Настільний компостер: Рецикли органічні відходи в відмінне добриво

Будь-який, хто хотів би виростити хороший урожай, напевно, думав про садовий компост - пристрій, який дозволяє розпоряджатися органічними сміттями і відходами, одночасно отримати відмінне добриво. Цікавий і побутовий компост, створений дизайнером з Польщі Aley Serajka.

Щодня велика кількість сміття виробляється в будь-якій родині. 30-50% органічні відходи від готування. У сміттєвому стані вони падають на полігони з побутовими відходами, де вони починають обертати і забруднювати природу. Я поставив мету створити компактний і ефективний пристрій, в першу чергу призначений для використання в звичайній міській квартирі.

Дизайнер, виходячи з принципу роботи компостеру «country» вдалося зробити настільну версію, призначену для виробництва невеликих кількостей органічного добрива. За словами Алі, компостер корисно для тих, хто зайнятий вирощування кімнатних рослин або вирішив розбити міні-гарден на балконі.

Пристрій, що нагадує емальовану сковороду, виготовлений з алюмінію і стоїть на стенді, різьблений на верстаті з пробки.

У верхній частині компостер закривається кришкою, в якій свердлять сотні дрібних отворів.

Дно компостера також має отвори, необхідні для зливу води в спеціальну ємність.

Для початку компосту необхідно покласти газетні листи на дні, залити землю, потім залити воду, додати ріжучий папір і черв'яки, і закрити кришкою.

Помилки допомагають обробляти органічну речовину і, таким чином, прискорюючи процеси розкладання. Щоб живити компост, ми кладемо в ньому очистки, залишені після різання овочів або фруктів, можна також додати подрібнені яєчні оболонки. Далі заповнюємо все шаром зрізаного паперу.

Щоб уникнути гниття і неприємного запаху, м'ясних і рибних залишків або молочних продуктів не слід додавати до компосту. Після того, як компост готовий, Ala приймає його і використовує його як рослинний добавка.

Вода, яка зливається в ємність, також використовується для водопостачання рослин.

Компостування - це захоплюючий процес, який не вимагає великих інвестицій або комплексного обладнання. Я думаю, що такий компостер виглядає більш цікавим, ніж звичайні пластикові коробки, і це приверне більше людей до дому садівництва, які особливо важливі в мегаполісі. Видання

Джерело: www.forumhouse.ru/articles/garden/7077