Пам'ятайте, син, герої не народжуються, герої виготовляються.

Великий командир Олександр Суворов був відомий не тільки для свого інтелекту і грамотної тактики битв, але і для своїх відносин до підлеглих. Він може легко сидіти зі звичайними солдатами і почати розмову з ними. Веб-сайт Повідомляємо про те, що мудра заява Суворова зробила героя!

Пам'ятайте, син, герої не народжуються, герої виготовляються.

Під час бою біля річки Римнік, юний солдат Суворовської армії Кузьма Шапкін був ляканий і вирішив сідати в кущах. Подумав, що військовий командир ніколи не знає про це, але виявилося, що Олександр Васильович Суворов бачив все.

Кілька днів після цієї битви Суворов був презентувати нагороди всім видатним бійцям. Кузьма Шапкін став з колегами і готовим до осені через землю з шамою. Побачити голос Суворова:

- Приватний Шапкін, приїжджайте сюди!

Він не вірив вуха, він залишився в рядах без руху. Суворов повторив своє замовлення. Ніщо робити, він пішов до командира і отримав медаль на грудях.

Увечері всі солдати зібралися разом і почали говорити про те, що вони отримали нагороди і як вони відрізнялися себе. Один взяв турецький прапор, інший прийшов з гарним планом атаки, третій односторонній договір з десятками ворогів. Тільки Шапкін був німим і приховав очі.

до Ось чому ви отримаєте медаль, Кузьма? попросив другу.

Шапкін не відповів йому, переклав тему розмови. І тепер тиждень проходить, Кузьма Шапкін все ще обходить друзів-комрад, не відповідає запитам. Я вирішив піти в Суворов і визнати те, що я зробив.

Кузьма прийшов і дав медалі, Суворов був дуже дивним, вони кажуть, як так, він отримав медаль і хоче повернути його! Шапкін зізнався йому, що всі, які бої були витрачені, тремтіння, в кущах, так що він не повинен отримати винагороду. Після його розповіді Суворов раптом сміхався і захопив бійця.

- Все право, Шапкін, добре зроблено! Я знаю, що ви зробили, але я не сердитися. Я хотів перевірити, що ви людина. Пам'ятайте, Шапкін: герої не народжуються, герої стають! Про нас Я буду тримати медалі до тих пір, поки у мене є. Ви заслугуєте, ви будете носити його гордо!

Командир Шапкіна був правий. На наступний день в битві він зламав важливу турецьку фортецю в перші ряди, які заслуговують як медаль і славу.

На основі книги «Сторії про Суворов та російськими солдатами»

Веб-камера