Самооцінка: ваги, які постійно повісять вас

Самооцінка - це масштаб, який постійно повісить вас. Це будівництво цієї концепції. Зараз самооцінка є одним з найпопулярніших психологічних умов, які з часом стали більш повсякденними, ніж психологічними. Ми часто сприймаємо самооцінку як невід’ємну частину психіки, так як якщо це було орган десь всередині, який або добре працював або не робив. Але вона є високою або низькою, вона падає, вона піднімається.

Є багато ідей. Як поліпшити самооцінкуй Деякі люди думають, що це робить когось. приниженняй Але цей спосіб підвищення самооцінки не є особливо престижним – в суспільстві багато хто вважає, що це примітивний і безсмертний, і подяку Богу.

Більше престижних шляхи підвищення самооцінки – зробити щось видатним, стати успішним, стати всім необхідним, заробляти статус і повагу тощо. Тож підняти самооцінку,Мені потрібно щось відповідне.високі соціальні стандарти, очікування інших людей, списки рангів.

У психологічно розвинених колах такі варіанти не особливо вітається - вважається, що якщо людина керує деякими стандартами в своїй самооцінці, то він залежить від думки інших людей, від стандартів і норм. Сошіал наркоман, короткий.

Психологічно престижний варіант полягає в тому, щоб зупинитися в залежності від чогось зовнішнього в самооцінці, а також цінувати себе. А потім логічно переходить на міфічну концепцію «люби себе». Мистичний, оскільки це надзвичайно таємничий і нездатний для більшості людей дій, які неможливо зрозуміти і вимірювати з розумом. Таким чином, вони кажуть, можуть навчатися, але в довгий і складний спосіб, і навіть тоді без гарантій.

Виявляється, що у кого-небудь психологічна проблема людина має, вона все доходить до того, що потрібно любити і оцінити себе. І що на себе стає проблемою.Виконувати себе ще один соціальний стандарт.Це те, що багато людей намагаються відповідати.

До тих пір вони відчувають, що вони поступаються. Здавалося б, що в них щось пошкоджене – дефект органів і структур, відповідальних за самооцінку і самолюбність. І багато людей думають, що необхідний різновид медичної процедури - підвищити самооцінку, потрібно звернутися до фахівця, який лікує і працювати над ним, щоб піднятися.

Мені здається, що проблеми з самооцінкою не лежать у людини, але в цій концепції себе. Такий психологічний термін може стати актуальним в культурі, в якій все ділиться на цінний і дорогоцінний. Ми живемо в суспільстві цінності. Цінність - це наш спосіб просування світу, фільтр, який ми навчилися структурувати реальність. Ми навчимося розподіляти будь-які питання, ідеї, люди — за рахунок вартості.

У комунальній структурі суспільства люди були безпосередньо оцінені - деякі цінні для суспільства, деякі не є. При виникненні поняття індивідуальності ця оцінка була передана з публічного простору на внутрішній простір особистості. І тепер для людини його значення громаді є вторинним, і його значення для себе є основною. Ці два значення часто лінійно або нелінійно пов'язані. Значення суспільства впливає на себе і навпаки. І суспільство стає більш неоднорідним, і для багатьох людей важливо бути цінними для одного з його груп, а не до всього суспільства.

З цією логікою виходить, що Самооцінка - це значення, яке людина відзначає себе, застосовуючи себе до певних стандартів цінного суспільства. І оскільки ми навчимося навичкам фітинги в ранньому дитинстві і мають характер безумовної реальності, деякі оцінки стали настільки стабільними і звичними, які ми розглянемо їх частину – самооцінка як внутрішня структура.

Якщо суспільство не практикувало такого фільтра реальності, і використовуватиме деякі інші поняття-фільтри, проблема самооцінки не особливо варто.

Мені складно уявити, як можна обійтися без поняття цінності, як можна не розподіляти явища реальності в цінний і безцінний. Але ми ще можемо припустити, що без цього цілком можливо. І можливо, що є культура, де поняття значення взагалі не існує, або це не дуже актуально. Я не маю багато антропологічних або культурних знань, щоб знайти такі культури - якщо ви знаєте, дати мені підказку. Але я можу припустити, що ви можете розподілити світ на абсолютно різні підстави.

Наприклад, ви можете уявити суспільство, в якому одна з головних концепцій фільтрів буде пишною. І всі люди в ньому розподіляються на пухнастих і не пухнастих, більш пишних і менш пухнастих. І якщо ця концепція передається на внутрішній простір особистості, то ми розглянемо, що кожен з нас має таку психічну структуру – самоповність. Деякі короткі, деякі високі. Люди з низькою самоповністю будуть розглянуті проблемними і пошкодженими, а психологи запропонують збільшити самоповність.

По дорозі, якщо у вас є проблеми з самоцвітом - контакт, піднятися! І серйозно, У психологічних консультаціях, що називається самооцінкою проблеми є досить приводом для вирішення специфіки.У яких ситуаціях людина не цінує себе досить за своїми стандартами, що впливає на такі оцінки, як ви можете змінити ці дії, щоб вона відповідала клієнту. І ми шукаємо шляхи, які будуть потрібні для клієнта. Я коротко описав цей, звичайно, і в рамках підходу близько до мене, але тут це.

“Spinning Wheel” – техніка миттєвої нейтралізації травм з минулого

Чому ми не слухаємо і розуміємо, що ми сказали

П.С. Хочу зробити зрозуміло, що я не закликав відмовитися від терміну самооцінки. Я не критикую людей, в тому числі психологів, які використовують цю концепцію. Я люблю себе, бо я живу в цій культурі. Я намагаюся поставити її в рамках, щоб зрозуміти її релятивність, адже це більша частина мови, ніж частина особистості. Правда, я відчуваю те ж саме про поняття особистості, але це інша тема. Видання

Автор: Данила Гуляєв

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

English, Українська, Français...