Які будівельні матеріали небезпечні при пожежі

Як уникнути такої катастрофи? Ми намагаємось підвести підсумки найбільш «гарячих» будівельних матеріалів у наших котеджах.

Як починається вогонь

Пожежний вогонь легше запобігти, ніж гасити. Ця правда, здається, була створена і кристалізована для заміських будинків.

Рашлі підвішені завіси каміном, загортають коліно старих димоходів в горищній, червоно-гарячій голові, яка випала з переповненої печі на незахищеному підлозі, «холодні» іскри з-під обертового каменю болгарки, забутого старою електричною праскою виявилася на (див. фото) – це короткий список «багатих» ситуацій, до яких я себе або людей, близьких до мене. І скільки інших випадків випадкового пожежі можна пам'ятати себе, шановні читачі, і розповісти про них в коментарях?

Тому важливо знати, як будуються наші котеджі, які можна поводити під час пожежі. Якщо ви просто починаєте будівництво, то заходи з пожежної безпеки і грамотне використання сучасних матеріалів ще можна врахувати в проект будинку. І навіть якщо ваша країна має більше одного десятиліття, вона має сенс здійснювати низку оновлень для збільшення вогнестійкості будівлі. Наприклад:
  • Повністю оновлення електропроводки, що робить його мідними кабелями бренд VVGng-LS або NYM, "пакований" в захисних оболонках незграбного ПВХ пластику;
  • Підтримка оновлення проводки з сучасним електричним комутатором - RCD, автоматичними машинами та ін.
«Я варто витрачати гроші на ці пристрої? І чому вони, я добре з старими? Прутовий власник котеджу може попросити мене. Справа в тому, що сучасне електричне обладнання просто не дасть часових проводів (час відключення вимірюється в мілісекундах) для нагріву в разі непередбачуваної аварійної ситуації і відключить поточну подачу до домашньої мережі. Чи можете ви економити гроші на це? Чи горять будівельні матеріали? Будівельні матеріали для дачі вибираються з урахуванням їх пожежної безпеки. Крім того, за цим терміном є різні фізико-хімічні процеси, які відбуваються з матеріалом, коли мова йде про контакт з відкритим вогоньм.

Ці проблеми, як очікується, систематично та комплексно окреслюються в пожежної безпеки «Будівельні матеріали». Декоративні, оздоблювальні та облицювальні матеріали. Матеріали для покриття підлоги. Покрівельні, гідроізоляційні та теплоізоляційні матеріали. Показники пожежобезпечності (BNP 244-97).

6886299

Давайте знайомитися з видами вогненної науки на будівельні матеріали. Вони діляться на 2 типи: розчісні і незнімні. Вони також класифікуються такими як:
  • гнучкість,
  • можливість поширення полум'я над поверхнею,
  • димовидалення,
  • токсичність.
Крім того, класи протипожежної небезпеки виділяються: від KM0 для несумісних матеріалів до KM1-KM5 для палива.

З іншого боку, з метою і використання в будівельних матеріалах і продуктах будинку в найбільш загальному наближенні можна розділити на:
  • структурний,
  • ізоляція
  • обробка.
Структурні (стінні) матеріали виготовляються з мінеральної сировини. Вони відомі всім: це природний камінь, бетон, цегла, блоки. Звісно, вони несумісні (NG) матеріали. Ми будемо говорити про дерево як структурний матеріал.

Найбільші проблеми з точки зору пожежогасіння виникають з оздоблювальних матеріалів.

8 999 р.

Більшість з них представлена плиткою з полістиролу, ПВХ та ДСП, шпалерами та належати до палива. Широкі лінолеї і дуже популярні бітумні черепиці знаходяться в одній групі.

Особливо небезпечні лаки і фарби. Вони не тільки підвищують плавність поверхонь, на яких вони застосовуються, але і прискорюють поширення полум'я, підвищують утворення диму і токсичність. При цьому до основного продукту згоряння додаються інші токсичні речовини (карбоновий оксид).

Особливою особливістю в переліку пожежної безпеки є теплоізоляційні матеріали. Справа в тому, що серед цієї групи є абсолютно несумісні матеріали (панове скло), а матеріали, розплавлення яких генерує смертельно газоподібні хімічні сполуки. Ми говоримо про полістиролову піну - клітинну і виведену. Тому використовувати плити цього розкішного матеріалу в усіх інших параметрах слід лише в тих місцях, де відкрита пожежа не досягнеться. Наприклад, для утеплення підвалу, підвалу або вікна.

Приємним винятком є термоізоляційні матеріали з кам’яної вати. Його волокна починають плавати тільки при температурі близько 1000 ° С. Тобто в реальному вогні цей матеріал практично не горить. Крім того, існують види мінеральної вати, розроблені чисто для створення пожежобезпечних бар’єрів. Чи горить дерево? Розмова про дерево, тому широко використовується в котеджному будівництві, ми залишили на кінці статті. Звичайно, ви знали, що дерево може спалювати до. Однак доцільно рухатися від банальної заяви до реальних заходів, якщо не включаючи, то принаймні компліментувати цей процес горіння.

Досягнення будівельної хімії значно скоротили пластичність дерев’яних конструкцій. Як вибрати вогнезахисні засоби і як їх використовувати?

Не можна спокусити за допомогою комбінованих полузахисних властивостей. Вибирайте тільки снайпер, які підходять вогнетривкі ретаранти, які запобігають запаленню натурального матеріалу.

Фахівці галузі знають, що навіть здавалося б, сумісні сполуки в розчині не тільки не дають позитивного ефекту посилки, але і знижують біо- і полум'яні ретиардні властивості один одного. Я почув цю правду від голови науково-дослідного центру Рогнади, одного з провідних спеціалізованих підприємств Росії.

Глибоке проникнення полум'я ретарантної композиції в дерево можна забезпечити замочуванням її в технологічній бані. Обприскування або нанесення такої композиції пензлем є фримотивним. Тим не менш, якщо ви доручите цю операцію найнятому конструктору «один час». Незважаючи на те, що використання тонізуючих композицій збільшує перевірку виконавця. Склади, які дають дерево рожевий відтінок, дозволяють швидко отримувати і контролювати результати протипожежного захисту.

Слід зазначити, що не рекомендується проводити лляне лікування деревини при негативній температурі повітря. Після того, як заморожена деревина має низьку поглинаючу здатність. І це серйозна перешкода для того, що вона отримує необхідну кількість флам-ретаранту. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.7dach.ru/Oleg_Sanko/kakie-stroitelnye-materialy-opasny-pri-pozhare-72331.html