Ірвін Ялом: Цілі довірчих відносин

Ірвін Ялом є професором психіатрії в Університеті Станфорда, одним з засновників школи існуючої терапії.

Питання від учасника відеоконференції: У вас є якісна інформація, яка працює з усіма вашими клієнтами?

« » » » » » » » » » » » » » »Так, так! І це терапевт-клієнт відносин. Він не заявляє нічого, але відносин. Я написав про це в Existential Психотерапія. Я даю вам з нього тут:

Я пам'ятаю два максимуми психотерапії, які я навчився на початку навчання.

Мета психотерапії – довести пацієнта до точки, де він може зробити вільний вибір.

Друге «реляційне загоєння» – найважливіше заняття терапевта. У психотерапії немає більшої правди, кожен терапевт, в ході клінічної практики, переконується знову і знову, що зустріч себе загоєння пацієнта, незалежно від теоретичної спрямованості терапевта.

Якщо є що-небудь, що було перевірено психотерапевтичними дослідженнями, це Позитивно пов’язана з результатом терапії. Ефективний терапевт реагує на своїх пацієнтів у щирому порядку; він встановлює зв’язки, які пацієнт відчуває себе безпечною і прийнятною; він проявляє нестачу дотику володіння, теплоти і високий ступінь емпатії; нарешті, він здатний «з» пацієнту і «відновити сенс» пацієнта.

Я порівняв психотерапія до процесу, який я спостерігала в кулінарних курсах: очевидно, є критичні відмінності в стравах вірменського баклажана і психотерапії. Вони викликані добавками «офф-рекорду». Ці добавки найчастіше відносяться до сфери стаціонарних відносин. Ефективна психотерапія відрізняється тим, що терапевт часто контактує з хворим на людину і глибоко особистим способом. Нерідко цей контакт є важливою точкою в терапії, але він не вписується в офіційну ідеологічну доктрину, не описаний в психіатричній літературі (зазвичай з сором'язливості або страху цензури), не навчається студентам (як це не покривається формальною теорією, і тому що таке навчання може сприяти «займає»).

Чудова ілюстрація важливості справжньої зустрічі між терапевтом і пацієнтом міститься в книзі під назвою Decisive Episodesodes в психотерапії (1959), яка описує серію епізодів, які терапевти вважають, що поворотні точки в терапії. У переважній більшості цих важливих епізодів Лікар-терапевт залишає свою професійну роль і зв'язує пацієнта в глибокому режимі. Ось деякі приклади:

1,1 км На даний момент Том подивився мене в оці і сказав дуже чітко і повільно, "Якщо ви залишите мене, я не буду надії". У той момент я переповнився складними і потужними емоціями, що складаються з сумності, ненависті, життєдіяльності і почуття невідповідності. фраза: рїсђрѕс‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚рёрѕс‚р°с‚рёрѕс‚р°с‚рёрѕ... У той момент я був ближче до нього, ніж до будь-якого іншого.

2,2 км Хворий лікар отримав через гострий стан в суботу ввечері, іХоча терапевт був голодним і втомився, він продовжував сеанс протягом декількох годин.

3. У Лікар-терапевт взяв пацієнта, який розвивав симптоми під час терапії, які викликали підозру у раку. Поки вона чекала результатів лабораторії (які були негативними), Він захопив її як дитину. Вона лікувала і в короткостроковому психотичного стану, викликаному страхом.

4. У Чоловічий терапевт працював з пацієнтом, молодою жінкою, яка розробила таку потужну позитивну еротичну передачу йому, що терапевтична робота неможлива Він розкриває її деякі аспекти свого особистого життя, що дозволило пацієнту відокремити реалістичні моменти від спотворень у сприйнятті терапевта.

5. УманьПід час декількох сеансів хворий зловживав терапевтом, атакуючи його особисто і сумніваючи свою професійну компетентність. Нарешті терапевт вибухнув: Я почав статтєві зв’язки мій фіст на столі і шаутінгу, «Дамн, слухайте, чому не ви просто не зупините свій словесний діарея, зупинивши атаку на мене, і, нарешті, отримаєте на точку намагається зрозуміти себе. Що б не відповідав мені, і я маю достатньо, вони нічого не роблять з вашими проблемами. Я теж людина, і сьогодні був поганий день. . . "

6. Жнівень Хворий залишався в занедбаному будинку на склі, що може бути досягнуто лише дерев'яним містом. У цій екстремальній ситуації він назвав її терапевтом, який поїхав до будинку, прогулявшись над містом, заспокоїв її вниз і поїхав додому.

Інші важливі епізоди подібні до них: Суть кожного полягає в тому, щоб зустріти двох людей і відступати від штучної або ідеологічно призначати «лікування» пацієнта.

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: yalom.ru/irvin-yalom-cho-rabotaet-so-vsemi-klientami/