Помилки, які не потрібно виправити

Про те, чому багато помилок не повинні бути виправлені. Кілька років тому я прийшов в незвичайну галерею і дивився навколо нього близько години продажу килимів Навахо. По суті, килими були ще більш незвичайними. Власник-колектор, дивовижна і дивна людина, названа Jamie Ross, зібрані килими Navajo з англійськими словами, літерами та цілими вироками, які плетені в малюнок.

У галереї зловив свою увагу, і я запросив йому розповісти, як ці килими отримали до нього в галереї. Джамі є одним з тих людей, які знають, як дати короткий поверхневий питання повільної і продуманої відповіді, протягом десяти хвилин. Я не розумію, тому що я не поспішав час.

Він розповів і пояснив багато цікавих речей. Але що застрягти мене найвідповіли його. Я помітив, що багато килимів в плетінні показують невеликі недоліки, і запитав, чому майстри залишають їх. Це були вражаючі відхилення від малюнка, випадкових ліній і візерунків, трохи збитих з проби у порівнянні з іншими на килимі.

Росс сказав, що було багато пояснень. Одним з найвідоміших є те, що Навахос навмисно плести недоліки в малюнок на килимі, щоб нагадувати собі імперфікацію природи людини. У японському мистецтві вабі-сабі з'являються й ті ж самі погляди.

Але він віддає перевагу іншому пояснюванню. Не те, що Навахос навмисно зробить помилки в плетінні. Їх намір не повернутися і зафіксувати їх.

Він сказав, що Navajos лікує помилки, як моменти в часі. Оскільки ми не можемо змінити час, чому спробуємо виправити помилку, яка вже сталася? Помилки вже ткані в тканину часу. Це добре, щоб пам'ятати, коли ви виглядали назад.

Він розвив свою ідею далі і дав приклад сходження на гору. Коли ми на правому шляху, ми на неправильному шляху. Але ми продовжуємо. Ми не зупиняємось і не повернемося до початкової точки, якщо десь струганий і впав, а десь пішли неправильно і втратили шлях. Ми продовжуємо працювати.

Ви не можете скидати неправильний рух. Це вже сталося, і це частина сходження. Якщо ви зуміли досягти вершини, ви не розглядаєте сходження з усіма її пропусками. Аналогічно, Навагос не розглядає килим з декількома невірними стібками, щоб бути дефектним.Якщо килим закінчений, це успіх. І найголовніше, килим з декількома виворітними стібками є справжній, автентичний килим.Видання

й

П.С. І пам'ятайте, що лише зміна нашої свідомості – разом ми змінюємо світ!

Джерело: smart-cookie.com/preodolenie-2/oshibka-prosto-moment-vo-vremeni/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное