Не варто розміщувати ці фотографії в соцмережах, якщо ви не хочете залучити шахраїв.

565.87 р.

Майже кожен має обліковий запис принаймні одну популярну соціальну мережу. Кількість користувачів таких сайтів оцінюється в мільйонах, і це не дивно. З їх допомогою ми спілкуємося з друзями, стежимо за життям знайомих і дивних людей, дізнаємось про новини і діляться думками.

Однак, виходячи з бажання опублікувати вражаючий пост, ми іноді забуваємо про основні правила безпеки і ділимося інформацією, яку можна використовувати ворожими людьми. Веб-сайт Я приготував для вас список фотографій, які не можуть бути розміщені на соціальній мережі, оскільки вони можуть використовуватися шахрайцями.

Посадка проходить

Поділіться новинами про майбутній відпочинок – це дуже поширене бажання користувачів соціальних мереж. Однак не варто повідомляти про подорож, поставивши фотографію вашого пансіонату на площині.

Ознайомитися з номером бронювання або штрих-кодом, атакери зможуть ввести свій особистий обліковий запис на сайті авіакомпанії. І містить інформацію про маршрут рейсу, інформацію про документи, надані, пункти постійного клієнта і навіть кілька цифр номера картки банку. Це достатньо для скасування бронювання квитка повернення або навіть зробити шахрайський платіж з банківським рахунком.

Лотереї квитки

У 2015 році австралійська жінка назва Chantelle виграла $825 в лотерею. Перед тим як отримувати гроші, вона розмістила себе з щасливим квиток. Це зловило увагу одного з віртуальних друзів дівчини, які використовували штрих-код і виграли.

Історія Chantelle стала наукою для інших любителів лотереї. Не ділиться новинами виграшів перед своїми руками. І краще не соромитися про грошовий приз в соцмережах, але просто розповісти людям, які ви довіряєте.

Банківські картки

Пари банківських карт можуть бути достатніми для шахраїв до нуля. Тому, ніколи не розміщуйте фотографії в соцмережах, які покажуть дані про оплату.

Не зберігати фотографії банківських карток на телефоні. Після всього, якщо він вкрадений, атаки будуть мати необмежений доступ до ваших грошей, поки ви блокуєте номер, до якого прив'язаний рахунок.

Авіаквитки на події

Не розміщуйте фотографії квитків до концертів, фестивалів та спорту, особливо якщо у них є унікальні штрих-коди.

Вони можуть використовуватися шахраї, які з радістю відвідають події замість вас. Ви можете публікувати такі фотографії після того, як ви використовували квитки, які ви платите.

Уніфіковані скріншоти

Не розміщуйте скріншот, якщо ви перевірили, які деталі видно. Зокрема, переконайтесь, що він навіть не має підказки вашого пароля в соціальній мережі.

Особливо це стосується тих, хто не використовує функцію «при введенні даних».

Документи

Небезпечно публікувати фотографії документів, що посвідчують особу. Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації.

Тому, щоб не стати перевізником інших боргів, зберігайте секрет своїх даних.

Пікантні фото в LS

Ця абзац застосовується більше до дівчат. Нерідко шампани схильні бути чарівними і дуже заможні чоловіки. Вони дивляться на відверті розмови і через кілька днів спілкування просять надсилати пікантну фото.

Перед тим як погодитися поділитися такими інтимними фотографіями, розгляньте, чи можна стати предметом чорної пошти. У випадках, коли нападники, отримали припливну фотографію довіреної дівчини, почали вимагати великі суми з неї, погрожують публікувати компромуючі матеріали.

Фотографії, які допоможуть зламати вас

Це не так багато про фотографії, як про підписи. Ви коли-небудь помістили пост, що говорить: «Це мій перший собака, названий Funtik» або «Це моя мама, коли я був молодий». У той час вона мала прізвище Корольова, або «100 років Соліту». Маркец мій улюблений книгу.

У себе ці фрази не загиблими. Якщо ви не хочете, щоб відновити пароль електронної пошти. Найчастіше люди в цьому стовпчику вказують на прізвища домашніх тварин, ім'я матері, улюблені книги або фільми.

Найсучасніший спосіб захистити себе від нападів шахраїв полягає в тому, щоб встановити налаштування конфіденційності на ваш обліковий запис і відкрити його тільки для реальних, відомих людей. У цьому випадку, навіть якщо ви не віддаєте зайву інформацію, шанси, що один з абонентів буде використовувати його для власних цілей буде мінімальним.

Джерело National Geographic Russia, Reedus
Фотосесія Петра Грифіна, viki_odintcova

www.instagram.com/p/3mLtxjFm8D/?taken-by=viki_odintcova