Дуже чутливі діти: Що робити?

Висока чутливість у дитини не є дефектом або діагнозом. Це функція, яка може і повинна бути оцінена.

Саша Пайс, мати чутливих дітей, ділить свій особистий досвід і як допомогти дитині:

Моя маленька дочка піднімає цунамі і бореться над методикою очищення мандарину, а через три п'ять хвилин вона захопить мене такою силою, що її реберця тріщина. Похилець воліє їздити в трамваях, тому що запах в автомобілях не підходить її.

Наймолодіший щасливо показує пасерів-грашку, але якщо вони говорять про неї у відповідь, вона буде панікувати і в жахів піднятися на голову. У відповідь на комплімент або коментар з зовнішнього боку робить покеру, але пам'ятає, що сказав буквально через півроку.

Наймолодший сто і п'ятдесят разів прокидається вночі без видимих причин для мене або Даду, щоб покласти її в ліжко і лежати поруч з нею протягом декількох хвилин.

У літньому апараті тривалий час засвоюється питання і запити, як ніби піднімається на поверхню від глибокого занурення, а потім робить все швидко і відповідей чітко.

Все це іноді втомився, дратує і сердитися. Я не знаю людей без них. Ми в сім'ї намагаються почути і зрозуміти один одного, жити не на веселці, але на його нозі. У слово ми робимо.

Про рік я знайшов себе, як я був відсутній щось важливе з дітьми. Статті та книжки про освіту є нудними. У мене є час, коли я прочитав тільки їх з потреби, а потім свідомо уникнув їх.

Відповідав, коли я прочитав статтю «дозволити» про високочутливі люди. Виявилося, що наші дочки з цієї команди разом з 15-20% населення світу.

132742р.

Picture by Лоуренс Ян
Як дізнатися?

Висока чутливість - непристойна функція, Це робить нервову систему людини дуже схильною до фізичного та емоційного середовища. Цей рівень чутливості спостерігається близько 20% людей і практично всіх тварин.
Не є дефектом, синдромом або станом, він не відходить і не потребує корекції або лікування.

Доктор Елайн Айрон провів два тести для високої чутливості для дітей та дорослих, які одночасно дають уявлення про цю особистісну рису. У кожному тесті, близько 20 точок вважається позитивним, якщо ви зав'язуєте більше 13 разів. Дуже важливо, якщо позначено тільки один елемент (або два або три), але він точно описує приміти людини, тест також може вважатися позитивним.

Це говорить про те, що висока чутливість проявляється в багатьох поєднаннях, у дорослих і дітей з різними темпами, характером і способу життя. У своїй книзі доктор Айрон пише, Деякі з ICPs (високих чутливих дітей) є складними: активні, емоційно міцні, затребувані та утруднені, в той час як інші тихі, непереборні, і занадто легко піднімаються, але не коли вони повинні приєднатися до групи дітей, де вони не знають. І відчинив, і змусив, і неслухняний, всі високочутливі діти.Дуже чутлива до свого існуванняемоційно-фізичний. й

Психолог Марія Грохова відзначає, що високочутливі діти зрілі довше в плані самоконтролю та емоційного володіння: «Це безпосередньо впливає на шкільну готовність. Розвиток префронтової кори, яка відповідає за самоконтроль, управління емоціями, інтеграцію думок і почуттів у дітей зазвичай відбувається на 5-7 років, а у високочутних дітей -від 7 до 9 роківй

Зрозуміти, що діти і я всі права були, що я не був страшною нервовою матір'ю, що піднялася дивним і нервовим дітям. Коли стало зрозуміло, що їх неприємності і змії у більшості випадків - безпідставні потребиУся сім'я переїхала трохи ближче до веселки.

Що робити?

Психолог Марія Грохова порівняно з сприйняттям у високочутних дітей з штампером з великими клітинами: «Якщо ви кидаєте ручний пісок в такий штампер, він практично все відразу проходить через нього. У той же час, інші діти мають менші перцептуальні клітини, а половина «пісочного» linger.
«гречка» сприйняття у високочутних дітей переповнена досить швидко. Після чого вони важко обробити.

, м. Київ

Picture by Лоуренс Ян

Так само буває мені періодично, а потім стає складно перенести три відро піску. Але я маю яскраве уявлення про те, як почуваються діти, і це допомагає знайти рішення.

Ці поради застосовуються до будь-якої дитини, оскільки вони ґрунтуються на уважності, терпіння, догляду та емпатії:

Прийняття високої чутливості в подарунок

Розроблено інтуїцію, розуміння, уява, чутливість – примітки високочутних особистостей. Можливо, сім'я вирощує інвентар і бачення, і спіральні пілінгові апельсини можуть бути конденсовані.

Вчити дитину, щоб насолодитися високою чутливістю

У процесі вирощування цієї функції можна заважати і роздратувати. Важливо показати дітям сили цього явища, щоб навчити їх приймати і любити себе.

Вважаючу чутливість дитини (і кожного члена сім'ї)

При плануванні дня, діяльності, життя. Не лякайте час з ранку до ночі з неперевершеною діяльністю. Обов'язково враховуйте час для відпочинку, при цьому, будьте готові відмовитися від будь-яких планів, якщо дитина втомилася.

Уникайте натовпів і великих натовпів

Більшість високочутних людей бояться або некомфортно в таких місцях, особливо якщо присутні яскраві вогні або гучні шуми. Я намагаюся не брати своїх дітей до супермаркетів. У той же час невеликі магазини і затишні кафе вони люблять і не шинують.

Спробуйте бути в природі частіше, якщо ви живете в місті.

Навіть після прогулянок у великому парку, мої діти спокійні і змістовні. Не тільки від кисню, але від звуків, запахів і тактильних переживань не доступні на майданчику і в домашніх умовах.

Picture by Лоуренс Ян
Знайте шляхи відправлення та швидкої допомогиЯкщо "Бегіни" (делікатна, улюблена пісня, масаж)
Психолог Марія Грохова нагадує, що в родинних відносинахВедучий повинен бути дорослим: Він повинен бути дійсно дорослим, зрілий - не перенести полум'я і відповідальність на дитину, пам'ятайте, що дитина в певному віці (роки до 5-8) ніколи не хвилюється просто не робити зло - погана поведінка завжди причина, завдання дорослого - побачити, зрозуміти і усунути його.

Яким чином, якщо ви не зловживаєте?

Дуже чутливі діти не приймають голодування, сувору дисципліну і покарання. Якщо я ламав і намагаюся підштовхувати, я отримую опір від сил французької революції. сот тисяч разів перевірили: краще дихати, пити воду і вести переговори.Побачити про прощання за кричущим, і раптом почуєте «сорт!»

Детальніше грати з дитиною

Чим більше і більш якісний час, який ви витрачаєте разом, тим простіше буде для вашої дитини, щоб впоратися з шторами. Психологи бачать це, я бачу себе. У день, коли я не маю часу, щоб поговорити з дітьми, вони втомилися і боротися більше.

Забезпечити вибір

Не потребує повної відсутності дисципліни. Навпаки їм потрібна рутина, але також свобода вибрати, що вони здатні. Перед класом я можу розповісти про свою старшу дочку, «Ще готовий зараз, ми пізно!» і отримати медузи на березі. Чи можу я сказати, "Чи ви хочете піти в клас сьогодні?" Для того, щоб отримати там, ви краще одягалися самостійно, і я запакую рюкзак і отримайте дитяче плаття. Або хоча б непристойний слот для носіння. Видання

Автор: Саша Пайс

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: ponaroshku.ru/blog/zona-vysokogo-napryazhenia/