На ніч 13 до 14 січня Старого Нового року 2017 року: звичаї та традиції

У 1918 р., коли радянська Росія вимушена переключатися до Грегорського життя, щоб усунути різницю часу відлякування між Європою та Росією.

Згодом Юліан був скасований, але православна церква не заперечувала наказів радянських органів і продовжували відсвяткувати свято в старому режимі, але зараз 14 січня. Це, старий Новий рік, який продовжує святкувати в старому стилі.

Ознаки та традиції у вечірній вечір Васильєва

З 13 по 14 січня люди переоцінюють прихід Нового року, напередодні якого був названий Васильєвським вечорам на честь покровителя поросят – св. Василя. У цей день піднялася свиня, від м'яса якого підготовлялися численні сердечні страви, так як вона була свині, яка була символом родючості тваринництва та сімейного благополуччя серед предків. На додаток до вищезазначеної назви, цей день часто згадується як «Генеральний вечір» або «Аутентичний».

Яким був підготовка до свята?

Вранці господиня обробляли всю сім'ю в кашу пшениці, яку щедро приправили м'ясом або медом. Кращий рік, краще сезону, краще року. Але якщо блюдо не вдалося, то сім'я буде загиблою. Потім з обіду до вечора жінки запечені млинці, скульптурні пельмені з різними начинками і запеченими поросятами. Чоловіки допомогло їм домашню роботу, а діти пішли готелем.

Церемонія супроводжувалася в національних костюмах і ходьбі з дому в будинок з піснями, які повинні були приваблювати удачу і процвітання в село. Ведуться, які доводилися приїхати до їх дверцят, обов'язково лікували дітей чимось смачним. Вечора, щедрий стіл був закладений, щоб застосувати наступний рік, а вночі вся сім'я перейшла до сусідів, щоб привернути спокій і витонченість.

14 січня юнаки приймали до вулиць і запалили вогонь, щоб обпекти «дидух» і стрибати на Новий рік вогонь під знаком очищення. На цій ніч вони вважали, що чим більше зірок є в небі, тим більше врожаю буде.

Харчування на столі на Новий рік

Для того щоб святковий стіл відповідати канонам Старих слов'янських традицій, важливо послужити кутя на свято старого Нового року, який готують з гречки і ячменю (очищений рис використовується сьогодні) з додаванням сорту сушених фруктів, горіхів, винограду і меду. Чим багатша начинка, тим краще. Вся справа в тому, що кожен продукт несе сакральне значення: горіхи символізують здоров'я, родзинки - довголіття, зерно - початок нового життя, мед - хороші новини, мак - достаток.

До речі, наші предки приділили особливу увагу обрядам, пов'язаних з прогнозуванням долі. Основна традиція в кожній родині була їсти спеціальні пельмені з сюрпризом. У своїй начинці вішали різноманітні предмети - від лаврового листа до монети. Вишневий пельмен? Темпування. Капуста? Гроші. Кільце говорить про неймовірне весілля, нитка попередила про довгий шлях, гудзик - до нового, перцю і солі - до чагрину.

194639

Популярне дайвінг в Старому Новий рік

Не тільки селяни, які ходили на святковому столі. Кожна, з невеликого до великого, чекала з особливою відродженістю для приходу темряви, щоб залучитися до вилучення. Люди вірили, що ніч від 13 до 14 чарівний, це в цей період, що темні і світлові сили, які мають знання на землі.

Розсилка "Оформити вуха"

Якщо ви хочете дізнатися, що рік стоїть попереду, просто послухайте розмову когось іншого. Задайте собі питання і послухайте те, що люди навколо себе говорять: сміхати – все буде дрібним, крім або кишенею – це означає, що ви не будете легко, і якщо вони пити – залишайтеся від спокус.

Поділитися "Профетична лінія"

У старі дні дівчата особливо люблять гадати на книгах. Підготовлені питання у своїх розумах, а потім назвали номер сторінки та рядок. Відповідність була проповіді.

Поділитися "Зелений паток"

Щоб дізнатися, хто б був першим маррі, незрівняні дівчата обрали цибулю і вводять корінь в воді. Він, хто прокинув перед тим, як буде першим маррі.

Поділитися "Стратег"

Щоб дізнатися ім'я обмежених, незрівняні дівчата часто вибігають з дому відразу після нічного дня, щоб подивитися на перший чоловік. Вважаю, що ім'я незнайомця, це буде майбутній чоловік.

Пайсіос Святої гори: Бог болить за страусами, які люди відчувають

Атмосфера: Я з вами.

Поділитися "Surprise Bag"

У будинку був підготовлений мішок з різноманітними дрібними предметами заздалегідь - гальки, крупи, ручники. Також була скоринка хліба, кільця і гачок. Не шукаю всередині, я повинен отримати перше місце з сумки. Якщо дівчина змащувала хліб - жити її в багатства, гачок - почекати неприємності або жорсткої долі, а кільце - до щасливого шлюбу. Видання

Джерело: ysia.ru/obshhestvo/staryj-novyj-god-2017-obychai-traditsii-gadaniya/