Джон Дерев'яний: Відмінність між виграними та успішними

З мудрою простотою тренер Джон Дерев'ян визначає успіх і заохочує нас знайти найкращі в собі.

0:11 Я придумав своє визначення успіху в 1934 році, коли я викладав на Південно-Бундській школі в Індіані. Як трохи розчаровує, або, можливо, неправомірно, адже батьки школярів очікували своїх дітей лише п'ять і чотири англійською мовою. Вони вважали, що три нормальні для околицях дітей, тому що всі околиця дітей були середні. Але вони були незадоволені результатами власних дітей... здається, що або викладачі не вдалося або студенти не змогли. І це не так. Господь Вседержитель в своїй нескінченній мудрості не зробив нас все рівною, хоча б далеко за все, що стосується, ми більш рівні за розмірами і зовнішнім виглядом. Не кожен отримує 5 або 4, і я не хотів би, що система показників.

0:54 Я знав, що випускники багатьох шкіл в далекому 30-му критизованих тренерів та спортивних колективах. Якщо ви побили всіх, ви побачили дуже успішну команду. Не дуже. І я дізнався, що в UCLA ніколи не втратив гру. Але виявилося, що ми виграли кожну гру не з різницею, що деякі випускники очікували нас. І досить часто я... (Дочка) ... досить часто Я думав, що вони були занадто матеріальними про припущення. Але в «30-ті роки це була права система, і я її знав, навіть якщо я не затвердила його. І Я хотів би знайти рішення, яке б зробити мене краще, як вчитель, і що б дати мої студенти Неважливо, якщо це в тренажерному залі або англійському класі. що вони будуть прагнути замість того, як тільки високий рівень в класі або більше балів у змаганняхй

1:51 Довгий час Думаю про рішення і зрозумів, що Я хочу, щоб я мав власний статус.й Я думав, що це допоможе. І я знав, що він сказав, як: скупчення матеріальних товарів або прагнення влади або поваги або щось схоже на це. Досягнення, можливо, але на мій погляд, не обов'язково показники успіху. Я хотів би отримати мої критерії.

2:14 Я виріс на невеликій фермі на півдні Індіани. І мій батько намагався навчити мене і братів, які ви ніколи не можете спробувати бути краще, ніж інші. І я впевнений, що він зробив. Я не був — не відчув, іноді, я надаю, від глибини пам'яті, такі думки з'являються багато років. Ніколи не намагаються бути кращою людиною, завжди навчатися з інших. Ми не зупиняємось, щоб бути краще, ніж ви можете бути. Якщо ви вбираєте, берете участь, або прокочуєте речі, над якими ви не контролюєте, це буде негативно впливати на те, що ви контролюєте. Після того, як я прийшов через простий вірш, де він сказав: «Для Господнього, душа кинулася до сповідання, блювоти за гріх». "Не вдалося!" Господи сказав: "Я спробував мене краще, і це ваш успіх. й

3:01 За допомогою таких речей я визначення успіхуй Як виглядає так: стан розуму, отриманого самодозволенням від того, що ви вносите всі зусилля, які ви змоглий Я вірю, що визначення правильно. Якщо ви намагаєтеся зробити щось на межі того, що можливо, спробуйте змінити ситуацію, в якій ви, то це буде успіхом. Я не думаю, що інші можуть судити. Я думаю, що це як репутація і характер. Ваша репутація є те, що ви сприймаєте, ваш характер дійсно є. Я думаю, що це набагато важливіше, ніж що ви здавалося. Ви хочете, щоб бути добре. Але вони не обов'язково схожі. Я спробував передати цю ідею молодим людям.

3:43 км Я люблю навчати, і як попередній динамік зауважив, я люблю поезія і занурю себе в світі. Поеми допомогли мені, я думаю, стати краще, ніж я можу бути. Я не знаю, що я можу бути, і я не те, що я повинен бути. Я думаю, що я був різною людиною, якщо немає віршів у моєму житті. Один з них сказав:

4:06 Не існує слів або запитів, які можуть дати знання таким чином, необхідні молодим. Але книги будуть безтурботними, і тільки викладач навчить уроку.

4:18 Зроблено враження на мене в 1930-х роках. І, як я міг, я спробував дотримуватися цих ліній, будь то в спорті або в англійських класах. Я люблю поезії і завжди знайшов інтерес до неї. Може бути, що мій тато читати до нас перед ліжком. Керозне лампа -- ми не маємо електроенергії - в будинку на фермі. І мій батько прочитав нам поезії, і я завжди любив його. І я визнав цю поему, а потім іншу. Хтось запитав вчителя, чому вона була викладання. І вона чекала в той час, і сказала, що вона повинна думати. Тоді вона повернулася і сказала:

5:01 Я запитав, чому я навчаюся, і я відповідав, де я знайшов таку дивну компанію? Ось перед тим, як сидить державник, сильний, неупереджений, мудрий. The Other є eloquent Daniel Webster. За ним сидить лікар, чия швидка рука може випрямити кістку або зупинити кровотечу. Ось конструктор. Арки тих церков, які він будує, підняті, в яких священик передає слово Бога і веде втрачену душу до Христа. Всі разом: викладачі, фермери, торговці, працівники. Хто будує, голоси, промені та твори для великого майбутнього. І я скажу, що я не бачу церкву, або почуєте сермон, або з'їсти їжу, які вони ростуть. Майбе Я. Можливо, один день я скажу, я знав його один раз, і він був слабкий або сильний або вибраний або гордий або ж веселий. Я знав його, коли він був дитиною. й «Чому я знаходжу мені, чому я навчаю, і я кажу, «Чому я знаходжу таку дивну компанію? й

5:55 Я думаю, що робота вчителя, це правда, тому що є так багато дітей в класі. І я думав про своїх хлопців в UCLA -- 30 юристів, 11 стоматологів і лікарів, багато, багато вчителів та інших професій. Це задоволення, щоб побачити їх успіх. Я завжди намагався зробити це чітким для студентів, які вони тут вперше і для навчання. Друга річ була баскетболом, бо це було варто, і вони також потрібні трохи часу для публічних справ, але ви даєте публічні справи деякі пріоритети над першими двома, і ви не будете робити нічого занадто довго. Я спробував поспілкуватися з цими ідеями молодим людям, які під керівництвом.

6:38 Я мав 3 правилаЯ стикався з усіма. Я дізнався, перш ніж я прийшов до УКЛ і вирішив, що вони були дуже важливі. Один з них Не пізно.й Ні. Тоді я сказав, мої гравці, якщо ми пішли в будь-яку точку, повинні виглядати акуратніше. Був час, коли я зробляв їх куртки, сорочки і краватки. Потім один день я бачив наш ректор в джинси і черепахи, і я думав, що в куртках немає точки. І дайте їм - слід акуратно одягатисяй Один з моїх гравців, ви, ймовірно, чули про нього, Білл Вальтон. Він був кинувшись на автобус, ми пішли кудись грати. Він був недобрим, і я не дав йому йти. Він не опинився на автобусі, він мав піти додому, щоб очистити і піти в аеропорт. Я був педантом, я вірю в ньому. Я вірю в важливість часу. Ви завжди повинні бути на час. Але я думав про те, що ми починаємо в часі і закінчуємо вчасно. Гравці не повинні затриматися після тренування.

7:47 Коли Я розмовляю на курсах тренерів, я часто скажу молодим тренерам, і є більш-менш молодим, новачкам. Зовсім з них є молодий і може бути недавно одружений. І я кажу їм,Не робіть закінчення навчання. Ви приїжджаєте додому в поганий настрій. Заміжний чоловік протипоказаний до себе вдома в поганих духахй Коли ви старієте, це не буде різниці, але...

8:09 (Дочка)

8:14 Так що я цінував час. Почати час і закінчити на час. Ще одним правилом було: не одне слово одягу.й Одне замісу і ви безплатно. І якщо це під час гри, ви будете сидіти на лавці. Третя правило: Ніколи не критикуйте своєї команди. Я не хочу, тому що вони оплачували мене за це. Це моя робота. Я оплачую за це, дуже погано, але я оплачується. Не подобається поточним тренерам, звичайно ж, Речі трохи відрізняються. Це три правила, які я був наступним чином. І прийшли до мене з мого батька. Це те, що він намагався навчити мене і братів.

8:57 Я закінчив піраміду.Не встигнути розповісти про це детально. Але це допомогли мені стати кращим викладачем. Це виглядає так.

У піраміді є блоки.

І скинії: Недбалість, ентузіазм, тверда робота і любов до чого ви робитей

Продовжити. За моїм визначенням успіху. У верхній правий віра і терпіння.

І я розповім: Що робити, будьте пацієнтом.й Для того, щоб зробити те, що ви повинні закінчитися. Ми часто говоримо про незадоволеність нашої молоді. Це право. Вони хочуть змінити все відразу. Вони думають, що всі зміни призводять до прогресу. Як ми старіємо, ми здалися заспокоїти. І ми забуваємо, без зміний Тож терпіння необхідно.

Я вірю, що нам потрібна віра. Я вірю, що ми повинні щиро вірити. Не кажучи вже про те, що ми робимо. Я думаю, що ми, як правило, думаємо, що ми будемо бачити, як ми хочемо. Але ми не робимо необхідних зусиль для того, щоб наші бажання дійсно були. Я працюю над цією проблемою близько 14 років і я думаю, що це зробив мене краще вчителя. Все, що переплетено навколо визначення успіху.

10:18 Пам'ятайте, що кілька років тому був великий Ліга Бейсбол рецензіар Джорджа Моріартія. Він написав Моріартію з одним "i." Я ніколи не бачив, що перед, але він писав. Великих гравців бейсбола - вони дуже звикли до речей, таких як, і вони помітили, що є тільки один "і" в ім'я. Це дивно, що багато людей також сказали, що це один більше, ніж у своїй голові в різні часи.

10:43 (Дочка)

10:45 Але він написав щось схоже на піраміду. Він назвав його «Дорогою головою або дорогою за. й

«Симчаси не повинні зануритися в нас, коли ми схвалили ворога і наполягати, що ми не можемо виграти, тому що ми переслідуємо злий скель. Хоча є старий говорить, що Виграєте або ми програємо себе.й Блискучі трофи на полицях ніколи не виграють гру завтра. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але якщо ми не можемо дати все, щоб виграти, то ми просто не можемо протистояти поставленню завдання, не шкодуючи нічого, поки гра не буде. Або показати твердість персонажа, розбиття, де інші зупинки. Не дайте. Символ приносить перемогу. Сни, що мета попереду. Надія в момент, коли всі сподівання затінені. Молитва в момент, коли надія йде. Немає страху падіння, якщо ви втратите. Якщо ми боїлися, хто б породив чоловіка, щоб подарувати всім, хто міг. Прийміть все, щоб виграти майже виграшно. І так як доля рідко неправильна, це про себе. Ми відкриваємо ворота на дорогу вперед або дорогу за нами.?

11:51 Як мій батько сказав: «Не втрачайте, не скаржайтеся, не подивіться на вибачення». Просто виходите і зробіть те, що ви повинні зробити для найкращої вашої здатності. І ніхто не може це зробити. Я хотів би розповісти більше про -- мої супротивники не говорять про це -- Я не згадав перемогу. Ніколи не говорять про виграш. Я маю на увазі, ви можете втратити навіть якщо ви забиваєте більше балів у грі. І ви можете виграти, забиваючи менше, ніж ваш супротивник. Іноді я думав так, від часу до часу. Я бажав гравців, щоб тримати голову високо після гри. Я сказав, що коли гра закінчена, і ви бачите когось, хто не знає рахунок, вони не повинні знати від вашої поведінки, яка забив найбільшу, ви забили супротивника, або він забив вас.

12:42 Ось які питання: Якщо ви намагаєтеся зробити щось краще, ніж звичайний, результати не будуть довго приходити.й Не потрібно, щоб ви отримали те, що ви хочете, але результат буде те, що він повинен. Ви не можете. Це те, що я бажав гравців, щоб зробити найбільш. Я дізнався багато нових речей, і він виявився краще і краще, слухаючи результати. Але я не хочу, щоб торкнувся сам. Я думаю один філософ... oh no, ні. Кервантес. Cervantes - сказав він«По дорозі краще, ніж результат. йй І я люблю, що говорить. Я думаю, що це важливо. Часом в кінці подорожі ви будете приглушені. Але радістьй Як тренер, я бачив навчання як подорож, де буде гра в кінці. Кінець результат. Я сидів на стендах, дивився гравців і оцінив свою продуктивність протягом минулого тижня. І знову ми приїжджаємо в точку, де гравці приходять зрозуміти, що вони зробили краще, щоб досягти максимуму.

14:03 Якщо я попросив, хто був кращим гравцем або яким був найкраща команда. Я ніколи не змогла відповісти, коли мова йде про особистість. «Що ви маєте можливість стати тренером ідеального гравця, який ви хочете від нього?» Я сказав, що я хотів би знати, що він тут в першу чергу для освіти, щоб бути хорошим студентом, щоб дійсно знати, що він тут для UCLA. Ну і так він може грати. Що він розуміє, що гра перемагає титулів у захисті, і тому він повинен працювати у захисті. Але я хотів би його грати на нападі. І так, щоб він міг пройти і пройти, щоб він міг шукати можливість пропустити, і не кинути на будь-яку можливість. І так він міг пройти, і він любив переходити.

14:51 (Дочка)

14:52 Не проходив до своїх партнерів. І були ті, які пройшли, але вони не могли переходити.

14:56 (Дочка)

15:00, щоб мати хороший довгий постріл. І з середини.

15:05 (Дочка)

15:07 Так вони можуть підбирати унцію під щитами. Прийміть брелоки Keith, наприклад. Він вписав параметри, і не тільки він, але я пам'ятав його тому, що він намагався бути кращим у всіх категоріях.

15:27 У моїй книзі Моє ім'я є тренером, я пам'ятаю два гравці, виступи яких дав мені велике задоволення, які приходили ближче до будь-якого до стелі своїх здібностей: перший був Конрад Бурке, другий був Doug McIntosh. Коли я побачила їх як освіжувачі, на перший рік команда -- і свіжі люди не могли грати в університет, коли я викладав. Я думав, "Ой мій Бог, якщо ці два, або навіть один з них", і вони не були однаковими, але я думав про кожного з них, "Щоб він коли-небудь робить університетську команду, він повинен бути досить лоуним, якщо він добре для неї". І ви знаєте, що один з них був старт п'яти гравця за сезон і половину. І другий наступний рік відігравав 32 хвилини у фінальному матчі національного чемпіонату, він відігравав дивовижно. І вийшов наступний рік в п'ять-й команді виграшу. Я думав, що він ніколи не грає хвилину. Так ці речі приносять велику радість і справжню насолоду. Ні один з них мав хороший постріл. Але вони мали приголомшливий відсоток удару, тому що вони не прибули кинути. І ніхто з них не мав гідного стрибка, але вони займали позицію непереносимості, і так зробив відступи. Вони вважали, що будь-яка кисть буде. У мене є багато гравців, які стояли там, щоб пропустити, а потім побігти, але це було занадто пізно. А хтось ще був попереду. Вони не були швидко, але вони добре працювали в своїй позиції і грали добре. Вони грали досить добре в захисті. Так вони мали якості, які... вони прийшли до того, що ви могли б назвати свій повний потенціал, краще, ніж будь-який інший гравець, який я грав для. Так я думаю, що вони були успішними, як Льюїс Альциндор або Білл Вальтон або багато інших гравців, є багато великих гравців.

17:17 Чи достатньо порожній чаттер? Я сказав, що людина показує, що мені потрібно загорнути.

17:24 (Laughter) (Applause) Опубліковано

https://vk.com/відео_ext.php?oid=-41161680&id=171884370&hash=7f568fb62a83bd6e

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.ted.com/talks/john_wooden_on_the_difference_between_winning_and_success/transcript? мова=