Як навчити дитину

Як батьки, ми часто сердитися з нашими дітьми Вони постійно просять одне або інше.й Іноді ми відчуваємо, що у нас є весь магазин іграшок в домашніх умовах, і дитині не вистачає. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

А потім є реверси. Дитина не просить нічого. У цих ситуаціях батьки, як правило, дуже щасливі, навіть гордість своєї дитини. Крім того, батьки часто гідно оцінюють дитину, щоб нічого не попросити, і порівняти з іншими дітьми. Порівняти на користь дитини призводить до того, що дитина знову і знову хоче отримати хвалі. Як отримати це? Запитати нічого. Здавалося б нічого страшного в цій ситуації. Однак наслідки не завжди вигідні. Я збираюся подарувати вам казку тут, що не фантастика.

Історія про дівчину, яка запитала нічого.

Після того, як час був маленька дівчина. Вона дуже хотіла бути гарною маленькою дівчиною, але вона не була дуже гарною. Тато використовується для того, щоб скинути її весь час і сказати, "Чому себе," але він ніколи не сказав їй, як поводитися, що робити.

"Всі діти завжди просять своїх батьків на щось і кидають тантруси в магазинах, і наша маленька дівчинка ніколи не просить нічого." А маленька дівчина знав, що це було її шанс бути гарною маленькою дівчиною! Це просто! Ви просто повинні запитати нічого. З того часу вона запросив нічого, пам'ятаючи тих непристойних дітей, які бджіл для іграшок. Вона мріяла про ляльку в красивій мереживній шапці, ведмедя, але ніколи не скаже, щоб розповісти їй про її побажання, бо вона сподівалася стати гарною маленькою дівчиною. Поступово, вона забули, як потрібно. Але вона ніколи не стала хорошою маленькою дівчиною.

123456наступна

Маленька дівчинка виросла. вона стала великою дівчиною. У 16-й день народження Гранпа дав свої гроші. Ви можете придбати багато речей з них. І Big Girl з'явився покупка на довгий час. Але вона не могла вибрати щось для себе. В результаті Великі дівчата купили подарунки для своєї стрункої Матері і маленької сестри, адже Гарні дівчата завжди піклуються про інших. Тоді Велика дівчинка стала дорослою жінкою. Вона не попросила нічого від струганої матері, тому що вона могла купити все необхідне. Але вона забули, як потрібно. Вона прийшла до магазину, подивіться на речі, але вона не могла вибрати, не могла купити себе, що вона потрібна. Десь всередині, голос сказав: «Діти, які не цікавлять, не хочуть, не купуйте.» Вона любила старий одяг, що її друзі дав її. Якщо вона купила щось, вона зазвичай відреагувала себе протягом тривалого часу і була ще нещастя з покупкою. Вона забута не тільки для того, щоб, але і вибрати, щоб радіти в чому. Але вона була гарною дівчиною.

Які висновки можна зробити з цієї історії? Якщо дитина не висловлює своїх бажань, він поступово перестає захочеться.

Але що про батьків, які діти завжди просять щось?

Перший, Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Якщо іноді ваші діти подразнюють або засмічують вас своїм нескінченним проханням, пам'ятайте казку про дівчину, яка забули, як захочеться, і радійте, що ваші діти не забули, як це зробити.

По-друге, Важливо іноді (якщо це можливо, звичайно) відповідати вимогам дитини.й Можливо, іноді дитячі запити здаються дурною, необґрунтованою і невигідною увагою.

П'ятирічний Миша просить свого діда на площину, яка продається в кіоску і витрати 38 рублів. Але Дідусь не погоджується. Він каже: "Я досить дарую вам дорогі, якісна площина для вашого дня народження". Ця погана людина швидко зламається. Все буде чудово, але тільки день народження Міша в шість місяців.

Шановні дорослі, ви зможете придбати невеликі речі для себе? Журнал, новий гребінь, деякі аксесуари для кухні або... Всі ці важливі для нас маленькі речі, які ми регулярно даємо себе. Також важливо для дитини іноді отримувати неплановані невеликі подарунки, які принесуть йому радість.

По-третє, Дуже важливо поговорити з дитиною, обговорити і планувати покупки разом.й Чому це необхідно? Часом обговорення планів, навіть без дії, дає людині певну задоволеність.

Вірка (5.5 років) попросить маму для ляльки. лялька не дешева, і мій мама знає, що вона не буде купувати іграшка прямо зараз. Але мама бачить, що це запит не змія. Vika дійсно хоче отримати цю ляльку в подарунок. Потім мама робить наступне. Вона йде в Віку. Мама каже, що вона розуміє, що лялька дійсно чудова. Ви не можете купити його прямо зараз, ви будете чекати деякий час. Вика та її мама обговорюють, які ляльки з магазину вибере Vic, як вона буде грати з нею і т.д. Детальна дискусія Vika отримує над неоднорідним фактом, що вона не має ляльки протягом місяця.

р.

Четвертий, Важливо допомогти дитині вербалізації і вижити всі свої бажання.й Так, це. У попередньому прикладі ми описали, як Mama і Vika обговорювалися майбутній ляльковий купівля, і це просто одне бажання. Але дитина зазвичай не має одного бажання. Не боятися, що дитина почне дзвонити все, і ви не зможете виконати свої запити. Не обов'язково. Завдання цієї техніки дещо відрізняється.

Задайте свою дитину, щоб назвати все, що він хоче. Давайте дитині ім'я бажання, і ви самі (якщо дитина все ще не малювати) або начерк дитини це бажання в спеціальному альбомі бажань (ідею малювання бажань описана в книзі В. Дублендера «Windows in the world of baby». Якщо дитина хоче м'яч, малювати м'яч, якщо він хоче площину, намалювати площину, і так до тих пір, поки всі бажання дитини вичерпаються. Тексти пісень, а це означає: Ви думаєте, що ви пофарбуєте нескінченно? Спробуйте і ви побачите, що це не так. Як правило, діти захоплено приймають бізнес і здається, що альбом не буде достатньо. В реальності кількість бажань досить обмежена.

Яким буде цей альбом?

Тетяна, мати Даша (6 років) говорить: Коли Даша і я звернув її побажання, я дивився. Виявляється, що мій дочок мріє про найпростіших речей, які я ніколи не знав про: шпилька, бадмінтон, бісер для плетіння. Це всі прості і важливі речі. Я не знаю, що вона мріяла про них. І що це радість, коли ми пішли в магазин разом, щоб купити її шпильки!

Ірина, матір Лені (5 років): Він завжди здавалося мені, що мій син тільки просить і просить, і немає можливості виконати свої побажання. Я завжди відмовляв його, як тільки він запитав. Тепер я зрозумів, що як тільки я відмовив його, він відразу почав запитати щось інше, сподіваючись на деякі покупки. І так далі назавжди. Я ще не занурився, а кільце закрито. Ми зараз встигли розірвати з невибагливого кола. Лені бажання не так багато. Але деякі з них досить прості: нові олівці, стрибки кульки, наклейки. Ми працюємо з нашими побажаннями. І я пішов. Ми відкладаємо деякі побажання до дня народження (наприклад, залізниця). Хтось погодився впровадити поступово. Якщо бажання виконана, Ляня приклеює на відповідну сторінку стікер. Тепер він бачить, скільки своїх побажань було виконано. Лена припинила запитувати мене на все щодня. Це важливо мені. й

Що робити з альбомом? Дискусії, як важливо кожен потрібний об'єкт і чи можна його замінити на щось інше. Наприклад, якщо дівчина хоче бісер, то можливо, у вас є щось підходяще серед старих ювелірних виробів. Один хлопчик просить купити його шпильками, але був радий, коли батько запропонував, що він замість того, щоб шпильки від порожніх пластикових пляшок. Хлопці захотіли ляльку і був радий, коли його матір вивів ляльку з мезонином, яка вона грала себе. Мама не думав, що хлопчик хоче грати з лялькою. Ви ще можете грати з цим альбомом. Ви можете зробити нові бажання, ви можете забарвити реалізовані.

Я пропоную цю гру, щоб багато діток і мами, які скаржили, що їхні діти завжди запитували щось. Ось історії.

Історія Вікторії, матері Саші: Я боявся піти в магазин з сином. «Купити щось». Я не знаю, що робити. Я купив його багато іграшок, але він запитав більше. Після того, як ми починали Wish Альбом, речі пішли добре. Саша малювала ще один автомобіль, а потім підрахував, як багато автомобілів він вже мав, і ми сміхалися. Звертаємо увагу, що автомобіль не потребує. й

Історія Світлани, матір Костя: Ми малювали і пофарбували, іноді дивилися альбом. Костя перекреслила щось, робила щось. На першому я думав, що я б хотів би стати дитиною, бо я не міг купити його все, що він хотів. Тоді я бачив, що багато своїх побажань не дуже важливі для нього, але що він мріяв про залізничну дорогу. Він часто перетворився на цю картину, змалював щось. Завдяки альбому я зміг зрозуміти, що залізниця є дійсно важливим побажанням Бонса.

Історія Катерини, матір Лени: Після того, як ми почали малювати, Лена почала просити менше. Це трохи більш свідомо. Мені здається, коли вона фарбує, вона вже отримує деякі з чого вона хоче. й

Цікаво: Не потрібно «любити» дітям

Чоловічі ігри

Поговоримо про своє бажання!Видання

Автор: Юлія Гусєва

Джерело: montessoriblog.livejournal.com/71501.html