Ліз Гільберт на “НЕ” і “НЕ” емоції

Я пішов з терапевта з дивної причини. Я боївся, що я можу бути соціопатом.

Чому? Я думав, що я відчув щось неправильно.

Я був 30, одружений, і всі показання мені слід мріяти про дитину. Всіх заміжніх жінок у своїх сердцях, здавалося б, сниться мати дитину.

Але я не хочу мати дитину. Подума про дітей заповнила мене не з радістю, але з тривожністю.

Тоді я вирішив, що я, ймовірно, соціопат! (і пішов до терапевта, щоб підтвердити діагноз і дізнатися, що робити зараз). Яка жінка ретельно пояснила мені різницю між мною і соціопатією. "Соопа," Вона сказала: "Нездатний відчуття". І заповнюєте почуттями. Якщо ви думаєте, що ви відчуваєте щось неправильно. й

Саме тому я боївся, не бо я не відчув здатність відчувати себе, але бо мені важко розпізнати свої почуття якправо. Я був загиблим, тому що я вважав, що «і» і «погані» емоції про будь-який захід – і якщо я половила себе на емоції «перехожих», то з мене було щось неправильно.

На щастя, я не думаю, що більше.

Ми не операційні системи!

Ми люди.

Ми ускладнені. Кожен з нас унікальний. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Кожен з нас знає себе краще, ніж відпочинок. Не існує правого способу життя.

Суспільство, звичайно, віщає деякі шляхи... і в наших розумах вони стають єдиною правою. Тексти пісень, а це означає: І коли ви заперечуєте свої почуття і спробувати налаштувати суспільство, людина починає страждати. Ви повинні вивести свої почуття з нездоровими відтінками, внутрішній критик - або навіть змусити себе зупинитися на власні почуття! У певній точці, ви дійсно можете принести себе практично до соціопатії, пригнічуючи всі ваші емоції.

Ви коли-небудь відчували щось неправильно?

В останні роки я запрошувала величезну колекцію невідповідних почуттів.

Подруга шахти половила себе почуттям граната на її весілля день. Безперечно щось неправильно. Уявіть три сотні гостей, дорогі сукні від Vera Wong - і граната?

Шахрай, з яким вона покрила це почуття граната зіпсувала її пізніше років шлюбу. Звичайно,Відчувається нічого, ніж відчувати щось неправильно.

Ще один друг, письменник Ан Патчетт, нещодавно опублікував сміливий есе про інше непристойне почуття. Коли батько загинув після болючого захворювання, Anne був наповнений щастям. Але люди, які читають її есе в Інтернеті, посилили її з коментарями. Ви не можете відчувати себе так. Однак Він відчув, що спосіб - незважаючи на те, що вона прикрашала батько і приготував йому. Вона була щаслива для себе і для того, що до кінця прийшла до кінця. Замість того, щоб говорити про це, вона розповіла про це відкрито. Я пишаю свою мужність.

Ще один друг зізнався після багатьох років, "Я щасливий Різдво". Я завжди захопив його. Я ще не відсвяткувати. Ви не можете!

Подруга не відчуває сумного або шкода про аборт, вона мала тридцять років тому. Як свадить вона!

А друг припинив читання новин та обговорення політики, оскільки він мав сміливість сказати: "Щоб бути чесною, я не дбаю більше." Ви не можете!

Я сказав мені: "Ви знаєте, що ніхто не скаржався на смерть, що вони витратили занадто мало часу на роботі?" Тому що сім’я та друзі важливіше? Ну, я думаю, що я буду першим. Я люблю свою роботу, вона приносить мені більше радості, ніж сім'я і друзі. Це набагато простіше працювати, ніж боротися з сімейними проблемами. Я відпочив на роботі. Що? Ви не можете!

Вона думала, що вона втратила свою думку, коли вона була вилучена, що її чоловік залишив після двадцяти років «дружнього шлюбу». Вона подарувала їй всі сім'ї, вона вірила йому і була вірною - але він залишив її. Вона повинна страждати! Вона повинна відчувати себе зраджена, боляче, приниження! В цьому сценарії є сценарій, в якому хороша дружина повинна бути Все вона відчула радість несподіваної свободи. Її сім'я була зраджена. А мій друг відчував щось неправильно. Вони хотіли купити таблетки і взяти її до лікаря.

Моя мама колись приймала, що щасливий час її життя почався, коли моя сестра і я пішов додому. В якому сенсі? Вона повинна мати пустий синдром гнізда і багато страждань! Мати повинні подрібнити, коли діти залишають додому. Але мій мама бажав зробити яг, коли її будинок був порожнім. Всі мами страждали і вона бажала співати як птах. Звісно, вона не змогла її кожному. Вона була відмовлена як погана мати. Доброго дня! Ви не можете! Що говорять сусіди?

А ще одне для десерту: один день друг шахти дізнався про смертельну діагноз. Він любив життя більше, ніж хтось інший. І його перша думка була, «Танк Боже». Почуття не відійшов. Він був щасливим. Він відчував, що зробив все правильно, і це буде найближчим часом. Він загинув! Він повинен відчувати страх, рижка, біль, відчайдушність. Але все, що він міг подумати про те, що нічого не хвилюватися. Не економія, без пенсії, не ускладнених відносин. Не тероризм, не глобальне потепління, відсутність кріплення даху гаража. Він не хвилювався про смерть! Він знав, як його історія закінчиться. Він був щасливим. Він залишився щасливим до кінця.

Він сказав мені: "Життя не легко. Навіть гарне життя. У мене був хороший, але я втомився. Час йти додому з партії. Я готовий йти. Як він? Лікарі сказали йому, що він був в стані шоку, і читати його проходи з брошури про гранату. Але він не був в ударі. Шок є коли немає почуттів. Він мав: почуття щастя. Лікарі просто не люблять, бо це було погано. Але мій друг мав право відчути те, що він відчував – шість років свідомого і чесного життя не достатньо, щоб виграти це право?

Друзі, я хочу, щоб ви могли відчувати себе, що ви дійсно відчуваєте, - не те, що хтось накладає на вас, як правильно відчувати.

Я хочу, щоб ви були в курсі своїх почуттів.

Я хочу сказати, щоб ви почувалися, не соромтесь.

Про те, що мій друг Роб Белл говорить про те, що запитує його терапевта, «Я нормально, що я відчуваю себе таким чином?» і він хворий відповів, «О, Роб ... нічого нормального протягом тривалого часу. й

Я не мав нічого нормального протягом тривалого часу. Тексти пісень, а це означає: Я не збираюся страждати і бути сором'язливим з чого я відчуваю.

Якщо я щасливий, моє щастя вірно і реально мені.

Якщо я живіт, мій гранат вірний і реальний мені.

Якщо я люблю, моя любов вірно і реально мені.

Не відчуває себе краще, коли я думаю, що я відчуваю щось інше.

Житло Відчуйте, що ви вже відчуваєте.

Все інше неправильно. Для вас.

З любов'ю, Єлизавета Гілберт.Публікована

Переклад Олени Трускова

Джерело: Український переклад І. Огієнка