Франклін ефект: Як виграти над важливими і зайнятими людьми

Чи можна зробити корисні з'єднання, якщо ви не маєте досвіду і не знаєте вас? Психолог Meg Джей відповіді.

Психолог Meg Джей написав книгу під назвою The Важливо Ріки. Чому не знімати життя пізніше" - про тих людей віком 20-30 років, які не можуть з'ясувати, що робити з життям.

Публікуємо фрагмент з книги, який розповідає про те, як привернути увагу досвідчених і впливових людей.

Наприкінці ХІХ ст. Бенджамін Франклін займався політикою в Пенсільванії та спробував виграти користь одного з його легіоністів. Ось як він описує цю історію в автобіографії:

«Я не шукаю ... щоб виграти свою користь, даючи йому будь-яку увагу, але після того, як я працював іншим методом.

Коли я почув, що в його бібліотеці була дуже рідкісна і цікава книга, я послав йому примітку, в якій я висловила своє бажання читати її, і попросила йому зробити суди за кілька днів. Він відправив його відразу, і я повернув його близько тижня пізніше з заміткою, в якій я тепло подякував йому за користь.

На наступний раз ми зустрілися в Будинку, він сказав мені, що він не зробив перед, і був дуже своєрідним.

Після того, як він незмінно знайшов себе готовим надати мені послуги з усіх випадків, щоб ми незабаром стали чудовими друзями, і наша дружба продовжується до смерті.

Ось приклад правди старої казки, що я дізнався: «Ой, хто колись зробив вам хороший, щоб допомогти вам знову, ніж той, хто вам допоміг. йй

Ми вважаємо, що якщо люди люблять нас, вони будуть робити нас на користь, бо це те, що відбувається у міських громадах.

Тим не менш, ефект Benjamin Franklin і наступні емпіричні дослідження свідчать про те, що У разі небайдужих людей все різне.й Таких людей тільки починають відчувати симпатію, коли вони роблять нас на користь.

Після цього вони готові надати нам інші послуги. Франклін уклав, що Якщо він повинен отримати когось до нього, він повинен запитати, що людина на користь.й Що він зробив.

Ефект Benjamin Franklin показує, що в той час як ставлення до поведінки, вони також можуть впливати на ставлення. Якщо ми робимо когось на користь, ми починаємо вірити, що ми відчуваємо симпатію для цієї людини. Що таке симпатія призводить до іншої користь і т.д.

Як форма техніки підніжжя (стратегія, в якій необхідно спочатку попросити невелику користь, а потім для збільшення), ефект Benjamin Franklin пропонує, що Одна послуга виробляє інші за часом, а менші послуги тягнеться більшими.й

Але коли ми говоримо про ефект Benjamin Franklin, ми часто ознайомлюємо питання, що цікавить багато молодих чоловіків і жінок у своїх тенціях: Чому б людина, можливо, старший і успішний чоловік, допомогти їм? Як Бенджамін Френклін отримати це перше обслуговування?

Дуже просто. Доброго дня. Коли людина показує геносильність, він має відчуття, яке називається задоволенням помічника.

Чисельні дослідження встановили прямий зв'язок між альтрузією і щастям, здоров'ям і довголіттям, але тільки якщо допомога, яку ми додаємо іншій людині, не стане тягаром. Більшість людей пам'ятають, як на самому початку свого життя вони допомогли тим, хто вже досяг успіху.

У зв'язку з тим, що добровольство до юних людей після двадцяти

Допомогти іншим є одним з важливих елементів зрілісті, тому двадцять років хлопчиків і дівчат, перетворюючи на незнайомих людей для допомоги, дати їм можливість зробити гарне знежирене і досвід задоволення від нього, якщо вони просять за межі причини.

Поговоримо про це.

Часті двадцять років намагаються обговорити свої прагнення до кар'єрних аспірацій з незнайомими людьми надії, що ці люди розповідають їм, що робити. Такі запити не за межами можливостей успішних людей, але можуть вийти за межі своїх графіків або ролей.

Написання докладної відповіді на електронну пошту про вищу освіту, яку хтось повинен отримати цілком. Також люди, з якими у вас є слабкі зв’язки, не повинні розповісти вам, чи стати соціальним працівником або виконавцем музики.

«Чи часто буває, що люди зустрічають мене, щоб дізнатися про вакансії в нашій компанії, і коли вони приходять, вони сидять на стільці, складуть руки і чекають реакції від мене». І я думаю, «Ви попросили мене зустрітися з вами, щоб запитати правильні питання». Не запитайте мене, як довго я був в компанії, щоб тримати розмову до тих пір, поки я кажу вам, що робити з життям.

Давайте подивимося на те, що саме послуга Benjamin Franklin попросила. Він не відправив дзвоника до ножиці з заміткою, яка читає: "Букетний суп у вечері?" (у вісімнадцятому столітті це буде еквівалентом електронної пошти з словами «Коффе?» або «Що ми?»). Франклін знав, що така пропозиція може здатися занадто вагою до зайнятої людини, тому він взяв більш продуманий підхід.

Франклін вивчав інформацію про людину, яку він хотів виграти, і визначив його область інтересу. Він продемонстрував себе серйозною особою, яка робить важливий запит. Іскравий інтерес у себе. Пров'язав його адеквацию. Я зробив дуже чіткий запит, щоб дозволити йому використовувати книгу.

Якщо ви попросите людей, з якими ви володієте слабкі зв'язки, щоб надати вам рекомендації, зробити пропозиції, впровадити кого-небудь або провести добре розроблене інформаційний інтерв'ю, я рекомендую вам прийняти той самий підхід: Зацікавити себей Покажіть вашу адекватність. Чи потрібна підготовча робота для того, щоб дізнатися саме те, що вам потрібно або що ви прагнете. А потім ввічливо запитайте про це. Деякі люди, які ви попросите вас відхиляти. Тим не менш, багато хто погоджується реалізувати його.

Найшвидший шлях до щось нове - це один телефонний дзвінок, одна пошта, одна книга посилки, одна користь, одна з найяскравіших вечірок.

Я знайшов цей прогноз у cookie: «Так само людина робить свою долю. йй

Я думаю. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Дослідження показує, що в дорослому віці соціальна мережа звужує як кар’єри та сімейне життя роблять людей більш зайнятими. Ось чому навіть якщо ми часто змінюємо робочі місця, перейдемо з місця для розміщення, жити з різними людьми і витрачати багато часу на вечірки – це правильний час, щоб захопити корисні з'єднання, не тільки з тими, хто також говорить, що вони мають погану роботу або що немає хороших людей, що залишилися у світі, але і з тими, хто сприймає речі по-різному.

З'єднання - це ті, які допоможуть вам поліпшити життя прямо зараз (і будуть робити так знову і знову в роки попереду) якщо ви берете сміливість, щоб зрозуміти, що ви дійсно хочете.Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: Ideanomics.ru/articles/2906