Уміння говорити і чути «не»

Я побачу інформацію про те, що це означає бути зрілою людиною, які психологічні риси емоційної зрілісті проявляються в, і що це означає бути дитиною. Під час обговорення цієї теми вони підкреслюють можливість побудови відносин і досягнення успіху в роботі, реалізувати свій творчий потенціал. Я додаю, що важлива характеристика зрілої людини є вміння відчувати відторгнення.

Однією з завдань розвитку є можливість сказати «не» іншим, захищати свої інтереси, відмовитися від того, що не приносить радості або протиріччя інтересів. Уміння сказати «не» приурочена до багатьох тренінгів, тому що іноді люди потребують часу, щоб дізнатися від інших і не відчувати себе поганим і несумісним.

Але не менш важливим завданням для розвитку зрілої особистості є готовність бути на іншій стороні, тобто почути «не» на ваші очікування і запити. Ми не можемо самі зателефонувати одержувачу.

Покажіть вам про це дивну історію.

«Літт Мартін мріяв про велосипед і напередодні Різдва вирішив попросити Бога подарувати йому такий подарунок». Почула молитву Мартіна, щоб дізнатися, що їхня родина не мала грошей для такого подарунка. У День Різдва, коли хлопчик не зробив, що він хотів, його матір симпатично попросив його:

до Ви повинні бути дуже відхилені Богом, тому що він не відповів на молитву.

до Ні, не боляче. Бо він відповів на молитву. Він сказав мені ні.

У випадках, коли «не» сприймаються як покарання, сили та життєва енергія заблоковані, людина відмовляється сприймати відмову як природну частину життя, і починає ходити в коло всіляких «нехай?» і «за що? й

«Ні» презентують в будь-який момент життя: ми чуємо відторгнення в любих, дружніх відносинах, в наших снях і цілях.

Відповідаючи свої потреби кілька видів реакцій:

- Я поганий і ось чому я відхилявся, що означає, що я не буду запитати всіх інших.

- Я не заслугаю, що хочу, мені потрібно вдатися до мене, і, можливо, тоді він вийде.

до У світі погано, і це не те, що мені потрібно, щоб виглядати.

- Я не хочу шукати, і я все ще буду мій шлях.

Останній момент здається найбільш приємним, але він також може приховати незрілий спосіб поведінки. Добро, коли людина може бути цілеспрямованою і досягати цілей без травматизації, але це погано, коли бажання досягнути її перетворюється в обсесивну повторення «гей», як дитина вимагає іграшки. Якщо ж нездатність чути «не» перетворюється в компульсивну спробу ввести однакові закриті двері, слід подумати про вашу здатність приймати реальність.

(Рівне)

Коли я спілкуюся з людьми в офісі або поза нею, я часто знайшов себе мислення, що життя буде набагато простіше, якщо люди прийняли, що не все в світі було доступно. Це не добре, ні погано, це просто факт.

Звичаї відхилення слуху формується в дитинстві, коли ми чуємо першу «No» і «No». Це абсолютно невід'ємна частина процесу розробки і складання зовнішніх норм, правил, меж допустимих і можливих.

Спочатку ми почуємо відторгнення в нашій родині та внутрішньому колі, потім в дитячому садку, в школі. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Це період дитинства, коли дорослі нас відповідають. І якщо дитина виростає в підтриманому середовищі, то в його житті «Є» і «Мебе» цілком компенсує грязь.

У цьому випадку дитина сприймає зовнішні обмеження як каркас, межі території допускаються в даній ситуації, а не як перемир'я, покарання або повідомлення, яке він відхилений. І, один раз у дорослому віці, він буде досить успішним у співвідношенні зі своїми почуттями в ситуації відторгнення.

Підсилює питання про те, що означає «сучасно». Не означає, що неприємні почуття повністю відсутні. Це означає, що вони не блокують життєздатність людини, не приводять його в пригнічений стан і не влаштовують крапку самооцінки. Відкликання, хоча це викликає негативні почуття, повинні існувати в контексті «живо йде!» Але втрати цього почуття є дійсно психологічною проблемою, яка потребує вирішення.

Якщо ми говоримо про можливість прийняти «No» в зрілому вигляді, то поняття «Зберегти працездатність» або «розвантажуваність» як внутрішній стовп більш доречний. Звичайно, є ситуації особливого значення для кожної людини, відхилення якого будуть сприйматися як найсильніший стрес. Це в основному буває, коли людина звужує своє життя до однієї «ваги». Якщо ситуація, в якій була отримана відмова, є частиною багатоцільового життя людини, то навіть якщо вона стежить як дерево в урагані, коріння допоможуть вижити.

Ми не народжуємо, що ми отримаємо все, що ми хочемо.

Не один обіцяє, що життя буде безхмарним.

Сергій Ковальов: Ви повинні подбати про тіло принаймні так, щоб душа хоче жити в ній! Що ми не можемо змінити нас.

Єдина гарантія того, що ми породжуємо себе. В принципі нічого, крім того, пообіцяють серце і можливість побачити світ.

У світі, як великий груди з достатньо молока.

Життя – невідома дорога до подорожі.

"Не" завжди відповідь. Відповідь від чого можна почати і приймати рішення про майбутній напрямокВидання

Ілюстрації художника Wolfgang Stiller. Серія робіт - Matchmen.

Автор: Вікторія Черняєва

Джерело: psy-practice.com/publications/psikhicheskoe-zdorove/Zrelost__eto_gotovnost_slishat_net/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное