Джек Макані: 4 кроки, щоб жити мрії

Практичний урок з визначення значень життя від Джека Макані.При прийнятті важливих життєвих рішень – таких як зміна робочих місць, переміщення, початок або закінчення відносин – ми звикли до відновлення логічних причин. Ми безперешкодно прокручуємо через можливості в наших головах, зважаємо проз і мінуси, деякі з нас навіть люблять робити довгі списки плюсів і мінусів.

Однак, коли мова йде про дійсно важливі рішення, така стратегія не завжди працює. Наша мотивація життя ґрунтується на значеннях:

• що ми вважаємо важливим;
  • Що дає нам енергію жити, докладати зусилля, досягти цілей;
  • без яких радості, хвилювання і задоволення від життя.

Ви коли-небудь мали ситуації в житті, де ви зробили дуже раціональні рішення, які, з точки зору практичних переваг, здавалося б, ви самі «право і перспективні», але в результаті викликали тільки розчарування і незадоволення?

І це тому Наші цінності не мають нічого спільного з раціональним мисленням та логічним обґрунтуванням.й Коли дитина хоче морозива, два начинки кульки в хрусткому цукровому конусі точно що зробить його щасливим і змістом! Звісно, він може дати своє бажання і послухати його раціональні аргументи, що морозиво шкідливе для нього. В результаті дитина отримає зовнішнє затвердження і відчуває себе як «добрий хлопчик», але він дійсно буде щасливим?

Як часто в зрілості ми жертвуємо, що ми дійсно хочемо дати в аргументах «раціональних»?

У статті я хочу поділитися з вами. Дуже простий і важливий правила прийняття рішеньй Ось так:

• Ви не зможете зрозуміти свої цінності мислення про них.

Не можна вирішити логічно, чи подобається іншим особам, ми можемо зрозуміти, чи буде спілкування з ними вигідно і перспективним, але це не пов'язано з симпатикою і задоволенням. Не можна зрозуміти, що я дійсно хочу зробити в житті, аналізуючи різницю в середньому дохіді в цих областях.

Наші цінності говорять нам через наші емоційні реакції.

• Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Чи є щось в цьому зв'язку, яке варто вирішувати конфлікти і бездіяльність, надаючи деякі ваші улюблені звички, компроміс?

• Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Чи є у мене почуття інтересу до неї, почуття, що я роблю щось цінне, і бажання рости? Я не бачу перспективи, і я не впевнений, що хтось потребує, що я роблю?

При прийнятті важливих життєвих рішень, повинні бути 2 етапи:

Етап 1.При прийнятті рішення, орієнтуватися на ваші значення першим. Відчуття і емоційні реакції, які ви думаєте про кожен варіант. На цьому етапі тимчасово відключені «обґрунтовані аргументи», які зазвичай визначаються страхом і внутрішнім критикою. Зробіть рішення на основі ваших значень. Це означає «проти серця». й

Етап 2.Після того, як було прийнято рішення, обов'язково зв'яжіться з логічним мисленням. Тепер ви знаєте, що ви дійсно хочете. Поставити питання.

Знаючи те, що я хочу (з першого етапу) і враховуючи життєві обставини, в яких я зараз, як я можу реалізувати своє бажання в найбільш конструктивному і екологічно чистий спосіб?

Щоб відповісти на це питання, скористайтеся всім раціональним, практичним та насиченим життєвим досвідом.

Цей алгоритм дозволить вам приймати рішення відповідно до ваших значень, одночасно використовуючи логіку та раціональне мислення для їх реалізації.

Періоди зміни значень

Ще одна важлива точка про значення. Більшість наших значень є досить стабільними і не змінюються в процесі життя. Однак майже Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.й Коли відбувається, ми відчуваємо тимчасову настій. Так ми витягуємо в різних напрямках.

З одного боку. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але зараз, що використовується для того, щоб принести радість і задоволення перестали порадувати ентузіазмом, нам здається, втратити інтерес. З іншого боку, Новий неперевершений бажання, сон, починає виникати. Але це нове бажання піднімає багато питань і турбот – це незлічена територія і може бути безліч небезпек і неприємностей.

Якщо ви відчуваєте, що це час у вашому житті, це дуже корисно для вивчення ваших значень.

• З`ясуйте, що вони почали приходити до тебе.
  • Чому вони стають важливими для вас?
  • Які почуття є для вас?
  • І за допомогою яких практичних дій і рішень можна реалізувати їх?

Практичні вправи для визначення ваших значень

Візьміть папір і переконайтеся, що ніхто не відволікає вас протягом 30 хвилин.

Крок 1. Список провідних напрямків життя

На території можуть бути різні:

• Робота
  • Контакти
  • Сім'я та друзі
  • Г.
  • Тіло і здоров'я
  • Розробка
  • Матеріал благополуччя
  • Відпочинок.

Крок 2. Визначте значення в кожній області

Виберіть область життя, що ви думаєте, важливо в даний момент. Почати питання:

• «Що важливо мені в цій області? й
  • «Що дійсно важливо мені? ?
  • Що я хочу? Що робити для мене?
  • «Чому я відчуваю себе незадоволеним в цій області? й

Написати значення, пов'язані з цією зоною життя.

Значення зазвичай виражені як слова або короткі фрази. Ви можете знайти свої значення, просто запитаєте самі ці питання. Просто дайте запитати себе і, як результат, отримайте список ваших значень. Іноді список містить близько 7 значень, а іноді всі 25. Не існує правил про їх кількість.

Крок 3. Значення рейтингу в кожній області для збільшення значення

Зробіть свій погляд на весь список і запустіть їх, щоб збільшити важливість для вас. Запитайте себе, яке значення є найважливішим і викласти його першим.

Таким чином, сортувати весь список. Це корисно знати три найважливіші цінності в кожній області життя, оскільки вони дають нам найбільшу мотивацію.

Якщо ці значення не реалізовані в житті, то виникає розчарування і незадоволення. Якщо ви визначили таку ситуацію, то це час для вас, щоб зробити щось про цю конкретну область життя!

Крок 4. Як ви зрозуміли ваші значення?

У процесі виконання цієї вправи ваша мотивація для життя стала більш чіткою. Тепер ви можете почати встановлювати конкретні практичні цілі – план того, як реалізувати свої важливі цінності в житті. Видання

Кредитна куртка McAney

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: vektor-rosta.ru/values-jack-makani