Дитинство ревнощі: переповнення з престолу

Це питання часто запитують. Я покажу вам, як ми обробляємо це і співаємо з ним, маємо чотири діти, і ми накопичили достатньо досвіду.

По-перше, ми повинні розуміти, що Ялому в певній формі неминуче.й Всі зміни для дитини. Учора він був єдиним або наймолодшим і всім раптовим, бам! Щось маленький і кричущий бере увагу мами. І тато. І тепер ви не найсолодші, і тепер ви повинні чекати цього дива, щоб їсти або спати.

Психологи навіть мають цей термін. "детронізація" - детронмент. Такі почуття зазвичай відчувають дитину.

Вони кажуть, що це складніше тільки до найстаріших. Це міф. Все індивідуально, залежить від дитини, його особистих особливостей і відносин в сім'ї. Навіть в одній сім'ї різні діти можуть реагувати на появу дітей. Я можу сказати, що середня дитина іноді навіть більш складна, ніж найстаріша, тому що позиція ліктя завжди привілейована.

Я пам'ятаю одну з книг, яка була хорошою аналогією. Уявіть собі кохану дружину в будинок. вона гарна, вона чудово. Вона може бути приємною для вас як чоловіка, так і навіть як жінка. Але з її приходом всі зміни. Не тільки ваш чоловік, кухня твоїх, вона доторкнеться ваших горщиків і повісить її штори на вікнах. І найголовніше, чоловік каже вам – добре, я люблю тебе, ми любимо тебе! Не легко.

Але дитина відчуває те ж саме. І в більшості країн людина може мати тільки одну дружину, ми можемо мати стільки дітей, скільки ми хочемо. І ми не будемо запитати дитину про це (Я відразу ж скажу, що нічого не виправда з цим, у вас є діти для себе, і не для старших дітей).

Що робити?

1,1 км Подаруйте дитині право відчути, що він відчуває.Ви не повинні любити свого брата, поцікавити його, тримати його. Ми народили його, ми народили його за себе, не за тебе. У вас є право залишатися холодним. Ми любимо вас.

Якщо дитина не покаже вам негативні почуття (наприклад, тому що ви заборонете їх відчувати), це не те, що він не буде дійсно переживати їх. І відрепресовані почуття є бомбою часу. Тоді старші діти візьмуть коляска з молодшими за гаражі (сюжетна історія, що, дякуємо Богу, закінчився добре). Або вони намагаються викинути його з вікна (також реальна історія, спасибі Богу, з хорошим закінченням).

2,2 км Подаруйте найпершішим (або найдосвідченіших старших).Середні діти зазвичай важко адаптуватися, і є багато причин. Непросто для дітей середнього віку. Непросто для старших. Відчувні діти не прості. Хоча є ті, для кого він проходить неочищений.

р.

3. У Не робіть мене подбати про дитину.Він не повинен бути няні і помічником. Він ваш малюк теж. Він невеликий, теж.

Але якщо він бере ініціативу, заохочує його. Він може послужити вам підгузки, допомогти вам вибрати наряд, співати пісні малюка, поки ви перебуваєте в туалеті, подивіться на пакувальник і так далі. Але тільки якщо він хоче.

4. У Не робіть його дорослим.Я, у порівнянні з дитиною, вона виглядає величезною. Але це ілюзію. Він той самий малюк, коли ви вагітніли. Він потребує догляду, так як він зробив вчора. Ще більше, ніж вчора, тому що вчора він відчував свою любов більше. І він не повинен рости.

5. Умань Підготовлений для регресія.Він раптом захочить діапери, соски, груди, коляска, шиття. Навіть якщо він десятий. З народженням кожної дитини, наші старші діти починають грати "Я-ла." Деякі приймають пару днів, деякі застрягають довше. Нехай вони роблять це, ложка вигодовуються їх, не скажуть їх, якщо пропустити туалет, візьміть їх до ліжка. Не складно і вирішує багато проблем. Грати разом з ними - гойдалка на руках, ковтати, дати пляшки молока і ніппа, процідити грудне молоко, проїхати в коляску. І проблема вирішить швидше.

6. Жнівень Гвинтовий ідеаліонізм.

Ви не зможете зробити те ж саме до старшого віку. Не можна дарувати всім дітям однакову кількість уваги. Ви не завжди будете доступні як раніше. Візьміть його. Ви ні праска, ні каучук. Ви також живі, і вам потрібно відпочивати. Подаруйте стільки, скільки ви можете, щиро і з любов'ю. Це досить.

7. Про нас Не заборонити його.Так, буде складніше перший місяць з дитиною і старшим. Але не намагайтеся зробити життя простіше, відправивши похилого до садово-грудного табору. Це може зробити речі гірше.

Краще зупинитися в домашніх умовах разом на місяць або два, а тільки потім, наприклад, піти в сад, при необхідності.

Не кинути його з ліжка, якщо він скинув вас останню ніч. Не варто відразу переходити з дитячого ліжка до більшого місця. Таким чином, проблема може бути виконана гірше.

Як це було з нами, я буду поділитися, для вас це може бути важливим.

Коли Матвей народився, Дана була майже 4. І він не зробив його важче. Бо Данила і я подряпини нам на весь день, малюнок (Мартей був у слині). І, як вона виходить, Дана любить малюків божевільно. Ми завжди радіти няньці, ми не можемо взяти їх з них. Ми не змусимо її, навпаки, обмежуємо його місцями. Відмінність 4 років для матері досить комфортна. Діти разом, дійсно, потім не так цікаво.

Коли Люк народився, Метью був 3.5. І він був дійсно стурбований ним. Він сказав: «Це ваша робота, зробити це самостійно». До шести місяців він не підійшов до нього на всіх і лікував, якщо малюк відволікав. Ми не робили сили або нав'язуємо на нього брата. Через шість місяців, він почав щелепи. Вони найкращі друзі зараз, крім того, коли Luca перерву Matvey's Lego.

Коли був народився Єва, Лука був два і половина. Він ще дуже маленький, і ми були дуже хвилювалися про нього. Він дуже торкнувся, і було багато емоцій. Але не до своєї сестри. Він любить її і може зробити все. Він може відродити всіх, але не її. Я щаслива про це.

Кожна дитина має власний досвід. Не ревнощі, це серйозна криза зміни світу.

З моїх спостережень менша різниця, Чим краще відносини між дітьми можуть розвиватися, але чим більше батьків отримують. Коли різниця більша, Це набагато простіше для батьків, але діти не мають багато спільного інтересу.

Конфлікти між дітьми в сім'ї: помилки, які багато батьків роблять

Чому так багато різних дітей в одній родині?

Термін адаптації літніх дітей до дитини може відрізнятися. Не хвилюйтеся. Не намагайтеся, щоб вони були друзями. Вони будуть любити друзів, якщо ви любите їх і залишатися спокійною. Почуття винності може спотворювати ваші стосунки і створювати додаткові проблеми для вашої старшої дитини. Поговоріть з ним, поясніть, покажіть йому дитячі фотографії, розкажіть, як він зробив той самий, що і дитина зараз (внизу, пішов, говорив). Дайте стільки, скільки ви можете. Не працює ідеально.Видання

Автор: Ольга Валяєва

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.valyaeva.ru/detskaya-revnost/