3 речей, які я хочу знати перед початком запуску

Я почав свою кар’єру як підприємець 7 місяців тому, і під час цього часу я дізнався багато речей, які, звичайно, я хотів дізнатися, перш ніж почати свій стартап. На жаль, я не можу повернутися, але я можу поділитися з вами усіма уроками, які я дізнався, щоб заощадити час, гроші, ресурси, якщо ви вирішили запустити власний стартап.

1,1 км Я не знаю, що мій стартап буде.

Багато моїх друзів говорять мені, що я хотів би бути креативним, створити нові ініціативи або ідеї, але або, "Я занадто багато ідей і я не знаю, що вибрати", " або "Я не маю чіткої ідеї того, що я хочу зробити або який сервіс для забезпечення!"

По-перше, давайте мені розповісти про те, як відбувався стартап Happiana. Я знав, що мій заклик був підприємцем. Але я не знаю, що я хотів зробити. Я хотів зробити світ краще місце, тому я обрала назву компанії Happiana, Happiness Nirvana. Після цього я почав думати про те, що я можу змінити світ для кращого.

Я з AIESEC протягом 4 років був відкритий ресторан! Ресторан «Єа» Це трохи відрізняється тим, що головна особливість ресторану стала відображенням різних культурних особливостей.

Припустимо, що ресторан має різні зони, в кожній зоні культура різних країн (Китайська, Російська, Арабська та ін.), починаючи від їжі, напоїв, музики, меблів, до щотижневих шоу з кожного регіону. Але після того, як багато думки і планування я знайшов, що є два основні проблеми:

1) Не вистачає коштів на відкриття ресторану;

2) У мене немає пристрасті для приготування їжі і я не можу приготувати. Так що ця ідея не працює для мене.

Кілька днів пізніше, після перегляду кількох відео про глобальну енергію, ціни на нафту, зміни клімату та шкідливі наслідки цього, я відчув, що я хотів зробити внесок в цю область, і вирішив змінити напрямок запуску Happiana в галузі сонячної енергії.

Спочатку ми думали про те, що виробництво годинників / брекети на основі сонячної енергії. Ідея була дуже добре: ви можете носити їх на руці, заряджаючи їх з стільниковим телефоном. Разом з командою ми почали працювати над цією ідеєю, і після того, як ми зрозуміли, що це не дуже хороша ідея, так як потужність сонячних панелей залежить в основному від їх розміру.

Чим більше сонячних панелей, тим більше енергії вони можуть генерувати. За допомогою невеликих сонячних панелей на зап'ясті у вигляді годинника або браслета можна заряджати акумулятор телефону тільки 10-20% на весь день. І ми вирішили, що це не ідея, яку ми хочемо реалізувати.

І через два місяці роботи, шукаючи нові ідеї, ми прийшли з третьою ідеєю: робимо зарядний пристрій для сонячних батарей, який зарядить телефон на однаковій швидкості, як вихідний. Ми зробили маркетингові дослідження, які просять різні групи людей про цю ідею, і ми отримали дуже хороший відгук про цю ідею. Ми вирішили змінити наш фокус і розпочати роботу над цим продуктом. І це не до 5 місяців тому, що ми нарешті створили і протестували наш продукт, SunBank. На початку січня 2017 року стартує передпродаж на майданчику, що фінансується натовпом.

Знову ж таки, щоб запустити стартап без чіткої ідеї продукту або сервісу. На шляху ви зустрінете низку технічних і фінансових снів, які можуть змінити вашу оригінальну ідею. Отже, якщо ви знаєте, яку проблему ви хочете вирішити, починайте ескізи різних ідей про ваш продукт або послугу. А також, будьте впевнені, що ви і ваша команда розуміють, що багато змін можуть статися по дорозі і ви повинні бути в змозі адаптуватися до них вчасно.

2,2 км Робота в коворкінгу.

Однією з найвідоміших помилок стартапів є те, що вони не думають про маркетинг або мережування, доки не закінчуються. Тепер я розумію, що я помилився.

Happiana – це стартап, який спеціалізується на розробці продуктів на основі чистої технології та електроніки. Я інженер, але я ніколи не розробила новий продукт.

Що потрібно зробити в момент. І, звичайно, онлайн-вчитися і пошук інформації в Інтернеті дуже великий, але є величезна кількість без використання інформації в Інтернеті і ви не зможете отримати правильну відповідь на Ваше питання, якщо ви не знаєте, що питання запитати. Так, багато разів під час процесу розробки SunBank, я мав питання про матеріали, розробки програмного забезпечення, технології виготовлення, але я не знаю, що точний запит я повинен ввести в Google, щоб знайти відповідь.

Але всі змінилися, коли я почав працювати в різних коворкінгах. Я зустрілася з величезною кількістю підприємців, які мають багато досвіду у сферах, які я не знайомий. І всього за 2 тижні я отримав більш корисну інформацію, ніж за попередні 4 місяці роботи. Так я планую, коли наш стартап має достатні гроші, щоб орендувати коворкінг офіс, де я можу піти щодня і поділитися досвідом та знаннями з іншими людьми.

3. У Не витрачайте занадто багато часу на планування.

Я знаю, що це дуже модний, щоб зробити бізнес-план, мріяти великі пропозиції, зробити бачення на повну 5 років, доопрацювати момент, коли ваш стартап стає однокутником (запуск з ринковою вартістю понад $1 млрд), і встановити інші амбітні цілі. Підприємці, як правило, амбітні люди з довгостроковим баченням. І це добре. Але не витрачайте занадто багато часу на великі мрії, якщо ви ще не зробили нічого.

Я пам'ятаю в першому засіданні команди, ми обговорювали бюджет, план та часовий план для нашого стартапу. У той час, коли ми були завершені лише 1000 доларів для всіх наших операцій, до моменту завершення першого прототипу продукту. Після цього етапу ми подумали про те, щоб інвестори почали виробляти наш продукт.

І ми, ймовірно, витратили близько 2 годин, обговорюючи, як ми витрачаємо наш початковий бюджет ($ 1000), навіть якщо ми не знаємо, скільки коштує матеріалів, в якій країні, щоб купити їх, або ми, швидше за все, випереджаємо продукт на певну компанію. Ми не знаємо, що в певній точці часу ми повністю змінимо наш продукт. Так ви можете уявити, скільки нервів і енергії, яку ми привели.

І якщо ми говоримо про наш час, ми дійсно плануємо завершити наш перший продукт за 3 місяці, але насправді, цей процес приймав нам більше 7 місяців. І це не тому, що ми лази, це через багато дрібних деталей, які ми не очікуємо, щоб знайти по дорозі.

Я не говорю, що планування поганий. Планування допомагає зрозуміти, які речі потрібно знати краще, щоб ваш стартап був 100% функціональним. Але не варто забувати занадто багато дрібних деталей, особливо тих, які ви не збираєтеся робити в першу чергу. А якщо ви дійсно хочете зробити детальний бюджет, своєчасність і т.д., то зв'яжіться з іншим стартапом, який вже має досвід і попросіть їх на консультацію і підтримку.

Як почати бізнес без вільного часу 5 фраз, за які ви не будете найняти

Про нас

Це три основні уроки, які я дізнався про мій досвід. Якщо ви плануєте стати підприємцем, рекомендуємо вам ближче подивитися на всі ці точки. Поведи мене, це заощадить вам багато часу, грошей і енергії.

Кредит Мачуд Сайд

Джерело: www.happiana.com/single-post/2017/01/05/3-%D0%B2%D0%D0%D0%D0%D0%BE%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%D1%8B%D0%D0%%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%B%D0%D0%B1%D1%D1%8B1%D1%D1%8B%D1%8B%D0%D0%D0%D0%B%D0%D0%D0%D0%B%D0%D0%D0%D0%D0%B%D%D%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%B%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D%D0%