, це про них. Він сердився з вами і хоче показати його. Нехай він просто має зубний біль. Реакція на це може відрізнятися. Якщо це кохана людина, ви можете симпатізувати у відповідь, бо ви розумієте, що він відчуває себе погано. Якщо ви не дуже близькі, ви можете зупинити цю комунікацію, оскільки ви не повинні його слухати.

Ще один вид «пошуку» – коли ви дійсно замовили. Вони помітили гучно або пообіцяли зробити щось, але не робили це і так далі. Тоді ця інформація про вас, і ви більше зацікавлені, ніж будь-який інший в цьому світі, щоб отримати і обробляти цю інформацію. Так ви повинні вирішити, це кулька того, що - про нього або мене? Якщо я, дякую за відгук. Якщо мова йде про нього, це про обставини.

Автор: Людмила Петрановська, записаний Марія Євсеєва

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: ezhikezhik.ru/reviews/ludmila-petranovskaa-sekret-semejnogo-scast-a-na-udivlenie-prost